Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
nieuws_-_nog_altijd_te_hoge_rente

Datum: 29 juni 2015

Nog altijd te hoge rente op Persoonlijke Lening

Al sinds 2012 is de rente aan het dalen. Ook de rente die betaald moet worden over een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet. Dat klinkt als goed nieuws voor consumenten. In de praktijk valt dit echter nogal eens tegen.

Lage rente = lage kosten

De rente die voor een lening betaald moet worden, hangt samen de marktrentes. Omdat die marktrentes flink gedaald zijn, lenen ook kredietverstrekkers tegen een lagere rente. Dat betekent dat zij minder kosten maken bij het lenen van het geld dat ze vervolgens uitlenen. Dit is gunstig voor de klant, zou je zeggen. Alleen profiteert de klant bij de grote banken op dit moment veel minder dan de banken.

Geld lenen bij bank

Een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet afsluiten? Voor veel Nederlanders valt de keuze dan al snel op een van de grote banken. ABN Amro, Rabobank en ING hebben samen ongeveer 80 procent van de leenmarkt in handen. Door hun sterke concurrentiepositie hebben deze banken weinig reden om hun rente te verlagen.

Verlagen rente?

De rente die de banken betalen op de kredietmarkt is dus flink gedaald de afgelopen jaren. Veel harder, zo blijkt, dan de rente die klanten vervolgens betalen voor het geld lenen. Een financieel specialist van consumentenprogramma Radar wees erop dat de rente die banken betalen liefst twee tot drie harder is gedaald dan de rente die banken doorberekenen aan de klant. De rente dus die klanten betalen voor hun Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet.

Leningen vergelijken

Het is te makkelijk alleen de banken aan te spreken op de dure leningen. Veel consumenten sluiten een lening af bij hun eigen bank zonder vooraf verder te kijken naar eventuele alternatieven. Terwijl die er absoluut zijn. Zo is online geld lenen over het algemeen al goedkoper dan geld lenen bij een grote bank.

Persoonlijke lening vanaf 4,7% rente

Leningen vergelijken loont! Bij de Nederlandse Kredietmaatschappij vragen we bij een leningaanvraag dan ook altijd meerdere offertes op voor onze klanten. Zo kunt u de meest voordelige lening kiezen. Bij de Nederlandse Kredietmaatschappij sluit u al een Persoonlijke Lening t/m 10 jaar vast af vanaf 4,8% rente. Een Persoonlijke Lening t/m 6 jaar vast is er al vanaf 4,7%.

Nieuwsgierig naar uw persoonlijke mogelijkheden? Vraag hier direct een offerte aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen