Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Krediet of hypotheek?

Veelgestelde vragen over overige

Het afsluiten van een krediet is doorgaans goedkoper dan een (2e) hypotheek, omdat de verschillen sinds de nieuwe hypotheekregels van 2013 gering zijn. De rente van een hypotheek is vaak iets lager, maar de totale kosten voor een hypotheek zijn veelal een stuk hoger dan voor een krediet. Voor het afsluiten van een krediet worden geen extra notaris-, taxatie-, afsluit- en advieskosten gerekend, wat wel het geval is bij een hypotheek. Berekend over de hele looptijd, is een krediet hierdoor meestal goedkoper dan een hypotheek.

De Nederlandse Kredietmaatschappij biedt verschillende kredieten als alternatief voor een hypotheek, namelijk de Huiseigenaren Persoonlijke Lening, de Persoonlijke Lening en het Verbouwingskrediet. Het Verbouwingskrediet en de Persoonlijke Lening zijn, net als een hypotheek, fiscaal aftrekbaar wanneer deze worden gebruikt voor verbouwing of verbetering van de eigen woning. Bovendien kunt u een krediet gemakkelijker oversluiten dan een hypotheek waardoor u eventueel gebruik kunt maken van interessante voorwaarden bij een andere kredietverstrekker. Wilt u meer informatie over de voordelen van een krediet ten opzichte van een hypotheek? Lees het artikel persoonlijke lening voordeliger dan hypotheek of bekijk onze leningen voor een overzicht van ons aanbod.

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen