Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
Goedkoop geld lenen: rente ook in januari laag

Datum: 18 januari 2016
Auteur: Halmar Wolfswinkel

Goedkoop geld lenen: rente ook in januari laag

Ook in het nieuwe jaar kunt u goedkoop geld lenen. Een Doorlopend Krediet sluit u bijvoorbeeld al af tegen de lage rente vanaf 4,5% en een Persoonlijke Lening tegen de lage vaste rente vanaf 4,8%. De rente staat namelijk nog altijd historisch laag. Lager zelfs dan het historisch lage punt waarmee we vorig jaar 2015 in gingen.

Lage rente om uitgaven te stimuleren

Hoe kan dit? De lage rente is een gevolg van de crisismaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB). Door geld in de economie te pompen en banken goedkoop te laten lenen, wordt geprobeerd de uitgaven in de eurolanden te stimuleren. Geld lenen en vervolgens uitgeven wordt zo aantrekkelijker. Zeker in vergelijking met sparen, dat door de lage rente bijna niets meer oplevert.

Opnieuw lagere rente

Dat de rente opnieuw verlaagd is, is een gevolg van nieuwe crisismaatregelen. Het is in 2015 namelijk niet gelukt de inflatie op het niveau te krijgen dat de ECB voor ogen had. Eind december kondigde de ECB daarom aan de beleidsrentes verder te verlagen en haar opkoopprogramma te verlengen. Dit had een nieuwe ronde renteverlagingen tot gevolg.

Vooruitblik rente 2016

De ECB heeft besloten de crisismaatregelen te verlengen tot 2017. Vermoedelijk zal dit het hele jaar een drukkend effect hebben op de rente. Financieel experts verwachten dat de rente zeker de eerste maanden van 2016 op het huidige lage niveau blijft of zelfs nog verder daalt. Hiermee zal ook de rente voor een consumptief krediet in 2016 laag blijven.

Geld lenen hypotheek

De maatregelen hebben niet alleen gevolgen voor het geld lenen met een consumptief krediet. Ook met het afsluiten van een hypotheek betaalt u een historisch lage rente. In de laatste maand van 2015 brak het niveau van rente opnieuw een record. Voor de meest gevraagde 10 jaar vast hypotheek daalde de rente voor het eerst onder de 2% naar 1,95%.

Rente: wordt vervolgd

Hoe de rente voor 2016 daadwerkelijk gaat uitpakken, is afwachten. In de loop van het jaar zal de ontwikkeling van de economie belangrijker worden. Zeker als beleggers er weer vertrouwen in krijgen. Maar het economisch herstel is kwetsbaar. Genoeg reden dus om komend jaar de renteontwikkelingen goed in de gaten te houden.

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Vrijblijvend offerte aanvragen