Laden

Vertrouwd door velen

9,4

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 8 augustus 2011

Licht dalende trend consumptief krediet rente.

Renteontwikkeling consumptief krediet en geldleningen:

In de afgelopen week zien wij een licht dalende trend van de consumptief krediet rente. Met name de aangekondigde rente verhogingen blijven uit.

Dit heeft met name te maken met de rente op een Nederlandse staatslening, waar met name persoonlijke leningen met een langere rentevast periode / looptijd aan gelieerd zijn.

De rente op Nederlandse staatleningen is momenteel relatief laag. Aanhoudende financiele problemen van andere Europese overheden zijn hier de oorzaak van. Beleggers lenen hun geld liever uit aan onze regering dan aan die van Italie, Griekenland of Spanje. Zij kiezen in dat geval voor meer zekerheid en accepteren een lagere rente.

Rente stijgt op termijn
Op termijn is eerder een stijging van de rente te verwachten. Wanneer overheden hun boekhouding op orde krijgen, wordt het voor beleggers weer interessant om geld te verplaatsen van Nederland naar andere landen. De Nederlandse staat moet op dat moment weer meer rente bieden om beleggers nog te interesseren. Daarnaast speelt ook een rol dat overheden, met de Amerikaanse voorop, miljarden nodig hebben om de economie aan te zwengelen. De vraag naar geld stijgt hierdoor wereldwijd, wat de rente opdrijft.

Vrijblijvend offerte aanvragen