Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 12 augustus 2019

BNP Persoonlijke Lening verlaagd naar 3,9%

Onze partnerbank BNP Paribas lanceert per 12 augustus 2019 een Persoonlijke Lening met één van de laagste rentes van Nederland: 3,9%. 
De Persoonlijke Lening heet 'Persoonlijkste Basis Lening' en wordt aangeboden zonder standaard Overlijdensrisicoverzekering (ORV).

De rente lag op 4,1% en was voorheen nog 4,3%. 
Nu is het mogelijk om al vanaf 3,9% rente te lenen, bij bedragen van €20.000 - € 50.000, met een looptijd van maximaal 10 jaar/120 maanden. 

U leent een vast bedrag, tegen een vaste rente en mag tussentijds altijd boetevrij extra aflossen.

Ook de acceptatiecriteria zijn iets aangescherpt, mede waardoor de lagere rente mogelijk is: de BNP Persoonlijkste Basis Lening kan worden afgesloten tussen uw 27e en 60e en dient vóór uw 70e afgelost te zijn.

Met de renteverlaging Persoonlijke Lening volgt BNP een trend die bij andere banken ook al was ingezet.

Overlijdensrisicoverzekering: niet verplicht, wel verantwoord


Als u tijdens de looptijd van een Persoonlijke Lening onverhoopt komt te overlijden, gaat de restschuld van de lening over naar uw partner/ nabestaanden. Met een Overlijdensrisicoverzekering (ORV) ondervangt u dit risico: (een deel van) de restschuld wordt dan kwijtgescholden.

Kenmerken ORV:

  • Bij een Persoonlijke Lening lost u maandelijks af. Hierdoor wordt de openstaande schuld steeds kleiner en dus ook de ORV restschuld.
  • U kunt zelf bepalen welk bedrag u verzekert.
  • Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de premie voor de ORV.

Een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht, maar wel verantwoord. Zeker bij hogere bedragen of als u als wat ouder bent bij het afsluiten van de Persoonlijke Lening.

Beter vergelijken mogelijk door lagere rentes


De meeste consumenten vergelijken leningen alleen op basis van rentes, niet op andere criteria zoals ‘wat gebeurt er met de lening als ik overlijd’? Hierdoor kwamen de meer verantwoorde leningen met ORV nauwelijks aan bod bij het vergelijken. Ook rentevergelijkingssites lieten doorgaans alleen de Persoonlijke Lening rente zien zonder ORV dekking.De BNP Persoonlijkste Basis Lening brengt hier verandering in: een lage rente, maar ook de optie om de ORV dekking aanvullend te verzekeren. Deze optie wordt direct bij het vergelijken getoond.

Verantwoord lenen

Om klanten zo verantwoord mogelijk te laten lenen, biedt De Nederlandse Kredietmaatschappij separaat de voordeligste ORV van Nederland aan. Deze TAF overlijdensrisicoverzekering is zelfs op latere leeftijd nog af te sluiten. Direct bij de aanvraag van een Persoonlijke Lening plus ORV laten wij de premie al zien. Bij interesse in een ORV ontvangen klanten twee BNP offertes: met en zonder ORV. Zo kunt u goed vergelijken op zowel Persoonlijke Leningen als overlijdensrisicoverzekeringen. Hiermee kunnen we – naast een mooie lage rente - meer bewustwording creëren over de risico’s van geld lenen. Zo kunnen consumenten zelf kiezen of ze alleen op basis van lage rente willen lenen of ook risico’s voor hun partner/ nabestaanden willen ondervangen.

Vrijblijvend offerte aanvragen