Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
nieuws_-_lage_rente_denk_na_oversluiten

Datum: 15 juni 2015

Lage rente? Denk na over oversluiten

Het kan u niet ontgaan zijn. De rente staat historisch laag. Dat betekent dat de overheid goedkoop kan lenen. Maar ook dat u weinig rente krijgt over uw spaargeld. Er wordt vanalles gezegd en geschreven over de lage rente. Wat kunt u hier als consument mee? Een voorbeeld: denk eens na over uw lening oversluiten.

Leningen vergelijken

Het afsluiten van een lening is voor veel mensen een weloverwogen keuze. Vaak gaat hier een uitgebreide zoektocht naar het meest geschikte krediet aan vooraf. Maar veel mensen vergeten dat het kan lonen bezig te blijven met leningen vergelijken. Rentetarieven zijn namelijk altijd in beweging. Uw lopende lening oversluiten naar een lening met een lagere rente kan u dan ook veel geld besparen.

Doorlopend Krediet oversluiten

Zo kan uw Doorlopend Krediet oversluiten u honderden euro’s per jaar opleveren. Er kan zomaar 2% verschil zitten in de rente die verschillende kredietverstrekkers bieden. Een rekenvoorbeeld: stel dat u maximaal leent van uw Doorlopend Krediet van 20.000 euro. Bij een rente van 7,5% betaalt u €1.500 aan rentekosten. Maar leent u tegen 5,5%, dan betaalt u nog maar €1.100 aan rentekosten. Een verschil van €400! Zo makkelijk is geld besparen. En wist u dat u al een Doorlopend Krediet kunt afsluiten vanaf een rente van 4,5%?

Voorwaarden vergelijken

Er kunnen meer redenen zijn voor het oversluiten van uw lening dan de lage rente. Uw lopende lening was op het moment dat u deze afsloot het krediet dat het beste aansloot bij uw persoonlijke situatie. Maar zijn uw omstandigheden nog precies zoals toen? Of bent u meer gaan verdienen? Zijn uw vaste lasten misschien omhoog gegaan? Ook bij uw bank kan het een en ander veranderd zijn, bijvoorbeeld in de voorwaarden die ze aan hun leningen verbinden. Zo is er sinds kort een Persoonlijke Lening aan die u kosteloos extra kunt aflossen. Met het oversluiten van uw lening zorgt u dat u altijd een lening hebt die optimaal aansluit bij uw wensen.

Kosten lening oversluiten

Uw lening oversluiten betekent dat u een nieuwe lening afsluit en dat uw oude lening afgelost wordt. Soms zijn hier kosten aan verbonden. Het kan zijn dat er boeterente gerekend wordt als u plotseling uw hele lening aflost. Uw bank loopt namelijk rente mis. Dit geldt met name als u een Persoonlijke Lening wilt oversluiten. Een Doorlopend Krediet kunt u namelijk kosteloos extra aflossen. Neemt u dit mee in uw overweging. Als de boete hoger is dan het voordeel dat het u oplevert, is uw lening oversluiten zonde.

Offerte aanvragen

Gelukkig is de besparing meestal groter dan een eventuele boete. Uw lening oversluiten loont dan wel degelijk. En wist u dat het oversluiten heel eenvoudig is? Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kunt u uw lening oversluiten zonder advies- of afsluitkosten. Ook als uw oude lening niet via ons loopt. Oversluiten aanvragen kan gewoon via het oversluit-formulier. Wij regelen de rest met uw oude en uw nieuwe bank. U hoeft alleen een handtekening te zetten onder uw nieuwe leencontract en te genieten van het geld dat u vanaf dat moment bespaart.

Vrijblijvend offerte aanvragen