Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 18 december 2011
Auteur: Michel Vrenegoor

Einde tijdperk rente krediet en aflosvrij krediet?

Banken beperken het verstrekken van 'aflosvrij krediet' ook wel 'rente krediet' genoemd!

Het is goed mogelijk dat u een rente krediet heeft lopen. Dit betreft een krediet waar u enkel rente betaalt en niets aflost. Een rente krediet of ook wel genoemd een aflossingsvrij doorlopend krediet  is veelal afgesloten om maandelijks de laagste lasten te hebben. Ook wel veel afgesloten als men verwacht op termijn een som geld te ontvangen waarmee het rente krediet in één keer kan worden afgelost.

De meeste banken zijn echter al gestopt met het verstrekken van rente krediet, omdat het product steeds minder goed past bij de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. De banken die het rente krediet nu nog wel aanbieden hebben aangekondigd dat zij per 1 januari het aanbod hiervan gaan aanscherpen.

Als u van plan bent om komend jaar uw krediet te wijzigen of te verhogen dan moet u erop rekenen dat u zomaar geen 'rente krediet' meer kunt krijgen. U kunt vanaf 1 januari 2012 alleen nog onder beperkte mogelijkheden een rente krediet krijgen. U moet bijvoorbeeld in het bezit zijn van een koopwoning met overwaarde. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het alternatief een doorlopend krediet of persoonlijke lening, wat inhoudt dat u hogere maandlasten krijgt, u gaat namelijk maandelijks rente en aflossing betalen.

Als u uw rente krediet wilt laten lopen zoals het is dan kan dat uiteraard. Uw bestaande rente krediet blijft lopen zoals u dit met de bank bent overeengekomen. Wel is het verstandig om goed na te denken of u dit zo wilt houden. U lost immers niets af!

Michel Vrenegoor

Partner en Hoofd Acceptatie

Auteur: Michel Vrenegoor

Michel is een echte allrounder. Hij weet alles over kredieten. Of het nu gaat om een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een combinatiekrediet voor consumenten, u moet bij Michel zijn. Michel is vriendelijk, geduldig en heeft altijd tijd voor een praatje of een luisterend oor.’

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij –Acceptatie van de aanvragen, het uitbrengen via e-mail en Mijn DNKM van de overzichten met daarin de mogelijkheden van onze partnerbanken.

‘Ik zorg ervoor dat u in één oogopslag alle mogelijkheden goed kan vergelijken en dat u de juiste keuze kan maken. Ik vind het echt belangrijk dat u een lening afsluit die bij uw wensen past.’

Vrijblijvend offerte aanvragen