Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
Zorgen Nederlanders over financiële toekomst nemen af

Datum: 23 november 2015

Zorgen Nederlanders over financiële toekomst nemen af

Nederlanders maken zich minder zorgen over hun financiële toekomst. Ook zijn meer mensen tevreden over de huidige staat van hun financiën. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bezorgd over financiën in toekomst

Gemiddeld maakt een op de tien Nederlanders zich vaak zorgen over de toekomst wat hun financiën betreft. Wel is er veel verschil tussen bevolkingsgroepen. Onder alleenstaande ouders ligt het aantal mensen met veel zorgen op bijna 50%. Alleenstaanden met kinderen zijn ook vaker ontevreden over hoe ze er financieel voorstaan en maken zich gemiddeld meer zorgen over het verliezen van hun baan.

Geldzorgen en inkomen

Het is niet verrassend dat zorgen over financiën voor een deel te maken hebben met de hoogte van het inkomen van mensen. Maar ook gecorrigeerd voor wat verdiend wordt, blijken het de alleenstaande ouders te zijn die zich het meeste zorgen maken. Toch blijkt ook 45% van de mensen met een hoog inkomen bezorgd te zijn over zijn of haar financiële toekomst.

Huidige status financiën

Wat betreft de huidige situatie zei in 2014 71% van de Nederlanders tevreden te zijn met hun financiële situatie. Een jaar eerder was dat nog 68%.
Vrijblijvend offerte aanvragen