Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
geld lenen jongeren

Datum: 13 augustus 2015

Geldlenen voor de spaarrekening door studenten

Studenten lenen niet alleen voor hun studie, huur en boodschappen, maar ook om later een huis te kunnen kopen. Dat blijkt uit het Nibud Studentenonderzoek 2015. Van alle hbo- en wo-studenten leent 36 procent geld bij DUO. Een deel van de studenten kiest voor geldlenen om na de studie niet direct zonder geld te zitten. Een op de tien leningen blijkt voor het in de toekomst financieren van een koopwoning.

Lening gunstige voorwaarden

Studenten lenen gemiddeld 484 euro. Eenderde van de studenten met een lening zegt best toe te kunnen met een lagere lening. Maar geldlenen bij DUO is nu eenmaal aantrekkelijk door de gunstige voorwaarden, aldus 63 procent van de ondervraagden. Een lening afsluiten bij de overheidsdienst kan op dit moment tegen een rente van 0,12 procent. Andere redenen die worden genoemd voor het geldlenen zijn lenen voor luxe en lenen ‘omdat het kan’.

Meer geldlenen

Het Nibud werd enigszins verrast door de uitkomsten van het eigen onderzoek. Het aantal studenten dat leent met andere doelen dan het bekostigen van hun studie was groter dan verwacht. Dat meer lenen dan nodig aantrekkelijk is door de lage rente zegt de budgetvoorlichter te begrijpen. Maar studenten moeten zich wel goed realiseren dat geld lenen risico’s met zich meebrengt. Een lening moet toch terugbetaald worden.

Vrijblijvend offerte aanvragen