Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Kan ik een lening afsluiten met een uitkering?

Veelgestelde vragen over inkomen

Een lening afsluiten met een uitkering kan lastig zijn. Voor het verstrekken van een lening kijken kredietverstrekkers naar de stabiliteit van het inkomen van de kredietnemer. Een stabiel inkomen is niet altijd zeker met een uitkering en dat maakt het afsluiten van een lening met uitkering niet vanzelfsprekend.

Des te stabieler de uitkering, des te groter de kans dat een lening met uitkering mogelijk is. Voor het afsluiten van een lening met uitkering is het zeer belangrijk dat de uitkering gedurende de hele looptijd van de lening volledig wordt uitgekeerd en het inkomen uit bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsuitkering gelijk blijft. Mensen met een AOW, WAO, WIA of ANW uitkering kunnen daarom vaak wel een lening afsluiten. Het inkomen van uitkeringsgerechtigden die niet meer herkeurd worden, nemen kredietverstrekkers vaak voor 100% mee in de berekening van een lening met een uitkering. In de overige gevallen wordt maximaal 70% van de uitkering meegerekend. Mensen met een WWB of WW uitkering krijgen meestal geen lening, omdat zij al op het bestaansminimum zitten. Heeft u een partner met een vast inkomen? Dan zijn er vaak weer meer mogelijkheden voor een lening met uitkering.

Ontvangt u een uitkering en bent u benieuwd of u een lening kunt afsluiten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en u hoort binnen één werkdag of u een lening met een uitkering kunt afsluiten via de Nederlandse Kredietmaatschappij. Mocht dit het geval zijn, dan ontvangt u ook de offertes van onze partners met een aanbod, gebaseerd op uw specifieke situatie.

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen