Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 23 maart 2015

Geld sparen en tegelijk geld lenen?

Ongeveer 65 procent van de Nederlanders spaart geld. Onze spaartegoeden zijn in totaal 350 miljard euro waard, blijkt uit onderzoek van het Nibud. Een flink bedrag. Maar wat misschien nog opvallender is, is dat 17 procent van de spaarders tegelijkertijd een lening heeft lopen.

Geld lenen kost geld

Veel mensen weten maar al te goed dat geld lenen geld kost. Toch wint het gevoel van zekerheid dat een spaarrekening hen biedt het van het willen besparen op hun uitgaven door het aflossen van hun lening. Drie op de vijf ondervraagden blijken volgens het Nibud geld sparen boven het aflossen van hun lening te verkiezen. Twee op de vijf halen zelfs geen geld van hun spaarrekening wanneer ze rood staan op hun lopende rekening, ondanks de hoge rentekosten.

Lening en spaargeld?

Geld sparen is belangrijk, benadrukt het Nibud. Het is verstandig extra geld achter de hand te hebben voor onverwachte kostenposten. Maar op dit moment levert spaargeld vaak weinig op terwijl geld lenen geld kost. Op veel spaarrekeningen staat de rente niet hoger dan 1 procent. Het kan dan ook voordeliger lopende leningen af te lossen met spaargeld, om vervolgens weer opnieuw te gaan sparen.

Vrijblijvend offerte aanvragen