Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 2 juli 2012

Auto financieren zonder rente

Auto financieren tegen 0% rente! aantrekkelijk??

De Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs (NVF) heeft afgelopen week een nieuwsbrief uitgegeven waarin gewaarschuwd wordt voor de verborgen kosten bij de autodealer, waar u tegen 0% een auto kan financieren.

Geld lenen tegen 0% klinkt toch prima? Waarom dan deze waarschuwing?

De NVF geeft hiervoor duidelijke redenen aan. Als u geld leent tegen 0% en de banken maken hier wel kosten voor, wie betaalt dan uiteindelijk de kosten voor de geldlening? Dit is voor de consument totaal niet inzichtelijk.

Aannemelijk is dat de autodealer de prijs van de auto heeft opgehoogd waardoor zij een reserve hebben kunnen aanleggen voor deze acties. Tevens wordt u verplicht gesteld om gedurende de looptijd van het 0% krediet het onderhoud op uw auto door deze autodealer te laten verzorgen, veelal tegen een hoger tarief om zo ook weer deze zogenaamde 0% actie te financieren.

Voor Autodealers zijn deze acties aantrekkelijk, er worden immers meer auto's mee verkocht. Merkgebonden financiers hebben het marktaandeel de eerste 4 maanden vergroot met 6,25% naar 1,4 miljard Euro. 

Het probleem met deze leningen is dat niet inzichtelijk is waar de kosten nu mee "gedekt" worden. Worden deze kosten door iedereen die een auto koopt gedragen? Of alleen door degene die daadwerkelijk een de auto tegen 0% denkt te financieren? 

Interessant: Geld lenen voor een auto

Vrijblijvend offerte aanvragen