Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
Herbeoordeling_krediet

Datum: 1 juni 2016

Herbeoordeling Doorlopend Krediet is het goed recht van consument

Iedere consument mag ten allen tijden zijn of haar Doorlopend Krediet laten herbeoordelen. Op dit recht wijst de AFM alle Nederlanders. Veel mensen betalen nog steeds teveel rente en lossen soms niets af op hun krediet. Zonde en onnodig, vindt de AFM. Want herbeoordelen en oversluiten is altijd mogelijk.

Herbeoordeling krediet: wat houdt het in

Neem contact op met uw bank of kredietbemiddelaar om een herbeoordeling van uw Doorlopend Krediet aan te vragen. De bank is verplicht om aan uw verzoek te voldoen en een herbeoordeling is altijd gratis. De bank checkt of uw lening nog voldoet aan de wettelijke eisen van dit moment. Is dat niet het geval, dan moet de bank een oplossing bieden.

Lopende lening oversluiten

Vaak adviseert de bank om uw krediet over te sluiten naar een nieuwe lening. Hier zijn geen kosten aan verbonden en u profiteert direct van de huidige lage rentetarieven. Bovendien kunt u het krediet sneller aflossen, omdat u minder rente betaalt. Zonder dat uw maandlasten veranderen. Dus maak gebruik van uw recht tot herbeoordeling en bespaar direct. 

Vrijblijvend offerte aanvragen