Let op! Geld lenen kost geld
Lening voor verbouwing

Lening voor verbouwing

Een verantwoorde financiering vanaf 3,4%

Een verbouwing in of aan uw huis financiert u voordelig met een lening. De rente van uw lening is fiscaal aftrekbaar (onder bepaalde voorwaarden). Een lening afsluiten kan online, op het moment dat u goed uitkomt. Onze leningen hebben lage rentes, gunstige voorwaarden en u betaalt geen afsluit- en advieskosten.

Online geld lenen voor een verbouwing

Vroeger financierden veel mensen een verbouwing mee in een hypotheek. Tegenwoordig is dit alleen nog mogelijk bij overwaarde of als uw woning meer waard wordt door de verbouwing (taxatie vereist). Een verbouwing financieren via een hypotheek is bovendien duurder (een langere looptijd dus hogere totale kosten). En dan zijn er nog de kosten voor advies, taxatie en notaris.

Een lening is een goed alternatief. Een lening heeft een veel kortere looptijd, is doorgaans goedkoper en baseert zich op uw inkomen, niet op de waarde van uw woning. U sluit hem gewoon online af en maakt daardoor geen kosten voor advies, taxatie en notaris. 

Vraag vrijblijvend een lening voor een verbouwing aan en ontdek wat de mogelijkheden zijn. Huiseigenaren profiteren van een extra lage rente.

Lees meer over huis en hypotheek of bekijk direct het Verbouwingskrediet.

Wat is het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing?


Het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing is €27.500,- en wordt binnen 8 tot 10 jaar terugbetaald.

renovatie

Waarom bij ons lenen?

 • Laagste rente van Nederland, tegen de beste voorwaarden
 • Met één aanvraag een compleet en realistisch aanbod van 5 banken (waaronder DEFAM en Interbank
 • Vergelijk rente, voorwaarden en datum uitbetaling in één overzicht
 • Geheel vrijblijvend en kosteloos offerte aanvragen
 • Snel, foutloos en voordelig
 • Niet tevreden, geld terug!

Financieren met een Persoonlijke Lening

De Persoonlijke Lening is de meest gekozen lening voor een verbouwing. Het is een lening die veel zekerheid én fiscale voordelen biedt. Want met een Persoonlijke Lening:

 • weet u vooraf precies wanneer u de lening heeft afgelost;
 • profiteert u, als u een eigen koophuis heeft, van renteaftrek;
 • leent u een vast bedrag voor uw verbouwing dat u maandelijks aflost tegen een vaste lage rente.

Verbouwing financieren met een Combinatie Krediet

Een aanbouw aan uw huis laten plaatsen of uw totale woning renoveren kan met een wat hoger leenbedrag. Met ons Combinatie Krediet is dat mogelijk. U kunt een lening afsluiten tot wel €150.000. Dankzij dit hoge leenbedrag kunt u extra woonruimte creëren of uw huis opknappen.

Het Combinatie Krediet bestaat uit twee persoonlijke leningen. Wilt u ook een flexibel deel dan kiest u voor een deel persoonlijke lening en een deel doorlopend krediet. Hierin wordt de vaste lage rente van een persoonlijke lening gecombineerd met een deel flexibel op te nemen en te besteden geld.

Als u kiest voor een combinatie van twee Persoonlijke Leningen is de kans op acceptie van uw aanvraag hoog en zijn er meer mogelijkheden; het kredietrisico wordt namelijk gespreid ondergebracht bij 2 banken. Dit betekent dat het risico voor de bank laag is en u profiteert van een laag rentetarief. De rente van een persoonlijke lening is fiscaal aftrekbaar. De gunstige voorwaarden gelden voor de hele looptijd. U mag boetevrij tussentijds extra inlossen op de lening zodat u uw openstaande schuld verlaagt.

 

Groene lening

Uw huis verduurzamen met zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie? Bij ons kan het, met een groene lening al vanaf 4,2%, speciaal voor duurzame investeringen in uw woning.

Waarom een groene lening?


Een groene lening wordt ook wel greenloans genoemd en is specifiek bedoeld om woningen te verduurzamen. Wat zijn de kenmerken en voordelen van een groene lening?

 • Greenloans is een Persoonlijke Lening van 5.000 euro tot 50.000 euro, voor duurzame investeringen in uw woning: isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp. Een groene lening is vaak wat voordeliger dan een ‘gewone’ Persoonlijke
  Lening en begint al bij 4,2%, met een looptijd tot maximaal 15 jaar.

 • Door de online werkwijze en exclusieve samenwerking met gespecialiseerde banken kunnen we de beste voorwaarden bieden met een van de laagste rentes van Nederland. Meestal bent u bij ons goedkoper uit dan met een groene lening via bijvoorbeeld Rabobank of ING.

