Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
nieuws_-_lage_rente_denk_na_oversluiten

Datum: 10 augustus 2015

Voorlopig nog aanhouden extreem lage rente

In heel Europa en ook in andere delen van de wereld staat de rente al enige tijd extreem laag. Vermogensbeheerder Pimco zegt te vermoeden dat dit waarschijnlijk nog wel even zo zal blijven. Niet omdat de centrale banken de rente kunstmatig laag houden. Maar omdat de economische groei relatief laag blijft.

Lage rente door lage groei

De verwachting is dat de economische groei onder het niveau van de crisis blijft. Dit ondanks dat het beter gaat met de grote economieën in de wereld. Bij Pimco vermoeden experts dat consumenten de komende jaren met name extra zullen sparen. Bijvoorbeeld om geld achter de hand te hebben voor hun pensioen. Ook blijven overheden en bedrijven waarschijnlijk nog enige tijd terughouden met investeren.

Risico’s bij lage rente

Behalve dat de aanhoudend lage rente vervelend is voor mensen die geld sparen, brengt deze situatie ook risico’s met zich mee. De rente kan niet veel lager dan deze nu is. Hierdoor is het voor de centrale banken lastiger in te grijpen bij een plotselinge recessie. Het verlagen van de rente om de economie nieuw leven in te blazen is op dit moment geen optie.

Vrijblijvend offerte aanvragen