Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
Met overlijdensrisicoverzekering lening verantwoord afsluiten

Datum: 4 april 2016

Met overlijdensrisicoverzekering lening verantwoord afsluiten

Bij een lening afsluiten hoort leningen vergelijken. Welke lening past bij u en waar kunt u voordelig lenen. Maar denkt u ook na over ná het afsluiten van uw lening? Wat gebeurt er mocht u komen te overlijden tijdens de looptijd van uw lening? Bij verantwoord geld lenen hoort het stellen van deze vraag.

Lenen met overlijdensrisicoverzekering

Nadenken over ziekte en overlijden kan ongemakkelijk voelen. Toch is het verstandig bepaalde zaken goed geregeld te hebben, zeker als u een lening heeft. U wilt uw geliefden natuurlijk niet met onnodige financiële lasten achterlaten. Met een overlijdensrisicoverzekering (orv) dekt u dit risico af. Uw nabestaanden krijgen dan bij uw overlijden het verzekerde bedrag uitgekeerd, zodat zij uw lening kunnen aflossen.

Overlijdensrisicoverzekering lening

Net als met een lening, is een overlijdensrisicoverzekering afsluiten keuzes maken. Bij een Doorlopend Krediet past bijvoorbeeld een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering. Uw nabestaanden krijgen dan bij uw  overlijden een vast bedrag uitgekeerd. Maar met een Persoonlijke Lening wordt uw schuld steeds kleiner door uw maandelijkse aflossingen. Hierbij past een annuïtair dalende verzekering, waarmee uw nabestaanden aan het begin van de looptijd meer uitgekeerd krijgen dan aan het einde.

Verzekeringen vergelijken

Het leningen vergelijken werd hierboven al genoemd. Maar vergelijken hoort ook bij een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. U hoeft uw verzekering namelijk niet per sé af te sluiten bij de bank waar u aan het lenen bent. Vergelijk altijd het aanbod op prijs en voorwaarden en maak een verantwoorde keuze. Zo kunt u flink wat geld besparen. 

TAF ORV afsluiten

Bij de Nederlandse Kredietmaatschappij werken we samen met TAF, een professionele partij met jarenlange ervaring. Een TAF overlijdensrisicoverzekering afsluiten kan tegen één van de laagste premies van Nederland. En verzekert u minder dan €300.000? Dan is een medische keuring niet nodig. Uw overlijdensrisicoverzekering afsluiten is dan ook zo gerekend.

Overlijdensrisicoverzekering premie berekenen

Verantwoord geld lenen is voordelig lenen én verzekeren met een product dat bij u past. Vraag nu een overlijdensrisicoverzekering aan via ons aanvraagformulier. Uw premie wordt dan automatisch berekend, zodat u direct weet waar u aan toe bent. Ook als u een lening heeft bij een andere bank, kunt u via ons voordelig en eenvoudig een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

Vrijblijvend offerte aanvragen