Let op! Geld lenen kost geld

Aangesloten bij de NVF

De Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs en -bemiddelaars (NVF) is een vereniging die ten doel heeft het bevorderen van de beroepsuitoefening in het algemeen en het behartigen van de belangen van haar leden, in het bijzonder op het gebied van professionele advisering en/of bemiddeling in consumptief krediet, mede met het oog op het op de leden uit te oefenen toezicht van overheidswege. De vereniging is opgericht in 1976 en vertegenwoordigt momenteel méér dan 60% van het totaal uitstaande saldo dat via kredietadviseurs en -bemiddelaars tot stand komt.

Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs

De advisering en/of bemiddeling in consumentenkrediet is uitsluitend toegestaan indien de betreffende financieel dienstverlener beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Op de website van AFM kunt u nagaan of een financieel dienstverlener in het bezit is van deze vereiste vergunning.

De Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs stelt op grond van de NVF-gedragscode aanvullende eisen aan hun leden, waaronder eisen die in het belang van de consument zijn, in úw belang. Alle leden van de NVF hebben deze Gedragscode ondertekend.

De gedragscode kunt u hier downloaden.

Geschillen en klachten

Ondanks alle goede zorgen van een NVF-lid, kan er toch een keer iets mis gaan bij de advisering en/of bemiddeling van een lening. Is de betreffende financieel dienstverlener lid van de NVF, dan is er een geschillen- en klachtenprocedure waarin precies beschreven staat wat u in dat geval kunt doen.

De geschillen- klachtenprocedure kunt u hier downloaden.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen