Laden

Vertrouwd door velen

9,4

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
Belgische gezinnen hebben steeds meer schulden

Datum: 10 december 2015

Belgische gezinnen hebben steeds meer schulden

Gezinnen in België hebben meer schulden dan ooit tevoren. In het tweede kwartaal van 2015 hadden ze een bedrag aan leningen openstaan dat even groot is als hun jaarinkomen na aftrek van belastingen hoog is. Tien jaar geleden lag het bedrag dat de Belgen lenen nog op 71% van hun inkomen.

Stijgende schulden door meer lenen

Met dat bericht komt de Vlaamse zakenkrant De Tijd. De stijging van de schulden is opvallend te midden van het afnemende totaal aan leningen in andere Eurolanden. Dat de Belgen meer schulden hebben, ligt onder meer aan de historisch lage rente. Hierdoor kunnen gezinnen het zich veroorloven meer te lenen.

Hypotheek leningen

Tegelijkertijd zijn de huizenprijzen in België blijven stijgen, terwijl ze in andere Europese landen juist daalden. Daarom moeten gezinnen ook meer lenen. Het verrast dan ook niet dat van alle schulden ruim 80% hypotheek leningen zijn. Volgens de krant vormt dit overigens geen gevaar voor de gezondheid van de Belgische banken of economie. Ondanks de hoge schulden is het aantal wanbetalingen bij het aflossen van de leningen met 1,7% laag.
Vrijblijvend offerte aanvragen