Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
geld lenen samenwonen

Datum: 6 augustus 2015

70 procent Nederlandse samenwonenden aan het geldlenen

Zeven van de tien Nederlandse stellen die samenwonen hebben een lening. Tot die conclusie kwam Nationale-Nederlanden na het ondervragen van ruim duizend stellen. Ook bleken samenwonenden regelmatig met elkaar over geldzaken te praten. Toch wordt zo hier en daar nog wel gelogen over de prijs van bepaalde aankopen.

Samenwonen en geldlenen

Van de stellen die door Nationale-Nederlanden ondervraagd werden, heeft zoals gezegd 70 procent een lening, soms zelfs meerdere. Hierbij gaat het met name om de hypotheek lening (32 procent), rood staan (29 procent) en een oude studie lening (22 procent). Ook gaf een deel van de samenwonenden aan een doorlopend krediet te hebben (13 procent) of een creditcard lening (12 procent).

Praten over geldzaken

Naast dat veel stellen geldlenen bleek uit het onderzoek dat samenwonenden regelmatig over geldzaken praten. 43 procent praat wekelijks met zijn of haar partner over de financiën, 10 procent doet dat zelfs dagelijks. Toch geeft 15 procent toe wel eens de werkelijke prijs van een aankoop verzwegen te hebben voor zijn of haar partner. Bij mannen gaat het dan om elektronische apparaten en bij vrouwen om kleding.

Vrijblijvend offerte aanvragen