Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
geld lenen met overlijdensrisicoverzekering

Datum: 8 oktober 2015

Moet ik een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Met een overlijdensrisicoverzekering zorgt u dat uw nabestaanden niet in financiële moeilijkheden komen bij uw overlijden. Komt u namelijk te overlijden tijdens de looptijd van uw verzekering, dan krijgen uw nabestaanden een van tevoren vastgesteld bedrag uitgekeerd. Het afsluiten van zo’n verzekering is niet verplicht. Maar in sommige gevallen is het wel handig hier toch eens goed over na te denken.

Overlijdensrisicoverzekering voor uw partner

Het overlijden van een partner is een ingrijpende gebeurtenis. Zeker als dit onverwacht gebeurt. Mogelijk blijft uw partner achter met hoge kosten, zoals de kosten voor uw woning, die u voorheen samen deelde. U wilt uw partner natuurlijk niet achterlaten met financiële zorgen. Met een overlijdensrisicoverzekering kunt u een hoop gedoe voorkomen.

Alimentatie betalen

Bent u gescheiden en heeft u kinderen? Dan kan het zijn dat u of uw ex-partner alimentatie betaalt. Die alimentatie vervalt als u of uw ex-partner komt te overlijden. Het wegvallen van deze inkomsten kan opgevangen worden met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

Verzekering bij uw hypotheek

Het komt vaak voor dat een geldverstrekker een overlijdensrisicoverzekering verplicht stelt bij het afsluiten van een hypotheek. Sommige banken eisen zelfs dat de verzekering aan de hypotheek wordt gekoppeld. Zo wordt het risico afgedekt dat de hypotheek niet wordt afgelost.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Wat veel mensen niet weten, is dat ze zelf kunnen bepalen waar ze hun overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Het is namelijk niet verplicht deze af te sluiten bij de bank waar de hypotheek loopt. Gelukkig maar, want de kosten verschillen nogal tussen verschillende aanbieders. Daarom is het altijd verstandig het aanbod te vergelijken.

TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering

Bij de Nederlandse Kredietmaatschappij werken wij samen met TAF. TAF heeft een jarenlange ervaring en kennis van zaken op het gebied van verzekeren. Kiest u voor de TAF Personal Overlijdensrisicoverzekering, dan kiest u voor een overlijdensrisicoverzekering met een van de laagste premies van Nederland.

Nog meer redenen

Natuurlijk zijn er nog meer redenen te bedenken voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Bijvoorbeeld als u samen met iemand een bedrijf start, gaat samenwonen of bij de geboorte van een kind. Of bij het afsluiten van een lening. In onze blog Welke overlijdensrisicoverzekering past bij mijn lening? leest u meer over een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij uw lening.

Vrijblijvend offerte aanvragen