Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 3 mei 2017
Auteur: Halmar Wolfswinkel Via: http://www.vfn.nl/marktcijfers/

Meer consumptief krediet afgesloten in 2016

De cijfers van 2016 wat betreft verstrekt consumptief krediet zijn bekend gemaakt. Afgelopen jaar blijkt sprake van een forse toename van consumenten leningen. Onder de leden van de VFN, de vereniging van financieringsondernemingen, is een toename van 21% te zien aan verstrekte doorlopende kredieten en persoonlijke leningen aan de consument. Het bedrag is gestegen van 2,8 miljard in 2015 naar 3,4 miljard vorig jaar. Het bedrag aan afgesloten leningen is gestegen met 0,6 miljard euro.

Toename persoonlijke lening

Binnen het consumptief krediet, leningen die consumenten aangaan voor de aanschaf van goederen of diensten, is een verschuiving van doorlopend krediet naar persoonlijke lening te zien. Die verschuiving is voor een groot gedeelte te verklaren door de lage rentestand. De persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd. Als je deze leenvorm kiest zet je de huidige lage rente vast gedurende de looptijd van je lening. Veel consumenten met een doorlopend krediet hebben deze afgelopen jaar overgesloten naar een persoonlijke lening. Oversluiten van een lening kan kosteloos en op ieder gewenst moment.

Je leenvorm omzetten betekent een lagere rente en nieuwe betere voorwaarden. Tegenwoordig mag je bij een persoonlijke lening ook tussentijds kosteloos extra inlossen op je lening. Hier werd altijd een boete voor in rekening gebracht. Deze voorwaarde is in het voordeel van de consument aangepast.

De verdeling doorlopend krediet versus persoonlijke lening is 47% tegen 53%. Dit is jarenlang anders geweest. Consument verkozen toen juist de flexibiliteit van een doorlopend krediet. Nu staat zekerheid met een vaste lage rente hoger op het wensenlijstje voor de best passende lening.

Geld lenen voor een auto

In het afgelopen jaar was niet alleen een toename te zien voor het aantal private lease contracten maar ook voor het aantal leningen voor autofinanciering. De VFN zag een duidelijke toename in het aantal leningen voor dit leendoel. Met 1,3 miljard euro is dit een stijging van 14%. Ook wat betreft geld lenen voor de aanschaf van een auto werden meer gekozen voor een persoonlijke lening dan voor een doorlopend krediet.

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Vrijblijvend offerte aanvragen