Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 9 januari 2018

Het geld rolt weer

Na een, vanuit economisch oogpunt gezien, succesvol jaar kan de consument zich opmaken voor een nieuw jaar met een florerende economie. Het geld rolt weer. De werkloosheid is gedaald, de koopkracht is toegenomen en mensen kopen en investeren weer en de huizenmarkt is in beweging. De crisis is voorbij. En het eind van de groei is nog niet in zicht; economen voorspellen dat de economie ook na komend jaar verder blijft groeien. De consument heeft weer vertrouwen en durft weer uit te geven.

Verbouwen of een nieuwe auto

Nu het geld weer rolt sluiten consumenten in toenemende mate leningen af voor de verbouwing die al jaren op het verlanglijstje stond. Tijdens de crisis hield iedereen de hand op de knip en werden minder leningen aangevraagd voor een nieuwe keuken of badkamer. Nu de consument meer te besteden heeft zien kredietverstrekkers een toename in het aantal leenaanvragen voor nieuwe auto’s en verbouwingen. In combinatie met de historisch lage rente is een lening afsluiten een gunstige optie om wensen te realiseren.

Boetevrij aflossen

In tegenstelling tot oude leningen mag de consument bij de huidige leningen, bij zowel het doorlopend krediet als bij de persoonlijke lening, boetevrij aflossen tijdens de looptijd van de lening.

Fiscaal voordeel bij persoonlijke lening

Kiest de consument voor de leenvorm persoonlijke lening als financiering voor de nieuwe keuken of aanbouw? Dat betekent belastingvoordeel; de rentekosten zijn fiscaal aftrekbaar tijdens de hele looptijd. Bij een doorlopend krediet heeft de consument niet het voordeel van fiscale aftrek. Wordt de persoonlijke lening afgesloten voor een auto, caravan of vakantie? Ook dan zijn de rentekosten niet fiscaal aftrekbaar.

Restschuldfinanciering

Het nieuwe jaar brengt niet alleen goed nieuws voor de consument. Verkoopt u uw huis dit jaar met een restschuld? Dan zijn de rentekosten van de lening niet meer fiscaal aftrekbaar. Deze tijdelijke regeling was tijdens de crisis door de overheid in het leven geroepen als financiële tegemoetkoming voor consumenten met een restschuld op hun woning. Tot en met 31 december 2017 waren de rentekosten fiscaal aftrekbaar, nu niet meer. De restschuld kan nog steeds worden gefinancierd met een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar zonder fiscaal voordeel.

Vrijblijvend offerte aanvragen