Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 19 maart 2015

Denkt u aan geld lenen voor verbouwing? Vergeet niet het energielabel!

Sinds 1 januari 2015 is het verplicht een energielabel voor uw woning te hebben wanneer u wilt verkopen of verhuren. Met dit energielabel laat u zien hoe energiezuinig uw woning is. Uw huis aanbieden zonder een definitief energielabel betekent een boete tot 405 euro riskeren.

Het energielabel: energiezuinigheid

Alle woningen in Nederland hebben een energielabel gekregen. Het energielabel loopt, zoals ook bij bijvoorbeeld wasmachines, van A tot en met G: van zeer laag energiegebruik tot hoog energiegebruik. Om mensen te stimuleren te investeren in de energiezuinigheid van hun woning, koos de overheid voor een conservatieve inschatting van de voorlopige energielabels. U komt in aanmerking voor een energiezuiniger label door aan te tonen dat uw woning energiezuiniger is dan geschat. Dat definitieve label is tien jaar geldig.

Geld lenen verbouwing

Energielabel nodig of niet, u kunt altijd investeren in de energiezuinigheid van uw woning. Dit kan bijvoorbeeld door middel van geld lenen voor isolatie. Het isoleren van de begane grond van een woning is behalve energiebesparend ook nog eens goed voor uw portemonnee! Op jaarbasis kan dit u 160 euro schelen.

Hypotheek of persoonlijke lening

Twijfelt u tussen een extra hypotheek of een lening? Een hypotheek is eigenlijk alleen interessant als de verbouwing meer kost dan 50.000 euro of als u kiest voor een looptijd van meer dan tien jaar. In andere gevallen bent u met een lening goedkoper uit. U betaalt namelijk geen afsluit-, advies-, notaris- en taxatiekosten bij het afsluiten van een lening. Wel komt u net als bij een hypotheek in aanmerking voor belastingvoordeel, als u tenminste kiest voor een persoonlijke lening voor uw verbouwing.

Vrijblijvend offerte aanvragen