Let op! Geld lenen kost geld

Persoonlijke Lening

Geld lenen met een vaste rente en looptijd

indicator
Persoonlijke Lening
Geheel kosteloos en vrijblijvend
Voor 18:00 aanvragen = vandaag het aanbod ontvangen
Profiteer nu: v.a. 6,6% vaste rente

Vraag kosteloos een offerte aan en profiteer nu van de rente vanaf 6,6%

Invullen van het aanvraagformulier duurt ongeveer 2 min.

Een persoonlijke lening betekent geld lenen met zekerheid. U leent een vast bedrag, tegen een vaste lage rente (vanaf 6,6%) en een vaste looptijd. Het geld krijgt u in één keer op uw rekening en u weet hoeveel geld u maandelijks moet betalen. Juist daarom zijn er geen verrassingen.

Omdat wij bij De Nederlandse Kredietmaatschappijen werken met meerdere kredietverstrekkers kunnen wij u een persoonlijke lening altijd voordelig aanbieden.

Persoonlijke lening aanvragen 

Bereken hoeveel u kunt lenen

Wat is een persoonlijke lening?

De persoonlijke lening is een lening met een vast totaalbedrag (het leenbedrag plus rente). Het totaalbedrag vermindert u door gedurende een vooraf afgesproken looptijd maandelijks een vast bedrag af te lossen.

Voor het aflossen van een persoonlijke lening kunt u kiezen tussen een looptijd van minimaal een jaar (twaalf maanden) tot tien jaar (120 maanden persoonlijke lening) Alleen in het geval van het financieren van een restschuld of een verbouwing is het mogelijk om een lening van 180 maanden af te sluiten. De lening wordt na akkoord van de bank direct in zijn geheel aan u overgemaakt. Alle kosten zijn vooraf inzichtelijk, daarom wordt de lening vaak gezien als de beste vorm van verantwoord lenen. 

Zekerheid van lenen, met een vaste rente

De rente van een persoonlijke lening staat gedurende de hele looptijd vast. Het geeft de zekerheid die u zoekt. Het actuele rentetarief op moment van afsluiten van de lening is uw rentetarief. Als de rente in de markt tijdens de looptijd stijgt of daalt heeft dat geen effect op uw afgesproken rente en maandbedrag. Bij ons betaalt u een vaste lage rente vanaf 6,6%.

Bekijk de actuele rente van onze persoonlijke lening

Voordelen Persoonlijke Lening

 • U leent eenmalig een vast bedrag tegen een vaste rente en looptijd voor een specifiek bestedingsdoel.
 • De bank betaalt het leenbedrag in één keer aan u uit zodat u direct toegang heeft tot uw geld.
 • Vaste looptijd: u weet vooraf precies op welke datum de lening is afgelost.
 • De rente staat vast gedurende de looptijd
 • De rente is aftrekbaar wanneer de lening wordt gebruikt voor het verbouwen of verbeteren van de koopwoning
 • U kunt altijd boetevrij aflossen om de persoonlijke lening nóg sneller af te lossen.

Nadelen Persoonlijke Lening

 • Afgelost geld is niet opnieuw opneembaar
 • U betaalt rente over het hele leenbedrag in tegenstelling tot alleen het opgenomen gedeelte bij een doorlopend krediet

Wat kost een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening kost uiteraard ook geld. Aan de hand van een voorbeeld geven wij u inzicht in wat de kosten van een lening, bij ons, zijn zodat u het kunt vergelijken met andere kredietverstrekkers of financierders.

Stel u wilt een nieuwe auto aanschaffen. De auto kost € 25.000,- en u wilt hiervoor een lening afsluiten. In de onderstaande tabel ziet u wat de lening u in totaal gaat kosten met een looptijd van 60 maanden, het bijbehorende rentetarief en de daaruit voortkomende maandtermijn.

U kunt deze totaalprijs overigens verlagen door tussentijds boetevrij extra af te lossen.

 

Krediet-
bedrag
Vaste
looptijd
Maand-
termijn
Vaste
rente
Jaarlijks
kosten
percentage*
Totale prijs
van het
krediet
€ 15.000 60 mnd.
(5 jaar)
€ 278 4,4% 4,4% € 16.703
€ 25.000 60 mnd.
(5 jaar)
€ 459 3,9% 3,9% € 27.511
€ 50.000 60 mnd.
(5 jaar)
€ 911 3,6% 3,6% € 54.632

 

* Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van dit product. 

Leenbedrag
€ 25.000
Looptijd
120 maanden (10 jaar)
Maandtermijn
€ 251 p/m
Vaste rente
3,9%
Totaalprijs:
€ 30.135
Leenbedrag
€ 25.000
Looptijd
60 maanden (5 jaar)
Maandtermijn
€ 459 p/m
Vaste rente
3,9%
Totaalprijs:
€ 27.511
Leenbedrag
€ 25.000
Looptijd
36 maanden (3 jaar)
Maandtermijn
€ 736 p/m
Vaste rente
3,9%
Totaalprijs:
€ 26.504

Hoe vraag ik een persoonlijke lening aan?

U heeft een lening nodig om uw leendoel te financieren maar hoe sluit u een persoonlijke lening af? Wij zetten een aantal stappen op een rij voor u zodat u meer inzicht krijgt hoe u een lening bij De Nederlandse Kredietmaatschappij aanvraagt.

 1. Leenbedrag, looptijd en maandlast bepalen

  Bepaal welk bedrag u moet lenen om uw aankoop te kunnen doen. Bij een Persoonlijke Lening ontvangt u eenmalig het leenbedrag uitgekeerd om de aankoop te financieren. U lost de lening in maandelijkse termijnen af gedurende de overeengekomen looptijd. De looptijd die u kiest kunt u het beste afstemmen op de economische levensduur van uw aankoop. Zo is het vaak niet verstandig om een looptijd van 10 jaar te kiezen voor de aanschaf van een tweedehands auto. De kans bestaat dan namelijk dat u de lening nog heeft terwijl uw auto alweer aan vervanging toe is. Houd daarnaast bij het kiezen van de looptijd rekening met de bijbehorende maandlast. Een langere looptijd zorgt namelijk voor een lagere maandlast en vice versa. Zo voorkomt u verrassingen vooraf, tijdens de looptijd of zelfs achteraf en weet u precies wanneer u weer schuldenvrij bent. 

 2. Vraag een offerte aan

  Nadat u heeft bepaald hoeveel u wilt lenen en hoe u de lening wilt aflossen, vult u ons online offerte aanvraagformulier in. Hiermee geeft u ons de opdracht om geheel vrijblijvend en kosteloos een offerte aan te vragen bij onze banken. Wij vragen bij meerdere banken het aanbod op zodat u een compleet overzicht krijgt van al uw mogelijkheden.

 3. Vergelijk het aanbod in uw persoonlijke en veilige Mijn DNKM omgeving

  U ontvangt na een paar uur in één overzicht het aanbod van onze banken per e-mail en in uw persoonlijke Mijn DNKM omgeving. U kunt hier op uw gemak de rente, alle voorwaarden en doorlooptijden van de banken vergelijken. Vervolgens maakt u een keuze voor het aanbod dat het beste aansluit op uw wensen. 

 4. Benodigde documenten aanleveren
  Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een lening, levert u de benodigde stukken digitaal aanleveren in uw persoonlijke beveiligde Mijn DNKM omgeving. Hierin vindt u terug welke documenten u precies moet aanleveren en kunt u de voortgang van uw lening aanvraag volgen. Wij stellen het contract op voor de gekozen lening. Dit contract kunt u dan via e-mail en Mijn DNKM inzien en downloaden.
 5. Wij regelen de rest

  Nadat u het getekende contract en overige benodigde documenten digitaal bij ons heeft aangeleverd, zorgen wij ervoor dat de bank de lening binnen het aantal opgegeven werkdagen uitbetaalt.

 

Vrijblijvend offerte aanvragen

Persoonlijke lening oversluiten

Heeft u een lening of krediet met een hoge rente? Of heeft u een lening met voorwaarden die verouderd zijn? U kunt uw persoonlijke lening oversluiten naar een nieuwe persoonlijke lening. U profiteert dan van de huidige lage rente en van nieuwe voorwaarden.

Het is ook mogelijk om meerdere leningen samen te voegen en over te sluiten naar één nieuwe persoonlijke lening. Zo profiteert u van een lagere rente en u heeft direct een beter overzicht in uw financiële verplichtingen.

Hoe werkt oversluiten?

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij regelen wij het oversluiten van uw lening online, foutloos en snel. U vult eenvoudigweg uw gegevens in op ons online offerteformulier in, óók als uw lening niet via ons loopt.
Per e-mail sturen wij u de aanbiedingen van onze partnerbanken met de persoonlijke lening waarvoor u in aanmerking komt. Duidelijk in één overzicht alle rentes en voorwaarden naast elkaar, zodat u eenvoudig de lening kunt uitkiezen die het beste aansluit bij uw wensen. Op basis van uw keuze sturen wij u direct per mail of post de offerte en uw nieuwe voorwaarden. Wij regelen de hele overstap voor u met de oude en nieuwe bank.

Doorlopend krediet oversluiten naar Persoonlijke lening

Een doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening betekent vaak nieuwe voorwaarden. Maar ook vaak ook een lagere rente. Het oversluiten van het doorloopend krediet werkt hetzelfde als bij het oversluiten van een persoonlijke lening en is gratis en kan op elk moment. Ook als uw huidige lening bij een andere kredietverstrekker loopt.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Kiest u voor een persoonlijk lening of doorlopend krediet? Welke leenvorm voor u het beste is, hangt af van waar u de lening voor nodig heeft.

Weet u vooraf exact hoeveel u nodig heeft, dan is een persoonlijke lening meestal de beste leenvorm om af te sluiten. Wilt u uw woning verbouwen of verduurzamen dan gelden daarnaast ook fiscale voordelen voor de persoonlijke lening. De rente is namelijk gewoon aftrekbaar. Heeft u tussentijds extra geld nodig dan is het niet mogelijk om het geld opnieuw op te nemen.

Met een doorlopend krediet heeft u die flexibiliteit wel. Heeft u extra geld nodig, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing, dan is een doorlopend krediet gunstiger. U betaalt ook alleen wanneer u geld opneemt.

Kortom: wilt u flexibiliteit dan kiest u voor een doorlopend krediet. Wilt u zekerheid dan gaat u voor een persoonlijke lening.

Is een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente van een persoonlijke lening is aftrekbaar in Box 1 - belastbaar inkomen uit werk en woning – op voorwaarde dat u de lening voor het verbeteren van uw woning gebruikt. Denk hierbij aan het verduurzamen (isoleren) of verbouwen (nieuwe keuken) De rente is niet aftrekbaar wanneer u de lening wilt gebruiken voor het inrichten van uw woning.

Wilt u lenen voor een verbouwing, maar u kunt geen extra hypotheek afsluiten of er is geen ruimte binnen uw bestaande hypotheek? Dan is een persoonlijke lening een veel gebruikt alternatief. De voorwaarden voor renteaftrek van uw koopwoning vindt u op de website van de Belastingdienst.

Kan ik geld lenen als ondernemer?

Ja, ook als ondernemer kunt u geld lenen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij, voor zowel een lening voor privédoeleinden als zakelijke doeleinden. Wij bieden verantwoorde consumptieve leningen tegen een lage rente aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk alle mogelijkheden voor geld lenen als ondernemer

Kan ik een persoonlijke lening afsluiten met een BKR registratie?

Ja, het is mogelijk om een lening af te sluiten met een BKR registratie. Alle leningen boven de € 250 die langer duren dan één maand worden geregistreerd bij het BKR. Banken en kredietverstrekkers weten dat u  een lening hebt of hebt gehad, en wat het bedrag is.

Een ander verhaal wordt het bij een negatieve BKR-registratie. Als er betalingsachterstanden ontstaan krijgt u een negatieve BKR- registratie. Voor een kredietverstrekker betekent dit dat u financieel niet (altijd) gezond bent. Het is afhankelijk van uw persoonlijke situatie of u wel of niet in aanmerking komt voor een lening.

Veelgestelde vragen over de Persoonlijke Lening

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Kiest u voor een persoonlijk lening of doorlopend krediet? Welke leenvorm voor u het beste is, hangt af van waar u de lening voor nodig heeft.

Weet u vooraf exact hoeveel u nodig heeft, dan is een persoonlijke lening meestal de beste leenvorm om af te sluiten. Wilt u uw woning verbouwen of verduurzamen dan gelden daarnaast ook fiscale voordelen voor de persoonlijke lening. De rente is namelijk gewoon aftrekbaar. Heeft u tussentijds extra geld nodig dan is het niet mogelijk om het geld opnieuw op te nemen.

Met een doorlopend krediet heeft u die flexibiliteit wel. Heeft u extra geld nodig, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing, dan is een doorlopend krediet gunstiger. U betaalt ook alleen wanneer u geld opneemt.

Kortom: wilt u flexibiliteit dan kiest u voor een doorlopend krediet. Wilt u zekerheid dan gaat u voor een persoonlijke lening.

Is een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente van een persoonlijke lening is aftrekbaar in Box 1 - belastbaar inkomen uit werk en woning – op voorwaarde dat u de lening voor het verbeteren van uw woning gebruikt. Denk hierbij aan het verduurzamen (isoleren) of verbouwen (nieuwe keuken) De rente is niet aftrekbaar wanneer u de lening wilt gebruiken voor het inrichten van uw woning.

Wilt u lenen voor een verbouwing, maar u kunt geen extra hypotheek afsluiten of er is geen ruimte binnen uw bestaande hypotheek? Dan is een persoonlijke lening een veel gebruikt alternatief. De voorwaarden voor renteaftrek van uw koopwoning vindt u op de website van de Belastingdienst.

Kan ik geld lenen als ondernemer?

Ja, ook als ondernemer kunt u geld lenen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij, voor zowel een lening voor privédoeleinden als zakelijke doeleinden. Wij bieden verantwoorde consumptieve leningen tegen een lage rente aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk alle mogelijkheden voor geld lenen als ondernemer

Kan ik een persoonlijke lening afsluiten met een BKR registratie?

Ja, het is mogelijk om een lening af te sluiten met een BKR registratie. Alle leningen boven de € 250 die langer duren dan één maand worden geregistreerd bij het BKR. Banken en kredietverstrekkers weten dat u  een lening hebt of hebt gehad, en wat het bedrag is.

Een ander verhaal wordt het bij een negatieve BKR-registratie. Als er betalingsachterstanden ontstaan krijgt u een negatieve BKR- registratie. Voor een kredietverstrekker betekent dit dat u financieel niet (altijd) gezond bent. Het is afhankelijk van uw persoonlijke situatie of u wel of niet in aanmerking komt voor een lening.

Ruim 3776 klanten hebben ons reeds beoordeeld

Waar maken wij het verschil?

Ruim 3776 klanten hebben ons reeds beoordeeld en geven onze dienstverlening op Trustpilot.nl een 9.6


A Pater

Snel en goede inzicht in de aanvraag en?

"Snel en goede inzicht in de aanvraag en de benodigde stukken die je moet aanleveren."

Geplaatst op: 27-06-2023

Debbie Van Herwaarden

Altijd even snel en klantvriendelijk

"Altijd even snel en klantvriendelijk"

Geplaatst op: 27-06-2023

heer Loof

Eerlijk en snel

"Heel goed en vriendelijk contact."

Geplaatst op: 26-06-2023

PGM

Een goede en snelle service

"Een goede en snelle service Vriendelijke en professionele medewerkers"

Geplaatst op: 26-06-2023

Rosmar Buz

Ik heb het contact als prettig ervaren

"Ik heb het contact als prettig ervaren. Er werd snel gehandeld, kreeg goede uitleg en wanneer ik iets aangepast wilde, werd er effectief geschakeld."

Geplaatst op: 22-06-2023

Diederick

Prettige ervaringen

"Snel, duidelijk en waar nodig hulp gehad Goede communicatie"

Geplaatst op: 20-06-2023

Rob Aarts

Vlot met antwoorden en vergelijkingen

"Vlot met antwoorden en vergelijkingen"

Geplaatst op: 17-06-2023

Polman Tuin

Helder advies & klantgericht

"Snelle reactie, duidelijkheid, professionaliteit, en klantvriendelijk. Altijd fijn contact."

Geplaatst op: 13-04-2022

Emre

In 1 woord

"In 1 woord: ontzorgend! Snelle, betrouwbare en flexibele service! Dank DNKM"

Geplaatst op: 12-04-2022

O Capracia

Geweldig bedrijf en personeel

"Snelle afhandeling en zeker verre weg de beste partij!"

Geplaatst op: 11-04-2022

Erik

Prima contact

"Prima contact, advies en afwikkeling. Kan het iedereen die wil lenen aanraden."

Geplaatst op: 06-04-2022

Ira Prachkovskiy

Snelle service

"Snelle service, korte lijnen. Heel erg efficiente afhandeling van onze aanvraag. Digitale manier van aanleveren documenten en tekenen contract werkt prettig."

Geplaatst op: 11-01-2022

Roel

Super tevreden

"Super tevreden. Ik had online een offerte voor een krediet aangevraagd. Ik kon per mail kiezen uit verschillende offertes. Na mijn keuze kon ik digitaal alle formulieren aanleveren, binnen een dag was alles geregeld !"

Geplaatst op: 10-01-2022

Arnaud Rijkeboer

Goede, persoonlijke diensverlening, zeker een aanrader!

"De Nederlandse Kredietmaatschappij heeft mij voor de 2e keer al geholpen bij de aanvraag van een persoonlijke lening. Het aanvraagproces is digitaal, maar ik heb regelmatig een persoonlijk belletje of mailtje gehad van een medewerker tijdens het proces, ter ondersteuning. Alhoewel het digitale proces erg duidelijk is, is het handig om af en toe persoonlijk contact te hebben, dit is dus prima geregeld! Het proces duurde deze keer wat lang, maar dat kwam meer door de leningverstrekker dan de NKM, vanuit de NKM heb ik altijd de ondersteuning gekregen om weer een stapje verder te komen in het proces. Ik ben erg tevreden over de dienstverlening en zal in de toekomst zeker weer gebruik gaan maken van de diensten van de NKM."

Geplaatst op: 03-01-2022

Annette van Kampen

Zeer deskundig en vriendelijke mensen.

"Zeer deskundig en vriendelijke mensen. Snel en correct geholpen!"

Geplaatst op: 29-12-2021

Michel Vrenegoor

Senior Kredietspecialist

Over de auteur

De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet en gecontroleerd door Michel Vrenegoor. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring als kredietspecialist bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Michel is een echte allrounder. Hij weet álles over kredieten. Of het nu gaat om een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een combinatiekrediet voor consumenten, Michel kan u verder helpen. Michel is vriendelijk, geduldig en biedt altijd een luisterend oor.


Geraadpleegde bronnen:

 • Autoriteit Financiële Markten (AFM)
 • Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN)
 • NIBUD
 • Rijksoverheid

Laatste update: donderdag 21 september

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen