Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 21 oktober 2017
Auteur: Halmar Wolfswinkel

Koopt u op afbetaling? Kassa zoekt consumentenervaringen

Consumentenprogramma Kassa van BNN/Vara is op zoek naar consumenten die gebruik hebben gemaakt van de financieringsmogelijkheid “kopen op afbetaling”. Op haar website staat een oproep met de vraag naar consumentervaringen bij webshops en online warenhuizen, waarbij gebruik is gemaakt van betaling achteraf.

Kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling betekent dat je het product koopt/bestelt, en indien mogelijk direct krijgt, en pas achteraf het aankoopbedrag in termijnen terugbetaalt. Als u een wasmachine koopt die op voorraad is ontvangt u direct het product. Koopt u een nieuwe keuken? Dan moet u rekening houden met een bepaalde levertijd. In beide gevallen betaalt u de aankoop in een x aantal termijnen terug.

Lagere rente bij een lening

De financieringsvorm ‘kopen op afbetaling’ geeft u de mogelijkheid om een product direct te kunnen kopen zonder dat u het bedrag direct en in z’n geheel moet voldoen. Een mooie optie om uw aankoop gespreid terug te betalen, maar wel een dure. De rente die de aanbieders van deze betaalmogelijkheid aanbieden is hoog. Vaak zelfs de maximaal toegestane wettelijke rente. In vergelijking met een lening, betaalt u veel meer maandelijkse kosten. Een lening biedt hetzelfde voordeel, namelijk, niet met eigen middelen het volledige bedrag betalen. Maar de te betalen rente ligt een stuk lager en u krijgt niet te maken met extra kosten achteraf, wat vaak wel het geval is bij kopen op afbetaling.

Kassa verzamelt klantervaringen

Televisieprogramma Kassa wil de ervaringen van consumenten verzamelen om hiermee in kaart te kunnen brengen welke rentes werden berekend en of de consumenten konden voldoen aan hun aflossingsplicht. Wat zijn de voordelen van gespreide betaling en wat zijn de nadelen? Heeft de consument te maken gekregen met extra (verborgen) kosten achteraf? Zo ja hoe hoog waren die en waarvoor?

De reacties van kijkers worden nu verzameld en zullen op termijn in één van de televisie-uitzendingen aan bod komen.

Update 21 oktober 2017: 

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Vrijblijvend offerte aanvragen