Laden

Vertrouwd door velen

9,4

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Pas op! Met snel en met spoed geld lenen

Als u heeft besloten dat u geld wilt lenen wilt u zonder gedoe en het liefst zo snel mogelijk over uw geld beschikken. De Wet op het Financieel Toezicht heeft de communicatie hierover wel aan banden gelegd; er zijn wettelijke regels opgesteld met betrekking tot het adverteren voor kredietaanvragen. Zeker wat betreft de uitingen voor snel geld lenen. 

WFT voorschriften

Geld lenen is voor veel consumenten een aantrekkelijke mogelijkheid voor de financiering van een grote aankoop die anders niet mogelijk is, maar geld lenen kost altijd geld. Hoe laag de rentetarieven ook zijn; u moet de lening aflossen en betaalt hiervoor maandelijks een bedrag.

De WFT is ter bescherming van de consument om ervoor te zorgen dat een lening weloverwogen wordt aangegaan en dat de hoogte van de lening verantwoord is. Twee voorwaarden die tijd kosten en niet binnen een dag zijn uitgezocht en geregeld. Ze gaan niet samen met een slogan als “snel en met spoed geld lenen” vindt de WFT en daarom leest u deze uitingen nergens.

De WFT voorschriften voor adverteerders zijn:

  • Plaats in elke reclame-uiting een kredietwaarschuwingsbalk met daarop de tekst: “Let op, geld lenen kost geld”. De waarschuwingsbalk moet qua afmeting aan bepaalde eisen voldoen
  • De advertentie mag geen vermelde termijn bevatten waarbinnen de kredietaanvraag wordt beslist zoals “binnen 10 minuten regelen wij uw aanvraag”
  • De advertentie mag geen vermeld tijdstip bevatten waarop de kredietaanbieding tot stand komt zoals “binnen 3 uur ontvangt u een offerte voor uw lening”
  • De advertentie mag geen vermeld tijdstip bevatten waarop de klant kan beschikken over het geld zoals “bel ons nu en u ontvangt onmiddellijk geld”
  • De suggestie mag niet worden gewekt dat lopende kredietverplichtingen geen rol spelen. Zoals “lopende leningen zijn geen bezwaar”

Risico’s snel geld lenen

  • U beslist te snel en heeft zich niet uitgebreid laten informeren (impuls lening)
  • Het gemak van het afsluiten van een lening; u heeft snel geld op uw rekening. Niet iedereen kan hier goed mee omgaan; het geld wordt snel uitgegeven. Het “gevaar” is dat u opnieuw een lening aanvraagt en uit het oog verliest dat de leningen terugbetaald moeten worden
  • Geld lenen betekent dat u een schuld heeft. Als er onverwacht iets tegen zit kan het zijn dat u niet kunt voldoen aan de aflossing van de lening. De schuld blijft staan en loopt op

Snel geld lenen en met spoed een kredietaanvraag indienen is een optie voor consumenten die op de hoogte zijn van de risico’s. Het spreekwoord “haastige spoed is zelden goed” geldt ook voor de meeste gevallen van geld lenen. Als u alles op een rijtje heeft gezet en u kiest toch voor de optie om geld te lenen is de aanvraag makkelijk en online in te dienen. Omdat alles online gaat kan de aanvraag snel worden omgezet tot de gevraagde lening. Wij werken snel, foutloos en voordelig en zonder advieskosten.

 

 

De tevredenheid en keuzes van onze klanten. Onderzocht door het Nibud.

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen