Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
nieuws_-_drie_op_5_nederlanders

Datum: 20 juli 2015

Drie op de vijf Nederlanders heeft zorgen over financiële toekomst

geld lenen financiele zorgen

Drie van iedere vijf Nederlanders heeft zorgen over de eigen financiële toekomst. Ruim de helft van deze groep maakt zich zelf zeel zorgen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de 25 procent Nederlanders met de laagste inkomens maken twee van de vijf mensen zich veel zorgen over de toekomst. Voor ruim een kwart geldt dat mensen zich enige zorgen maken.

Vaste lasten

Niet alleen mensen met lage inkomens maken zich zorgen over hun financiële toekomst. Van de 25 procent mensen met de hoogste inkomens, geldt dat bijna een kwart veel zorgen heeft. Een ander kwart is een beetje bezorgd. Bij het CBS vermoeden ze dat dit te maken heeft met de vaak vrij hoge vaste lasten van mensen met een hoog inkomen. Schulden kunnen dan ook snel oplopen bij bijvoorbeeld onverwachte werkloosheid.

Tevreden over inkomenspositie

Maar Nederlanders maken zich niet alleen zorgen. Ruim twee derde blijkt gelukkig tevreden met de eigen inkomenspositie. De tevredenheid is het grootst in de groep mensen die het meeste verdient. Van hen is 85 procent tevreden met het eigen inkomen. Onder de mensen met de laagste inkomens heerst tevredenheid bij 46 procent.

Vrijblijvend offerte aanvragen