Laden

Vertrouwd door velen

9,4

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Persoonlijke Lening

Lening met vaste looptijd en vaste rente vanaf 3,9%

Geld lenen met een vaste rente

Een persoonlijke lening biedt zekerheid. U leent eenmalig een vast bedrag tegen een vaste rente en looptijd voor een specifiek bestedingsdoel. U weet vooraf precies op welke datum de lening is afgelost. De bank betaalt het leenbedrag in één keer aan u uit zodat u direct toegang heeft tot uw geld.

Past een persoonlijke lening ook bij u?

Als u van zekerheid houdt en u bent tussen de 21 en 68 jaar oud dan is een persoonlijke lening een passende leenvorm voor u. Een persoonlijke lening vraagt u aan als u een lening wilt afsluiten voor een specifiek leendoel zoals de financiering van een auto, de verbouwing van uw huis of de aflossing van een restschuld.

Zo werkt het

U leent een specifiek bedrag met een persoonlijke lening. De bank stort vervolgens in één keer het bedrag op uw rekening; u heeft direct beschikking over het geld. U gaat de lening in vaste maandelijkse termijnen aflossen. Dat bedrag is de aflossing en de rente van de lening. De lening is volledig afgelost op de einddatum van de looptijd van de lening.

Rente

De rente van een persoonlijke lening staat vast. Dat geeft de zekerheid die u zoekt. Het actuele rentetarief op moment van afsluiten van de lening is uw rentetarief. Als de rente tijdens de looptijd stijgt of daalt heeft dat geen effect op uw maandbedrag. Uw rentetarief is niet onderhevig aan renteschommelingen. Bij ons betaalt u een vaste lage rente vanaf 3,9%.

Kosten

De kosten van een persoonlijke lening zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Geld lenen is goedkoper als u jong bent . Maar ook als u eigenaar bent van een koopwoning. Ook het leendoel kan van invloed zijn op de totale kosten. Als u geld leent voor een verbouwing aan uw woning of wilt uw restschuld financieren dan is de lening fiscaal aftrekbaar. Bekijk onze rentetarieven en ontdek welke rente u gaat betalen voor uw persoonlijke lening.

Looptijd

De looptijd van een persoonlijke lening staat vast. Bij het afsluiten van de lening spreekt u met de bank af op welke datum de lening volledig is afgelost. De looptijd varieert in ieder geval tussen de 6 en 180 maanden. Als u tussendoor extra wilt aflossen op uw lening omdat u bijvoorbeeld een financiële meevaller heeft dan kunt u dat kosteloos doen. U lost op deze manier sneller uw persoonlijke lening af.

Boetevrij aflossen

Als u tijdens de looptijd van de lening beschikking heeft over extra geld dan kunt u dat gebruiken om kosteloos in te lossen op de lening. U verlaagt hiermee de lening. Voor vervroegd aflossen op een persoonlijke lening werd altijd een boeterente in rekening gebracht als vergoeding voor het mislopen van ingecalculeerde rente. Tegenwoordig mag u boetevrij extra aflossen.

Benieuwd welk bedrag u kunt lenen voor een persoonlijke lening? Vraag online vrijblijvend een offerte aan en ontvang een passend voorstel van onze partnerbanken.

Voorbeeld persoonlijke lening

Stelt u zich voor dat u een nieuwe auto wilt aanschaffen. U wilt deze auto financieren met behulp van een persoonlijke lening. Dan is het belangrijk om niet alleen het leenbedrag te weten, maar ook hoeveel geld u uiteindelijk leent, wanneer alle kosten daarbij zijn opgeteld.

In de onderstaande tabel ziet u het leenbedrag met een looptijd van 60 maanden, het rentetarief en wat het uiteindelijke totale leenbedrag bedraagt. 

Leenbedrag Rente Looptijd Totale leenbedrag
€10.000,- 5.8% 60 €11.503,-
€20.000,- 4.4% 60 €22.270,-
€30.000,- 4.0% 60 €33.092,-

Hoe kies je een persoonlijke lening?

U heeft een lening nodig om uw leendoel te financieren maar hoe kiest u vervolgens de juiste lening? Als u niet eerder een lening heeft afgesloten kan het lastig zijn om uit te zoeken welke lening het beste bij u past. Wij zetten een aantal stappen op een rij voor u zodat u meer inzicht krijgt hoe u een persoonlijke lening aanvraagt.

 1. Bedrag bepalen

  Welk bedrag moet u lenen om uw aankoop te kunnen doen? Bij een persoonlijke lening ontvangt u eenmalig het leenbedrag uitgekeerd om de aankoop te financieren. Vervolgens lost u de lening in maandelijkse termijnen af. Bij grote leenbedragen zal de looptijd lang zijn of de maandtermijn hoger. Kiest u voor een kortere looptijd dan worden uw maandlasten hoger. Kiest u voor een langere looptijd dan worden de maandlasten lager. Hou dit voor ogen bij het afsluiten van de lening zodat u niet meer leent dan u daadwerkelijk nodig heeft. 

 2. Rente vergelijken

  Nadat u weet welk leenbedrag u wilt lenen loont het om rentes te vergelijken. Rentetarieven zijn niet overal gelijk en ook gelden andere tarieven bij verschillende leenbedragen. Kredietverstrekkers bepalen zelf de rentetarieven. De AFM (Autoriteit Financiële Markten)  houdt streng toezicht. Online kredietverstrekkers kunnen vaak lagere rentetarieven aanbieden dan overige kredietverstrekkers of traditionele banken.

 3. Financiële situatie bepalen

  U sluit op dit moment in uw huidige situatie een lening af maar wat is uw financiële situatie in de toekomst? Gaan er zaken veranderen op gebied van inkomen /werk of gezinssituatie? Of komen er andere grote uitgaven aan? Zet dit op een rijtje en neem dit mee in het overzicht van de maandelijkse lasten.

 4. De voorwaarden
  Iedere kredietverstrekker hanteert eigen voorwaarden. Naast een lage rente zijn gunstige voorwaarden bij uw lening ook in uw belang. En de eisen van de kredietverstrekker moeten passen bij bijvoorbeeld uw werksituatie, eindleeftijd en boetevrij aflossen. In de voorwaarden kunt u lezen waar u aan moet voldoen om de persoonlijke lening bij die betreffende kredietverstrekker af te sluiten.
 5. Offertes aanvragen

  Vraag bij verschillende kredietaanbieders een offerte aan. Die zijn vrijblijvend en op die manier krijgt u goed inzicht waar u het beste de lening kunt aanvragen. Daarom krijgen onze klanten in een overzicht de mogelijkheden van minimaal vier banken. Veel informatie over de kredietverstrekker kunt u ook halen uit de feedback die klanten achterlaten op de site van de aanbieders; zij zijn ervaringsdeskundigen. Lees onze reviews op trustpilot.

Beste leenvorm voor u?

Als u een lening wilt aanvragen kunt u kiezen uit twee leenvormen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. U kiest voor een persoonlijke lening als u eenmalig een specifiek bedrag wilt lenen om een bepaalde grote aankoop te doen. En ook als u houdt van zekerheid; bij deze leenvorm staat de rente, looptijd en maandelijks te betalen bedrag (aan rente en aflossing) vast. Een doorlopend krediet wordt vaak als leenvorm gekozen als u extra geld achter de hand wilt hebben of u heeft voor kortere tijd geld nodig. Deze leenvorm is flexibeler van karakter omdat de rente niet vaststaat en afgeloste bedragen kunt u ook weer opnemen, tot de afgesproken kredietlimiet.

Lening of Persoonlijke lening?

Lening? Krediet? Twee termen die gebruikt worden als het over geld lenen gaat. En dat schept verwarring. Want wat is nu het verschil? 

Het lijkt heel logisch, maar schijn bedriegt. Hoewel het anders doet vermoeden is lening geen afkorting van ‘persoonlijke lening’ en krediet is geen afkorting van ‘doorlopend krediet’. 

In de praktijk worden de woorden ‘lening’ en ‘krediet’ gebruikt om iedere vorm van een consumptief krediet mee aan te duiden. Vrijwel alle leningen die u als consument afsluit vallen onder de noemer consumptief krediet, behalve een hypotheek. Dus niet alleen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet vallen hieronder, maar ook het populaire private leasen van een auto of een koop op afbetaling. 

Eigenschappen van een Persoonlijke lening

fiscaal-aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar

In sommige gevallen fiscaal aftrekbaar.

aflossen

Boetevrij aflossen

Een Persoonlijke Lening kunt altijd boetevrij aflossen.

aflossen

Vaste lage rente vanaf 3,9%

Bereken uw rente, looptijd en maandtermijn.

extra-over

Ook voor 65+

Een Persoonlijke Lening afsluiten tot 68 jaar

maandtermijn

Vaste maandlasten

U weet altijd waar u aan toe bent.

looptijd

Vaste looptijd

U weet vooraf precies wanneer u de lening aflost. 

auto

Eenmalig vast bedrag lenen

Ideaal voor een grote aankoop.

rente

Lenen van € 5.000 tot € 75.000

Van 23 tot 75 jaar.

bespaar

Geen afsluit- en advieskosten

Voordelig online geld lenen zonder advies. 

situatie

Uw situatie

Past een persoonlijke lening bij uw situatie? Check het hier.

Fiscaal aftrekbaar

In sommige gevallen fiscaal aftrekbaar.

Boetevrij aflossen

Een Persoonlijke Lening kunt altijd boetevrij aflossen.

Vaste lage rente vanaf 3,9%

Bereken uw rente, looptijd en maandtermijn.

Ook voor 65+

Een Persoonlijke Lening afsluiten tot 68 jaar

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen

ik ben zeer tevreden over de geleverde service

 • 10.0

Ik ben uiterst vriendelijk en super snel geholpen. Ben later nog eens teruggebelt met de vraag of alles naar tevredenheid is verlopen. De gehele behandeling verliep via internet en telefoon super snel dus.

Door: onbekend

super snel en voordelig !!!!!

 • 10.0

Het is super snel geregeld allemaal !! Binnen 3 dagen na aanvraag stond het geld al op mijn rekening

Door: PRISCILLA

Professioneel id beoordeling

 • 10.0

Gaat heel snel en kundig personeel

Door: Olga Van Leeuwen

helemaal goed

 • 8.0

Goede begeleiding.

Door: mevrouw Kooijman

mensen van de kredietmaatschappij waren zeer goed

 • 10.0

mensen van de kredietmaatschappij deden hun uiterste best ,maar de banken waren wel echte mierenneukers. wij moesten aan tonen dat we huur betaalden bankafschriften konden niet ver genoeg terug,ik woon al vanaf 1990 op hetzelfde adres maar omdat ik van m

Door: vale

Korte snelle maar efficiënte afhandeling.

 • 7.5

Correcte antwoorden op vragen. Snelle afhandeling waar nodig. Extra info wat bepaalde risico's aangaat.

Door: Klant

Snel, duidelijk en een goede service.

 • 10.0

Mijn dochter ligt in een echtscheiding en heeft geld nodig om haar ex te kunnen betalen i.v.m. de verrekening van hun bezit. Zelf is het voor haar als zelfstandige moeilijk om een lening af te sluiten. Ik heb dit voor haar gedaan. Binnen 1 week alles gere

Door: Joke Floor

goed

 • 7.5

goeie servicegeld kreeg ik zeer snel

Door: Heer hendrikson

VLOT EN VRIENDELIJKE SERVICE.IK VIND

 • 7.5

IK VIND DAT IK NETJES EN BEKWAAM BEN GEHOLPEN. VR. GR. HANK BIJLAARD.

Door: heer Bijlaard

Duidelijke uitleg, snelle reactie

 • 10.0

Netjes te woord gestaan en goed contact via de mail. Alles is mij duidelijk uitgelegd.

Door: Esmeralda

Prima geregeld.

 • 10.0

Zeer duidelijk aangegeven aan wat aan stukken moest worden aangeleverd.Snel geregeld.Ben hier prima tevreden over.

Door: heer Van Buiten

Snel en efficient

 • 10.0

Deze 2 woorden zijn mi voldoende

Door: heer Corver

perfecte en snelle service

 • 10.0

helemaal perfect uitgezocht wat de beste lening was, zeer duidelijke service gehad. Alles per mail en telefoon kunnen regelen.

Door: Gert

Razend snel, vriendelijk en servicegericht

 • 10.0

Razend snel, vriendelijk en servicegericht

Door: heer Broekhoven

Correcte behandeling en goede samenwerking.

 • 10.0

Deze maatschappij geeft je goede informatie als er stukken niet helemaal kloppen. Ze hebben de tijd voor je als je er niet helemaal uitkomt. Geven alles weer in een mail. Als je contactpersoon even geen tijd heeft dan neemt een ander het over op dat moment.

Door: mevrouw Mulder

Goede service en to the point.

 • 10.0

Na de aanvraag werd ik direct gebeld om een en ander te bevestigen en afspraken te maken. Vervolgens kreeg ik zoals afgesproken per e-mail een voorstel en na akkoord kreeg ik de contractstukken. Binnen enkele dagen had ik de beschikking over het geld en kon ik dus mijn aankoop door laten gaan.

Door: Dave uit Berkel

Een Voorbeeld

 • 10.0

Zoals DNKM mij geholpen heeft, zowel telefonisch als per mail, vind ik geweldig: Zakelijk, servicegericht en klantvriendelijk. Ook DNKM site is qua informatieverstrekking uitstekend: Volledig, duidelijk en in helder Nederlands. Een voorbeeld voor vele bedrijven.

Door: heer Birfelder

aanvraag Persoonlijke Lening

 • 10.0

Uitstekend, duidelijke en heldere uitleg m.b.t. de mogelijkheden en welke banken wellicht mogelijk zijn.Daarnaast supersnel antwoord naar aanleiding van de aanvraag, binnen 1 a 2 dagen antwoord en na akkoord binnen 2 dagen geld op rekening,Ik ga De Nederlandse Krediet Maatschappij zeker aanbevelen in mijn netwerk.

Door: heer Blom

Snel en professioneel

 • 10.0

Op internet gezocht naar een bank voor een lening waarbij de naam van de Nederlandse Kredietmaatschappij als een mogelijke kandidaat naar voren kwam. Toen verder op de website van de Nederlandse Kredietmaatschappij gekeken en een berekening gemaakt. De ruimte had ik om een lening aan te vragen. Daarna offertes aangevraagd. De Nederlandse Kredietmaatschappij heeft toen snel en professioneel gereageerd. En binnen zeer korte tijd was alles naar tevredenheid geregeld.

Door: heer Dubar

Super service en menselijke medewerkers, die meedenken.

 • 10.0

Super service, ook hoe er mee gedacht is om tot een perfecte oplossing te komen.Hierdoor viel het leenbedrag lager uit, dan nodig was.En daardoor ook lagere maandlasten, wat ook weer gunstig was.Wat ik ook zeer prettig heb ervaren, was het persoonlijke contact.Ook de keuze tussen diverse aanbieders, waardoor je zelf ook nog wat inspraak had.Kortom lenen is vaak je laatste redmiddel, maar met deze service wordt het leed verzacht.

Door: heer Strik

goed

 • 7.5

zeer tevreden over afhandeling ect ect

Door: heer De La Croix

goed

 • 7.5

goed duidelijk en accuraat

Door: heer van Wees

Prima afgehandeld

 • 7.5

Alle afhandeling is prima verlopen.

Door: heer Fauser

Snelle afhandeling zonder poespas

 • 10.0

1x telefoontje , binnen paar dagen alles geregeld ! Top.

Door: heer Thijssen

uitstekende service

 • 10.0

Vriendelijk personeel, uitstekende service en alles snel geregeld

Door: angelique

Snel,goed,vakkundig,vriendelijk

 • 10.0

Bij het aanvragen van een lening ben ik vakkundig, vriendelijk en goed geholpen. Wat bij mijn eigen bank niet kon, kon bij de Nederlandse kredietmaatschappij wel. Afwerking was zeer snel

Door: heer Broers

Plezierig en professioneel en betrouwbaar.....

 • 10.0

Van een dure lening overstapt naar een goedkopere op een vlotte duidelijke wijze. Men had heel gauw door wat ik precies wilde en speelde daar prima op in, met het gevolg dat mijn maandlasten nu beduidend lager zijn geworden.Aanrader!

Door: Maarten Loois

zeer tevreden

 • 7.5

Zeker een aanrader direct contact en heel behulpzaam duidelijk en begripvol.

Door: mevrouw Van Ineveld

Prima geregeld

 • 10.0

Prima en snel geregeld.Zeer duidelijk welke bescheiden moesten worden aangeleverd.

Door: heer Van Buiten

Super bedrijf

 • 10.0

Bij verschillende bedrijven offertes opgevraagd hier gemiddeld 2% minder rente als alle anderen

Door: heer Michelidis

Uitstekende en snelle goedkope manier om geld te lenen.

 • 10.0

Directe en persoonlijke vlotte behandeling van mijn aanvraag leidde tot het beschikken over extra geld en aflos van een bestaande lening binnen 5 dagen.

Door: Peter Plinsinga

snel en vriendelijk

 • 10.0

Bellen terug als ze het beloven. Communiceren helder en rustig.Alles was heel snel geregeld.

Door: mevrouw Vermeulen

Vakkundig en compleet

 • 10.0

Onze dure leningen overgesloten via DNKM .Fijn geholpen en vakkundig gekeken naar de beste optie voor ons !

Door: debby

Klantvriendelijk

 • 10.0

Professioneel, snel en klantvriendelijk!!

Door: DvK

goed meedenken

 • 7.5

Er wordt pro actief gekeken naar de mogelijkheden en de response tijd is goed.

Door: heer Dallinga

prima

 • 10.0

We zijn prima, accuraat en vriendelijk geholpen om alles snel rond te krijgen. Een goede samenwerking ervaren.

Door: heer Elzinga

Duidelijk en transparant.

 • 10.0

Snelle behandeling en afhandeling. Goed bereikbaar en netjes alles uitgelegd.

Door: heer Bruinewoud

supersnelle en goede service

 • 10.0

Heel prettig en snel geinformeerd door medewerkers; ook buiten kantoortijden per email en telefonisch

Door: mevrouw Boon

vakkundige begeleiding

 • 7.5

vakkundige begeleiding

Door: heer Bitter

keurig netjes

 • 7.5

Beter kan je het niet krijgen

Door: heer Van Dam

Persoonlijke Lening oversluiten

 • 7.5

Snel en duidelijk voortgang bewaking.Telefonische benadering voor aanvulling van gegevensen daarna direct geregeld.Wel jammer dat er 1% boete op extra aflossingen berekent wordt.Binnen 2 weken helemaal geregeld.

Door: Quintin

super

 • 10.0

geweldig, uitstekend

Door: Hijlco van Merode

heel goed

 • 10.0

snelle en goede afwikkeling

Door: heer en mevrouw Van der Worp

duidelijke uitleg en snelle afwikkeling

 • 10.0

je wordt er duidelijk en vriendelijk geholpen. de adviseurs staan altijd voor je klaar en hebben duidelijke antwoorden op je vragen. Is zeker een aanrader

Door: heer Brouwer

Erg eerlijk en oprechte advies

 • 10.0

Na vergelijking van diverse aanbieders toch gekozen voor dnkm.De medewerkster had duidelijk verstand van zaken en gaf mij niet het gevoel dat ik koste wat koste voor hun moest kiezen. Na alle gevolgen goed doorgenomen te hebben met mij,heeft ze dit nog schriftelijk bevestigd. Ik kan er niet meer van maken dat ik het gevoel heb dat zij het meest eerlijk en oprecht naar me waren.MSK

Door: Kishun

Erg eerlijk en oprechte informatie

 • 10.0

Na vergelijking van diverse aanbieders toch gekozen voor dnkm.De medewerkster had duidelijk verstand van zaken en gaf mij niet het gevoel dat ik koste wat koste voor hun moest kiezen. Nadat ze alle mogelijkheden/gevolgen goed doorgenomen had met mij,heeft ze dit nog eens schriftelijk bevestigd.Ook heeft ze me uitgelegd wat de dienstverlening in de toekomst nog verder inhoud.Ik kan er niet meer van maken dat ik het gevoel heb dat zij het meest eerlijk en oprecht naar me waren.MSK

Door: MSk

zeer goed geregeld allemaal

 • 10.0

super snel.vriendelijk.duidelijk

Door: anoniem

Perfect geregeld

 • 10.0

Fijne mensen en een goeie duidelijke uitleg. Goed geregeld allemaal, erg tevreden.

Door: mevrouw Van

Mensen van NKM zijn klantvriendelijk en betrokken

 • 10.0

Mijn ervaring met de NKM was bijzonder goed, diverse mensen van het bedrijf telefonisch gesproken en allemaal even vriendelijk en betrokken.Het resultaat was ook zo als ik bedoelde.

Door: tonl51

Een verademing t.o.v. vorige TP!

 • 10.0

Snel en vlekkeloos! Heel wat anders dan mijn vorige rommelige en trage TP. Zeer tevreden; ik zal NKM zeker aanbevelen!Offerte was super vlot binnen. Overzichtelijk met meerdere opties in een helder schema. Duidelijke informatieve begeleidende brieven met daarin naast de stukkenlijst ook o.a. de prettige optie om je manier van contact te kiezen (telefonisch / per mail).Mijn traject had enkele lastige hobbels. Waar de Nederlandse Krediet Maatschappij zich zeer sterk in onderscheidt is de snelle, doelgerichte acties met ondertussen zeer persoonlijke aandacht (ondanks het feit dat het een online platform is). Aldoor was er begrip voor het belang van een succesvol en snel resultaat voor mij als klant. Dat uitgangspunt lijkt altijd voorop te staan en dat voelt zeer prettig!

Door: heer Van de Beek

Perfect

 • 10.0

Snel en betrouwbaar

Door: Adem Keskin

freo

 • 10.0

snelle afwikkeling

Door: anoniem

De Nederlandse Krediet Maatschappij vindt een oplossing!

 • 10.0

De Nederlandse Krediet Maatschappij bekijkt objectief wat de beste mogelijkheden zijn voor een persoonlijke lening. Na anderhalve week zijn drie doorlopende kredieten die al jaren als een blok aan mijn been zaten omgezet naar een persoonlijk lening met een fors lagere rente! Bedankt team!

Door: Michel