Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
Minder hypotheek lenen aanvullen met lening

Datum: 25 januari 2016

Minder hypotheek lenen aanvullen met lening

Een nieuw jaar brengt altijd nieuwe regelgeving met zich mee. Zo ook wat betreft de regels voor het afsluiten van een hypotheek. Weer gaat wat u maximaal kunt lenen voor het kopen van een woning omlaag. Onhandig, omdat u van plan was een nieuwe keuken te laten plaatsen? Denk dan eens na over het afsluiten van een Persoonlijke Lening om de extra kosten op te vangen.

Geld lenen hypotheek

Al een paar jaar op rij wordt op 1 januari het bedrag dat u kunt lenen met een hypotheek verlaagd. In 2016 betekent dat maximaal 102% van de waarde van de woning lenen. De komende jaren wordt dit percentage verder verlaagd naar 100% in 2018. Voor de bijkomende kosten van de koop en voor een eventuele verbouwing heeft u dus altijd eigen geld nodig.

Lening voor verbouwing

Waarschijnlijk begint u niet zomaar aan het kopen van een nieuw huis. Als het even kan, sparen mensen hiervoor. Maar wat als het gespaarde bedrag niet voldoende is? Of u om onverwachte redenen eerder uw spaarrekening moet aanspreken? Dan kan het afsluiten van een lening een oplossing zijn. Ook met een lening voor verbouwing of het aanschaffen van een koopwoning komt u in aanmerking komt voor belastingvoordeel.

Rentepercentage lening

Een Persoonlijke Lening is zeer geschikt om de aanvullende kosten van het kopen van een woning op te vangen. Met een Persoonlijke Lening leent u namelijk een vast bedrag tegen een vaste rente. Ook de looptijd van uw lening staat vast. Zo weet u dus precies wat u maandelijks kwijt bent aan uw lening. En gelukkig staat niet alleen de rente voor hypotheken historisch laag. Ook een Persoonlijke Lening sluit u af tegen een bijzonder lage rente: vanaf 4,8%.

Persoonlijke Lening aftrekbaar

Net als met een hypotheek komt u met een lening voor verbouwing of het aanschaffen van een koopwoning in aanmerking voor belastingvoordeel. U kunt de rente die u betaalt voor de lening, aftrekken van de belasting. Wat dat betreft is er weinig verschil tussen een lening en een hypotheek. Maar bij het afsluiten van een lening betaalt u geen taxatie-, notaris- en advieskosten zoals bij een hypotheek. Ook kunt u bij een lening kiezen voor een kortere looptijd. Dan bent u voor dat deel van de kosten van het kopen van uw nieuwe woning sneller schuldenvrij.

Benieuwd naar wat voor u de mogelijkheden zijn met een Persoonlijke Lening voor verbouwing of aanschaffen van een woning? Bereken hier uw rente of vraag direct een offerte aan.

Vrijblijvend offerte aanvragen