Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
De hoogste rente voor uw lening met een flitskrediet

Datum: 26 oktober 2015

De hoogste rente voor uw lening met een flitskrediet

Even snel een klein bedrag lenen. Het aanbod online is legio. Allemaal klinken ze even aantrekkelijk. Snel een lening geregeld op het moment dat u dat hard nodig heeft. Maar laat u niet verleiden! Voor zo’n flitskrediet betaalt u de hoofdprijs.

Flitskrediet is minilening

Een flitskrediet is een minilening die u heel snel kunt afsluiten, bijvoorbeeld per sms. Vaak gaat het om het lenen van bedragen tot €500. Meestal moet u de lening ook weer snel terugbetalen. Vroeger viel het flitskrediet niet onder de wetgeving voor kredieten. Aanbieders maakten hier gebruik van door extreem hoge kosten te berekenen. Inmiddels is dit veranderd en moet ook een flitskrediet aan de regels volgens de wet voldoen.

Extreem hoge rente

Toch is een flitskrediet nog altijd een dure lening. Om toch nog zoveel mogelijk aan het krediet te verdienen, brengen aanbieders u ‘administratiekosten’ in rekening. Zo kan het zijn dat u moet betalen voor een garantstelling, verzekeringsadvies en het snel overmaken van het geld. Bovendien worden hoge boetes gerekend voor het niet op tijd terugbetalen van het krediet. Omgerekend naar rente kunnen de kosten voor uw lening oplopen tot 600%.

Risico geld lenen

Waarom wil iemand geld lenen tegen zo’n hoge rente, vraag u zich misschien af. Vaak kunnen de mensen die kiezen voor een flitskrediet geen gewone lening afsluiten. Maar omdat ze toch geld nodig hebben, lijkt het flitskrediet hun enige mogelijkheid. Terwijl ze hiermee het risico lopen nog verder in de financiële problemen te raken.

Verantwoord geld lenen

Sluit dus niet zomaar een lening af. Denk goed na over de beslissing om te gaan geld lenen en kies de lening die het beste past bij uw persoonlijke situatie en wensen. Toch een klein bedrag lenen? Lees in onze blog Klein bedrag lenen: de mogelijkheden hoe u dat op een verantwoorde manier kunt doen.

Vrijblijvend offerte aanvragen