 • Vaste lage rente en de rente staat vast gedurende de looptijd. U kiest een verantwoorde Persoonlijke Lening voor energiebesparing en u weet precies wanneer de lening is afgelost.

 • Tussentijds boetevrij extra aflossen mag altijd.

 • Een groene lening is doorgaans fiscaal aftrekbaar. Wie online geld wil lenen voor zonnepanelen, kan ook de BTW terugvragen. Dubbel fiscaal voordeel dus!

 • Hypotheek verhogen voor verbouwing is niet nodig. Via greenloans financiert u een duurzame verbouwing met een veel kortere looptijd (maximaal 15 jaar) dan via uw hypotheek (30 jaar).

 • Met een groene lening leent u eenvoudig een vast bedrag voor een duidelijk doel en hoeft u zich niet overal voor te verantwoorden, zoals bij het verhogen van de hypotheek of subsidieaanvraag.

Elektrische fiets of auto

Voor de financiering van een elektrische fiets of elektrische auto hoeft u bij De Nederlandse Kredietmaatschappij geen speciale groene lening af te sluiten. Een persoonlijke lening met een vaste lage rente voldoet prima voor deze leendoelen.

Tips voor uw verbouwing

5 tips voor wanneer u uw huis wilt verbouwen:

 • Pas bij een verbouwing vanaf 25.000 euro wordt een hypotheek zinvol. Dat komt omdat bij een verhoging van uw hypotheek opnieuw wordt gekeken naar uw inkomen en naar de woningwaarde. U betaalt dus opnieuw advies-, taxatie- en notariskosten, samen zo’n € 3.500 euro. Pas bij een wat duurdere verbouwing vanaf € 25.000 staan deze kosten in verhouding tot de verbouwing.

  Bij een Persoonlijke Lening komen deze kosten er niet bij. De looptijd ligt ook lager (meestal 10 jaar in plaats van 30 jaar hypotheek). Hierdoor bent u veel sneller van uw schulden af en heeft u uiteindelijk minder rentekosten dan met een extra hypotheek. 

 • Niet uw hypotheek verhogen, maar laten oversluiten. Als u uw hypotheek verhoogt, betaalt u een hogere rente (risico opslag) voor de gehele hypotheek. Waarom? U leent een hoger bedrag en vormt daarom een hoger risico voor de bank, waarschuwt de Consumentenbond. Het kan daarom een goede optie zijn om de hele hypotheek over te laten sluiten als u een verbouwing plant. Zeker nu de rente nog laag ligt. 

 • Bonnetjes bewaren! Deze tip geldt voor consumenten die kiezen voor een Persoonlijke Lening voor hun verbouwing. U heeft namelijk meestal recht op een fiscale aftrek van de rente. Dan dient u te wel te kunnen aantonen dat de Persoonlijke Lening is ingezet voor een verbouwing. Bewaar dus de bonnetjes goed, de Belastingdienst kan er  jaren later nog om vragen. 

 • Probeer bij een verbouwing altijd uw woning te verduurzamen. Dat lijkt een open deur, maar is voor veel mensen helemaal niet zo vanzelfsprekend. Verduurzaamt u uw woning met een warmtepomp, zonnepanelen of isolatie, dan verhoogt u de woningwaarde nog eens extra – bovenop die mooie nieuwe keuken of de dakkapel. Bovendien bestaat er een speciale groene lening. Deze is altijd fiscaal aftrekbaar en u mag bij verduurzaming ook de BTW terugvragen. Extra fiscaal voordeel dus.

  Ook handig om te weten: een groene lening komt altijd uit groene fondsen. 

 • Vraag offertes op bij verschillende aannemers. Dat lijkt een heel gedoe, maar levert u uiteindelijk veel op. Met verschillende offertes krijgt u een goed overzicht over de kosten, (leverings)voorwaarden en werkwijze van de aannemers. Een verbouwing kan een behoorlijke inbreuk op uw privacy en woongenot betekenen en dan is het wel zo prettig als u een goed gevoel heeft bij uw aannemer. 

fiscaal-aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar

Een Persoonlijke Lening voor woningverbetering is fiscaal aftrekbaar.

snel

Binnen 24 uur antwoord

Per e-mail en in Mijn DNKM ontvangt u een overzicht met uw mogelijkheden.

huis

Speciaal voor huisbezitters

Extra lage rente voor huiseigenaren. 

aflossen

Geen notaris- en taxatiekosten

Anders dan bij het verhogen van uw hypotheek komen er bij een lening geen kosten bij.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen