Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 30 september 2018

Interbank verandert beleid doorlopend krediet

Vanaf 1 oktober gaat kredietverstrekker Interbank een heleboel klanten die een doorlopend krediet hebben, met bijbehorende variabele rente, omzetten naar een persoonlijke lening met een vaste rente. Dit om meer klanten te willen helpen met het afbouwen van hun schuld. Het is daarmee ook de bedoeling dat klanten tussentijds meer gaan aflossen op hun doorlopend krediet. 

Dit nieuwe beleid is ontstaan doordat veel klanten met een doorlopend krediet ontevreden zijn en dit zelfs leidde tot landelijke aandacht via het tv-programma Kassa. Klanten zijn bijvoorbeeld  ontevreden over de renteontwikkeling en het feit dat het door aangescherpte regels en veranderingen in de persoonlijke financiële situatie lastig kan zijn om over te sluiten. 

Interbank gaat hierom twee maatregelen invoeren. Voor een grote groep klanten wordt het doorlopend krediet omgezet naar een persoonlijke lening, met bijbehorende vaste looptijd en vaste rente. De klanten waarbij het eerder onmogelijk was om hun doorlopende krediet over te sluiten krijgen zelfs een vergoeding van Interbank. 

Nieuwe klanten kunnen voortaan nog maar een kredietlimiet van €15.000,- afspreken bij Interbank. Daarnaast worden de regels voor aflossing aangescherpt, zodat klanten meer aflossen op hun krediet. Interbank geeft aan dat het wenselijk is dat alleen klanten die voor een korte periode flexibel over geld willen beschikken, nog in aanmerking komen voor een doorlopend krediet. 

Vrijblijvend offerte aanvragen