Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
nieuws_-_kidif

Datum: 16 juli 2015

Kifid start online loket klachten over lenen

Met klachten over lenen, geld of andere financiële dienstverlening kon u natuurlijk al bij het Kifid terecht. Maar vanaf nu kan dat ook online. Op 8 juli opende het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening het online klachtenloket Mijn Kifid. Online ingediende klachten over lenen en andere geldzaken zullen vervolgens ook volledig online worden afgehandeld.

Klacht lenen indienen

Een klacht indienen via Mijn Kifid begint met het aanmaken van een persoonlijk account. Via een online klachtenformulier kunnen consumenten vervolgens hun klacht, bijvoorbeeld met betrekking tot geld lenen, melden. Binnen de beschermde omgeving kunnen ook de benodigde stukken geüpload worden en kan de behandeling van de klacht gevolgd worden.

Voordelen online klacht indienen

De nieuwe service van het Kifid sluit aan bij de Europese richtlijn voor alternatieve geschillen beslechting (ADR). Daarnaast  is een klacht indienen, ook over geld lenen, via Mijn Kifid sneller, eenvoudiger en efficiënter, zowel voor de consument als voor het klachteninstituut. Aanvullende stukken kunnen gemakkelijk toegevoegd worden aan het online dossier en de gewenste informatie komt zo op het juiste moment bij de juiste persoon.

Online klachtenbrief lenen

De website Kifid.nl is nog verder verbeterd. Zo kunnen consumenten vanaf nu met een sneltest bekijken of hun klacht behandelbaar is bij het Kifid. Nog altijd is het uitgangspunt van het klachteninstituut dat een consument eerst moet proberen er zelf uit te komen met de financiële dienstverlener. Hiertoe biedt het Kifid ook een voorbeeld-klachtenbrief. Blijft dit zonder gevolg, dan kan een klacht ingediend worden. Waarbij online indienen vanaf nu de voorkeur geniet.

Klacht over geld lenen

Ook de Nederlandse Kredietmaatschappij is aangesloten bij het Kifid. Geschillen proberen we natuurlijk te allen tijde te voor komen. Maar mocht u toch een klacht hebben, dan kunt u terugvallen op dit onafhankelijk en onpartijdig klachteninstituut. Ook dat is verantwoord geld lenen.

Vrijblijvend offerte aanvragen