Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Wat is de rente van een doorlopend krediet?

Veelgestelde vragen over rente

De rente van een Doorlopend Krediet is variabel. Dat betekent dat het rentetarief van een Doorlopend Krediet afhangt van de actuele rentestand. Daarnaast is ook de hoogte van uw kredietlimiet van het Doorlopend Krediet en uw persoonlijke situatie van invloed op de rente. De rente voor een Doorlopend Krediet met een hoog kredietlimiet, is lager dan het rentetarief van een Doorlopend Krediet met een laag kredietlimiet. Omdat de kosten zoals administratiekosten bij een laag kredietlimiet relatief hoog zijn in verhouding tot een hoog kredietlimiet, is de rente van een Doorlopend Krediet met een laag kredietlimiet hoger.

Voor het aflossen van een Doorlopend Krediet betaalt u een vast bedrag per maand wat bestaat uit rente en aflossing. Als de rente "stand" omhoog gaat, betaalt u meer rente en lost u minder af van het Doorlopend Krediet. Bij een lagere rente geldt het omgekeerde: u betaalt minder rente, maar lost meer af. Bij een Doorlopend Krediet kunt u altijd boetevrij extra aflossen. Als u ervoor kiest om extra af te lossen, wordt het saldo van het Doorlopend Krediet lager waardoor u minder rente betaalt en meer aflost. De rente van het Doorlopend Krediet wordt berekend over het krediet dat u daadwerkelijk gebruikt. Bekijk het overzicht van de rentetarieven voor het actuele rentetarief voor een Doorlopend Krediet bij De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen