Let op! Geld lenen kost geld

Persoonlijke Lening

Geld lenen met een vaste rente en looptijd

indicator
Persoonlijke Lening
Geheel kosteloos en vrijblijvend
Voor 18:00 aanvragen = vandaag het aanbod ontvangen
Profiteer nu: v.a. 3,3% vaste rente

Vraag kosteloos een offerte aan en profiteer nu van de historisch lage rente vanaf 3,3%

Invullen van het aanvraagformulier duurt ongeveer 2 min.

Een persoonlijke lening betekent geld lenen met zekerheid. U leent een vast bedrag, tegen een vaste lage rente (vanaf 3,3%) en een vaste looptijd. Het geld krijgt u in één keer op uw rekening en u weet hoeveel geld u maandelijks moet betalen. Juist daarom zijn er geen verrassingen.

Omdat wij bij De Nederlandse Kredietmaatschappijen werken met meerdere kredietverstrekkers kunnen wij u een persoonlijke lening altijd voordelig aanbieden.

Persoonlijke lening aanvragen 

Bereken hoeveel u kunt lenen

Wat is een persoonlijke lening?

De persoonlijke lening is een lening met een vast totaalbedrag (het leenbedrag plus rente). Het totaalbedrag vermindert u door gedurende een vooraf afgesproken looptijd maandelijks een vast bedrag af te lossen.

Voor het aflossen van een persoonlijke lening kunt u kiezen tussen een looptijd van minimaal een jaar (twaalf maanden) tot tien jaar (120 maanden persoonlijke lening) Alleen in het geval van het financieren van een restschuld of een verbouwing is het mogelijk om een lening van 180 maanden af te sluiten. De lening wordt na akkoord van de bank direct in zijn geheel aan u overgemaakt. Alle kosten zijn vooraf inzichtelijk, daarom wordt de lening vaak gezien als de beste vorm van verantwoord lenen. 

Zekerheid van lenen, met een vaste rente

De rente van een persoonlijke lening staat gedurende de hele looptijd vast. Het geeft de zekerheid die u zoekt. Het actuele rentetarief op moment van afsluiten van de lening is uw rentetarief. Als de rente in de markt tijdens de looptijd stijgt of daalt heeft dat geen effect op uw afgesproken rente en maandbedrag. Bij ons betaalt u een vaste lage rente vanaf 3,3%.

Bekijk de actuele rente van onze persoonlijke lening

Voordelen Persoonlijke Lening

 • U leent eenmalig een vast bedrag tegen een vaste rente en looptijd voor een specifiek bestedingsdoel.
 • De bank betaalt het leenbedrag in één keer aan u uit zodat u direct toegang heeft tot uw geld.
 • Vaste looptijd: u weet vooraf precies op welke datum de lening is afgelost.
 • De rente staat vast gedurende de looptijd
 • De rente is aftrekbaar wanneer de lening wordt gebruikt voor het verbouwen of verbeteren van de koopwoning
 • U kunt altijd boetevrij aflossen om de persoonlijke lening nóg sneller af te lossen.

Nadelen Persoonlijke Lening

 • Afgelost geld is niet opnieuw opneembaar
 • U betaalt rente over het hele leenbedrag in tegenstelling tot alleen het opgenomen gedeelte bij een doorlopend krediet

Wat kost een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening kost uiteraard ook geld. Aan de hand van een voorbeeld geven wij u inzicht in wat de kosten van een lening, bij ons, zijn zodat u het kunt vergelijken met andere kredietverstrekkers of financierders.

Stel u wilt een nieuwe auto aanschaffen. De auto kost € 25.000,- en u wilt hiervoor een lening afsluiten. In de onderstaande tabel ziet u wat de lening u in totaal gaat kosten met een looptijd van 60 maanden, het bijbehorende rentetarief en de daaruit voortkomende maandtermijn.

U kunt deze totaalprijs overigens verlagen door tussentijds boetevrij extra af te lossen.

 

Krediet-
bedrag
Vaste
looptijd
Maand-
termijn
Vaste
rente
Jaarlijks
kosten
percentage*
Totale prijs
van het
krediet
€ 15.000 60 mnd.
(5 jaar)
€ 278 4,4% 4,4% € 16.703
€ 25.000 60 mnd.
(5 jaar)
€ 459 3,9% 3,9% € 27.511
€ 50.000 60 mnd.
(5 jaar)
€ 911 3,6% 3,6% € 54.632

 

* Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van dit product. 

Leenbedrag
€ 25.000
Looptijd
120 maanden (10 jaar)
Maandtermijn
€ 251 p/m
Vaste rente
3,9%
Totaalprijs:
€ 30.135
Leenbedrag
€ 25.000
Looptijd
60 maanden (5 jaar)
Maandtermijn
€ 459 p/m
Vaste rente
3,9%
Totaalprijs:
€ 27.511
Leenbedrag
€ 25.000
Looptijd
36 maanden (3 jaar)
Maandtermijn
€ 736 p/m
Vaste rente
3,9%
Totaalprijs:
€ 26.504

Hoe vraag ik een persoonlijke lening aan?

U heeft een lening nodig om uw leendoel te financieren maar hoe sluit u een persoonlijke lening af? Wij zetten een aantal stappen op een rij voor u zodat u meer inzicht krijgt hoe u een lening bij De Nederlandse Kredietmaatschappij aanvraagt.

 1. Leenbedrag, looptijd en maandlast bepalen

  Bepaal welk bedrag u moet lenen om uw aankoop te kunnen doen. Bij een Persoonlijke Lening ontvangt u eenmalig het leenbedrag uitgekeerd om de aankoop te financieren. U lost de lening in maandelijkse termijnen af gedurende de overeengekomen looptijd. De looptijd die u kiest kunt u het beste afstemmen op de economische levensduur van uw aankoop. Zo is het vaak niet verstandig om een looptijd van 10 jaar te kiezen voor de aanschaf van een tweedehands auto. De kans bestaat dan namelijk dat u de lening nog heeft terwijl uw auto alweer aan vervanging toe is. Houd daarnaast bij het kiezen van de looptijd rekening met de bijbehorende maandlast. Een langere looptijd zorgt namelijk voor een lagere maandlast en vice versa. Zo voorkomt u verrassingen vooraf, tijdens de looptijd of zelfs achteraf en weet u precies wanneer u weer schuldenvrij bent. 

 2. Vraag een offerte aan

  Nadat u heeft bepaald hoeveel u wilt lenen en hoe u de lening wilt aflossen, vult u ons online offerte aanvraagformulier in. Hiermee geeft u ons de opdracht om geheel vrijblijvend en kosteloos een offerte aan te vragen bij onze banken. Wij vragen bij meerdere banken het aanbod op zodat u een compleet overzicht krijgt van al uw mogelijkheden.

 3. Vergelijk het aanbod in uw persoonlijke en veilige Mijn DNKM omgeving

  U ontvangt na een paar uur in één overzicht het aanbod van onze banken per e-mail en in uw persoonlijke Mijn DNKM omgeving. U kunt hier op uw gemak de rente, alle voorwaarden en doorlooptijden van de banken vergelijken. Vervolgens maakt u een keuze voor het aanbod dat het beste aansluit op uw wensen. 

 4. Benodigde documenten aanleveren
  Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een lening, levert u de benodigde stukken digitaal aanleveren in uw persoonlijke beveiligde Mijn DNKM omgeving. Hierin vindt u terug welke documenten u precies moet aanleveren en kunt u de voortgang van uw lening aanvraag volgen. Wij stellen het contract op voor de gekozen lening. Dit contract kunt u dan via e-mail en Mijn DNKM inzien en downloaden.
 5. Wij regelen de rest

  Nadat u het getekende contract en overige benodigde documenten digitaal bij ons heeft aangeleverd, zorgen wij ervoor dat de bank de lening binnen het aantal opgegeven werkdagen uitbetaalt.

 

Vrijblijvend offerte aanvragen

Persoonlijke lening oversluiten

Heeft u een lening of krediet met een hoge rente? Of heeft u een lening met voorwaarden die verouderd zijn? U kunt uw persoonlijke lening oversluiten naar een nieuwe persoonlijke lening. U profiteert dan van de huidige lage rente en van nieuwe voorwaarden.

Het is ook mogelijk om meerdere leningen samen te voegen en over te sluiten naar één nieuwe persoonlijke lening. Zo profiteert u van een lagere rente en u heeft direct een beter overzicht in uw financiële verplichtingen.

Hoe werkt oversluiten?

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij regelen wij het oversluiten van uw lening online, foutloos en snel. U vult eenvoudigweg uw gegevens in op ons online offerteformulier in, óók als uw lening niet via ons loopt.
Per e-mail sturen wij u de aanbiedingen van onze partnerbanken met de persoonlijke lening waarvoor u in aanmerking komt. Duidelijk in één overzicht alle rentes en voorwaarden naast elkaar, zodat u eenvoudig de lening kunt uitkiezen die het beste aansluit bij uw wensen. Op basis van uw keuze sturen wij u direct per mail of post de offerte en uw nieuwe voorwaarden. Wij regelen de hele overstap voor u met de oude en nieuwe bank.

Doorlopend krediet oversluiten naar Persoonlijke lening

Een doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening betekent vaak nieuwe voorwaarden. Maar ook vaak ook een lagere rente. Het oversluiten van het doorloopend krediet werkt hetzelfde als bij het oversluiten van een persoonlijke lening en is gratis en kan op elk moment. Ook als uw huidige lening bij een andere kredietverstrekker loopt.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Kiest u voor een persoonlijk lening of doorlopend krediet? Welke leenvorm voor u het beste is, hangt af van waar u de lening voor nodig heeft.

Weet u vooraf exact hoeveel u nodig heeft, dan is een persoonlijke lening meestal de beste leenvorm om af te sluiten. Wilt u uw woning verbouwen of verduurzamen dan gelden daarnaast ook fiscale voordelen voor de persoonlijke lening. De rente is namelijk gewoon aftrekbaar. Heeft u tussentijds extra geld nodig dan is het niet mogelijk om het geld opnieuw op te nemen.

Met een doorlopend krediet heeft u die flexibiliteit wel. Heeft u extra geld nodig, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing, dan is een doorlopend krediet gunstiger. U betaalt ook alleen wanneer u geld opneemt.

Kortom: wilt u flexibiliteit dan kiest u voor een doorlopend krediet. Wilt u zekerheid dan gaat u voor een persoonlijke lening.

Is een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente van een persoonlijke lening is aftrekbaar in Box 1 - belastbaar inkomen uit werk en woning – op voorwaarde dat u de lening voor het verbeteren van uw woning gebruikt. Denk hierbij aan het verduurzamen (isoleren) of verbouwen (nieuwe keuken) De rente is niet aftrekbaar wanneer u de lening wilt gebruiken voor het inrichten van uw woning.

Wilt u lenen voor een verbouwing, maar u kunt geen extra hypotheek afsluiten of er is geen ruimte binnen uw bestaande hypotheek? Dan is een persoonlijke lening een veel gebruikt alternatief. De voorwaarden voor renteaftrek van uw koopwoning vindt u op de website van de Belastingdienst.

Kan ik geld lenen als ondernemer?

Ja, ook als ondernemer kunt u geld lenen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij, voor zowel een lening voor privédoeleinden als zakelijke doeleinden. Wij bieden verantwoorde consumptieve leningen tegen een lage rente aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk alle mogelijkheden voor geld lenen als ondernemer

Kan ik een persoonlijke lening afsluiten met een BKR registratie?

Ja, het is mogelijk om een lening af te sluiten met een BKR registratie. Alle leningen boven de € 250 die langer duren dan één maand worden geregistreerd bij het BKR. Banken en kredietverstrekkers weten dat u  een lening hebt of hebt gehad, en wat het bedrag is.

Een ander verhaal wordt het bij een negatieve BKR-registratie. Als er betalingsachterstanden ontstaan krijgt u een negatieve BKR- registratie. Voor een kredietverstrekker betekent dit dat u financieel niet (altijd) gezond bent. Het is afhankelijk van uw persoonlijke situatie of u wel of niet in aanmerking komt voor een lening.

Veelgestelde vragen over de Persoonlijke Lening

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Kiest u voor een persoonlijk lening of doorlopend krediet? Welke leenvorm voor u het beste is, hangt af van waar u de lening voor nodig heeft.

Weet u vooraf exact hoeveel u nodig heeft, dan is een persoonlijke lening meestal de beste leenvorm om af te sluiten. Wilt u uw woning verbouwen of verduurzamen dan gelden daarnaast ook fiscale voordelen voor de persoonlijke lening. De rente is namelijk gewoon aftrekbaar. Heeft u tussentijds extra geld nodig dan is het niet mogelijk om het geld opnieuw op te nemen.

Met een doorlopend krediet heeft u die flexibiliteit wel. Heeft u extra geld nodig, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing, dan is een doorlopend krediet gunstiger. U betaalt ook alleen wanneer u geld opneemt.

Kortom: wilt u flexibiliteit dan kiest u voor een doorlopend krediet. Wilt u zekerheid dan gaat u voor een persoonlijke lening.

Is een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente van een persoonlijke lening is aftrekbaar in Box 1 - belastbaar inkomen uit werk en woning – op voorwaarde dat u de lening voor het verbeteren van uw woning gebruikt. Denk hierbij aan het verduurzamen (isoleren) of verbouwen (nieuwe keuken) De rente is niet aftrekbaar wanneer u de lening wilt gebruiken voor het inrichten van uw woning.

Wilt u lenen voor een verbouwing, maar u kunt geen extra hypotheek afsluiten of er is geen ruimte binnen uw bestaande hypotheek? Dan is een persoonlijke lening een veel gebruikt alternatief. De voorwaarden voor renteaftrek van uw koopwoning vindt u op de website van de Belastingdienst.

Kan ik geld lenen als ondernemer?

Ja, ook als ondernemer kunt u geld lenen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij, voor zowel een lening voor privédoeleinden als zakelijke doeleinden. Wij bieden verantwoorde consumptieve leningen tegen een lage rente aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk alle mogelijkheden voor geld lenen als ondernemer

Kan ik een persoonlijke lening afsluiten met een BKR registratie?

Ja, het is mogelijk om een lening af te sluiten met een BKR registratie. Alle leningen boven de € 250 die langer duren dan één maand worden geregistreerd bij het BKR. Banken en kredietverstrekkers weten dat u  een lening hebt of hebt gehad, en wat het bedrag is.

Een ander verhaal wordt het bij een negatieve BKR-registratie. Als er betalingsachterstanden ontstaan krijgt u een negatieve BKR- registratie. Voor een kredietverstrekker betekent dit dat u financieel niet (altijd) gezond bent. Het is afhankelijk van uw persoonlijke situatie of u wel of niet in aanmerking komt voor een lening.

Ruim 2655 klanten hebben ons reeds beoordeeld

Waar maken wij het verschil?

Ruim 2655 klanten hebben ons reeds beoordeeld en geven onze dienstverlening op Trustpilot.nl een 9.6


Y.A.H van Dartel

Snelle afhandeling van de uitvraag

"Snelle afhandeling van de uitvraag, vriendelijke medewerkers. Bij vragen duidelijke uitleg. Zeer tevreden"

Geplaatst op: 18-07-2021

mevrouw Paris

Erg prettig geholpen

"Erg prettig geholpen en de lening was binnen 1 week geregeld. Top!"

Geplaatst op: 17-07-2021

Karel

Goed, professioneel en vriendelijk.

"Makkelijke en duidelijke site die je als vanzelf de wegwijs. Als de keus gemaakt is volgt prettig contact met de vriendelijke en professionele medewerkers. Wat ik heel fijn vond is dat alles digitaal aan te leveren is."

Geplaatst op: 17-07-2021

Dennis Heinhuis

Perfect geregeld!

"Perfect geregeld en ze denken met je mee en de klanten service staat altijd voor je klaar. Tot nu toe zeer tevreden."

Geplaatst op: 13-07-2021

W J van der Zwan

Erg makkelijke website

"Erg makkelijke website , duidelijke aanbiedingen en vrij eenvoudig om gegevens te verstrekken. Ben hier zeer tevreden over . Ook de snelheid van het proces was indrukwekkend."

Geplaatst op: 07-07-2021

Mieke Reinders

Heel vriendelijk en behulpzaam

"Heel vriendelijk en behulpzaam personeel. Telefonisch bereikbaar zonder wachttijd. Offerte en afhandeling binnen 2 dagen gerealiseerd. Top !!"

Geplaatst op: 05-07-2021

Rose.M

Hele fijne begeleiding

"Hele fijne begeleiding bij het afsluiten van een persoonlijke lening. Zeer tevreden!"

Geplaatst op: 22-06-2021

Michel de Graaf

Zeer snel en effectief

"Zeer snel en effectief. Prima communicatie met de medewerkers. Prettig samenwerken."

Geplaatst op: 17-05-2021

De Wolf

Wij zijn heel snel geholpen

"Wij zijn heel snel geholpen. Binnen 1 week was alles geregeld."

Geplaatst op: 12-05-2021

Gust Roozen

Geweldig vriendelijk!!

"Geweldig vriendelijke mensen die duidelijke antwoorden op je vragen geven. Fantastisch geholpen, bedankt!"

Geplaatst op: 12-05-2021

A. Reinders

Alles online en snelheid

"De belangrijkste elementen zijn: alles online en een doorlooptijd 4 dagen (van start van de aanvraag tot het moment dat de lening is overgemaakt)"

Geplaatst op: 05-04-2021

corina sip

Jaarlijkse evaluatie

"Tijdens het jaarlijkse evaluatie gesprek, werd ons een heel mooi voorstel gedaan. Hierbij gingen onze maandlasten met ruim 70 euro omlaag. Het werd verder prima geregeld, met geregeld contact over de voortgang. Heel fijn geholpen"

Geplaatst op: 31-03-2021

Ron Poel

Vlotte en heldere bemiddeling

"Vlotte en heldere bemiddeling. Goede uitleg en goed werkende site voor aanleveren gevraagde documenten."

Geplaatst op: 31-03-2021

Kavita

Uploaden van documentatie is supergoed

"Uploaden van documentatie is supergoed, hierdoor verloopt het proces onwijs snel. Ze blijven in contact daardoor hebben we een lening overgesloten met een veel lagere rente. Klantvriendelijk en goede service!"

Geplaatst op: 29-03-2021

H.B

Geweldig en snel!

"Geweldig, duidelijk, overzichtelijk en snel dat is wat iedereen wilt. Verder krijg je de juiste beste keuze waar je zelf uit kan kiezen."

Geplaatst op: 15-03-2021

Anoniem

Afhandeling ging snel en gemakkelijk.

"Afhandeling ging snel en gemakkelijk. In ca een week tijd hadden we t geld op de rekening. Alles ging digitaal, inloggen met je eigen bank gegevens en via de website. Paar keer telefonisch contact gehad en netjes en vriendelijk te woordt gestaan, al de onduidelijkheden / vragen beantwoordt. Zeer tevreden!"

Geplaatst op: 14-03-2021

E Hendriks

Heel vriendelijk

"Heel vriendelijk, maar ook ging alles als een sneltrein, Uit het verleden moest ik wel eens weken wachten. Dit was niet bij deze bank voor de goede orden. Al bij al perfect. Met vriendelijke groet, E.Hendriks"

Geplaatst op: 13-03-2021

enna

Gebruikersvriendelijk en veel besparing

"Een bijzonder gebruikersvriendelijk online proces, Ook telefonisch contact was erg prettig. Een aanrader dus! Ik heb mijn lening kosten met de helft kunnen verminderen."

Geplaatst op: 10-03-2021

W.A.

Uitstekende service!

"Zeer klantvriendelijk, uitstekende service en klant is koning. Van harte aan te bevelen!"

Geplaatst op: 09-03-2021

M Hoekstra

Onze lening(voor 70+)

"Onze lening(voor 70+) hebben we net aan laten passen voor een lagere rente. Erg attent, vlot te regelen en uitstekende communicatie door de medewerkers van de kredietmaatschappij"

Geplaatst op: 08-03-2021

marc

Supersnelle lening geregeld

"Op zondag een offerte aangevraagd en vrij snel de offertes van de banken binnnen. Maandag de originele documenten opgestuurd en alle gegevens ingevuld. Regelmatig wordt je op de hoogte gehouden van de stand van zaken.Woensdagmorgen bericht tot de bank tot uitbetaling overgaat en woensdagmiddag stond het geld op de bank.Allemaal super snel geregeld.Had gelijktijdig ergens anders telefonisch een offerte aangevraagd en zouden zsm offerte van de bank sturen maar nog altijd geen reactie gehad behalve waar de documenten bleven terwijl ik eerst een offerte wil zien voordat ik alles doorstuur.Op mijn mail geen reactie meer gehad.Dus wereld van verschil hoe het ook kan gaan"

Geplaatst op: 05-03-2021

huub van Os

Helemaal geweldig hoe je geholpen?

"Helemaal geweldig hoe je geholpen wordt, ik ben geholpen door Rosita, 1 woord geweldige service Rosita. jij verdiende een bloementje"

Geplaatst op: 03-03-2021

Dhr. D.J van de van de Brug

Uitstekend geholpen ik zou deze?

"Uitstekend geholpen ik zou deze maatschappij zeker aanraden, vriendelijk, en behulpzaam."

Geplaatst op: 17-02-2021

Dhr. J.W.. Leunk

Top service!

"Top service, zeer snel, erg klantgericht. Aanrader!"

Geplaatst op: 16-02-2021

annick

Super snel en persoonlijk geholpen

"Super snel en persoonlijk geholpen. Door de lockdown was printen lastig dus daar was aan gedacht. Zeker een aanrader"

Geplaatst op: 14-02-2021

Michel Vrenegoor

Senior Kredietspecialist

Over de auteur

De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet en gecontroleerd door Michel Vrenegoor. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring als kredietspecialist bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Michel is een echte allrounder. Hij weet álles over kredieten. Of het nu gaat om een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een combinatiekrediet voor consumenten, Michel kan u verder helpen. Michel is vriendelijk, geduldig en biedt altijd een luisterend oor.


Geraadpleegde bronnen:

 • Autoriteit Financiële Markten (AFM)
 • Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN)
 • NIBUD
 • Rijksoverheid

Laatste update: donderdag 02 december

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen