Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
nieuws_-_nog_altijd_te_hoge_rente

Datum: 23 oktober 2009
Auteur: Remko Colly

Premie overlijdensrisicoverzekering weer verder omlaag

Besparing bedraagt 30 tot 40% Premie overlijdensrisicoverzekering weer verder omlaag. Banken en verzekeraars zijn bezig met een inhaalslag op financieel gebied. Door beleggingsverliezen wordt gezocht naar een manier om de eigen organisatie weer financieel sterk te krijgen. Echter, dit geldt niet op alle terreinen. Er wordt namelijk hevig geconcurreerd op de overlijdensrisicoverzekering. Na een premieverlaging met een duur van tweeënhalf jaar lijken de premies inmiddels op een dieptepunt aangekomen. Individueel premievoordeel kan oplopen tot meer dan € 1.100 per jaar. Zinvol dus om op onderzoek uit te gaan!


Hoewel de overlijdensrisicoverzekering door de vele discussies over provisie en verdiensten een wellicht ietwat schimmig imago heeft gekregen, is deze verzekering in basis zeer eenvoudig en betrouwbaar: met een overlijdensrisico zorgt iemand ervoor dat er een vooraf afgesproken bedrag, wanneer hij of zij overlijdt, wordt uitbetaalt. Een overlijdensrisico is los af te sluiten of zit ingebed bij een ander product, zoals bijvoorbeeld een aflossingsverzekering voor een hypotheek. De premie van de overlijdensrisicoverzekering kan maandelijks gelijk blijven of tussendoor wijzigen.

Premie op dieptepunt

De premie voor de overlijdensrisicoverzekering is reeds lang aan het dalen. Deze premiedaling is zo'n tweeënhalf jaar geleden ingezet en lijkt nu te stoppen. Een aantal nieuwkomers op de markt maakte duidelijk dat gevestigde partijen fors verdienden aan deze verzekering en zetten zelf hun premie zeer scherp neer. De gevestigde partijen volgden zodat integraal de tarieven voor deze verzekering daalden met 30 tot 40 procent. Daarbij geldt: hoe hoger de leeftijd, hoe groter de besparing.

Voorbeeld 1

Een man van 50 jaar en een vrouw van 43 jaar hebben een overlijdensrisicoverzekering met als ingangsdatum 01-10-1996. De verzekering loopt nog door tot 01-10-2023. Het stel heeft een kleine woning en daarom slechts € 57.000 afgedekt. Hun huidige premie is € 48,91 per maand. Na oversluiten zou de premie omlaag gaan naar € 28,86 per maand. Een verschil van 42% dat over tien jaar oploopt tot meer dan € 2.400,-.

Voorbeeld 2

Een man van 60 jaar heeft een polis die op 24-11-2000 is ingegaan en nog loopt tot 01-12-2015. De man heeft € 12.000 verzekerd in verband met een persoonlijke lening. De huidige premie van deze man is € 186,23 per jaar. Na oversluiten zou de premie omlaag gaan naar € 109,34 per jaar. Een besparing van 41% en een verschil van meer dan € 9.200 in tien jaar.

Zinvol voor u?

Is het nou voor iedereen zinvol om uit te zoeken of een besparing mogelijk is?
Het antwoord hierop is: ja!
Vraag ons om advies!

Remko Colly

Partner en Directeur

Auteur: Remko Colly

Remko is onze deskundige duizendpoot en creatieve motivator. Remko wil al onze klanten snel en foutloos helpen.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Acceptatie van de aanvragen, Marketing
en financiële zaken

‘Mijn visie is dat veel klanten zelf kunnen bepalen welke lening het beste bij hun situatie past. Daar ben ik met De Nederlandse Kredietmaatschappij, als eerste in Nederland, gestart met het werken op basis van Execution Only. Door de website en het aanvraagproces dusdanig goed in te richten, kunnen we u ook via Execution Only leningen aanbieden tegen de laagst mogelijke rente.’

Vrijblijvend offerte aanvragen