Let op! Geld lenen kost geld
Keuken financieren met een persoonlijke lening

Keuken financieren met een persoonlijke lening

Voordelig en met zekerheid

Is uw keuken toe aan een opknapbeurt of is het tijd voor vervanging en u weet niet hoe u dat moet financieren? Een persoonlijke lening afsluiten, met fiscaal voordeel, is een voordelige manier om uw keuken te financieren.

Lees verder voor meer informatie over een keuken financiering met een persoonlijke lening bij De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Geld lenen voor een keuken

Een persoonlijke lening is een verantwoorde lening. In tegenstelling tot een hypotheek betaalt u geen notaris-, taxatie-, advies- en afsluitkosten. Zo komt u doorgaans goedkoper uit. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een realistisch aanbod op maat.

Lees meer over een lening of hypotheek.

Wat is het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing?


Het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing is €27.500,- en wordt binnen 8 tot 10 jaar terugbetaald.

renovatie

Nieuwe keuken financieren met een Persoonlijke Lening

Met een persoonlijke lening weet u altijd waar u aan toe bent. Want:U leent eenmalig een afgesproken bedrag voor uw keuken dat u maandelijks aflost met een vast bedrag aan aflossing en rente. Na elke maandelijkse aflossing daalt uw schuld dus weer een stukje.

 • U leent eenmalig een afgesproken bedrag voor uw keuken dat u maandelijks aflost met een vast bedrag aan aflossing en rente. Na elke maandelijkse aflossing daalt uw schuld dus weer een stukje.
 • U profiteert van een vaste lage rente die fiscaal aftrekbaar is.
 • U weet vooraf precies wanneer u de lening heeft afgelost. 

Fiscaal voordeel bij woningverbetering

Sluit u een lening af om met een verbouwing verbetering aan te brengen aan uw koopwoning? Dan is de rente aftrekbaar. Dit geldt ook voor het plaatsen van een nieuwe keuken.

In box 1 betaalt u belasting over inkomen uit werk en woning. De rente van een persoonlijke lening is aftrekbaar als u de lening gebruikt voor uw huis. Het gaat dan om aanschaf van een eerste woning (bijvoorbeeld de kosten koper), onderhoud/verduurzaming van uw koophuis of een verbouwing. 

In box 3 betaalt u belasting over uw vermogen, zoals spaargeld, een tweede woning of aandelen. Als u een persoonlijke lening afsluit (en dus een schuld heeft) mag u in sommige gevallen de hoogte van de lening in mindering brengen op uw vermogen. Let op: de eerste 3700 euro (of 7400 euro, samen met uw fiscale partner) mag u niet in mindering brengen (peildatum 2024).

Meer informatie over de voorwaarden en mogelijkheden van belastingaftrek.

Waarom bij ons lenen?

 • Laagste vaste rente vanaf 7%
 • Met 1 aanvraag een compleet en realistisch aanbod van meerdere partnerbanken, waar u ook echt voor in aanmerking komt.
 • 100% online, geen dure adviseurs en kantoren en daarom voordeliger.
 • Snel, foutloos en voordelig.
 • Altijd boetevrij tussentijds extra aflossen.

Wilt u weten welk bedrag u kunt lenen? Bereken hier hoeveel u kunt lenen. U kunt natuurlijk ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

6 Tips voor keuken financiering

 1. Wat is het budget, welke stijl en niveau van afwerking wenst u? Welke keukenapparatuur gaat er komen? Wilt u uitgebreid kokkerellen in landelijke stijl of denkt u meer aan een strakke designkeuken met de nieuwste culinaire snufjes? Afhankelijk van deze factoren stelt u vast hoeveel u wilt lenen.
 2. U kunt alvast op de uitkijk voor inbouwapparatuur en/of witgoed. Er zijn veel opties op de markt en de prijzen kunnen behoorlijk uiteenlopen. Onderhandelen is vaak mogelijk, soms zelfs tot 30%. Zo hoeft u misschien minder geld te lenen.
 3. Laat bij verschillende aannemers een offerte maken voor uw keuken. Hierbij geldt: het goedkoopste aanbod is niet per se de beste optie. Vraag daarom altijd na of het om een totaalprijs gaat en hoe de aannemers omgaan met meerwerk. Ook reserveert u zelf het beste een noodpotje van 5% - 10% voor onvoorziene kosten. 
 4. Vergelijk de verschillende leningen in uw aanbod op rente en voorwaarden.
  Bent u al wat ouder? Overweeg dan ook een overlijdensrisicoverzekering. Dat kost u maar een paar euro extra per maand en heeft geen invloed op het rentepercentage.
 5. Wat is de ideale looptijd voor uw lening? Natuurlijk wilt u een zo laag mogelijke maandtermijn en dat is gekoppeld aan een langere looptijd. Maar wat als u over 10 jaar nog steeds uw keuken aan het afbetalen bent, terwijl hij alweer verouderd is? Of u zelfs verhuisd bent? Dan betaalt u nog steeds voor een keuken waar u allang niet meer van geniet. Zonde van uw geld en behoorlijk demotiverend.
  Een langere looptijd hoort weliswaar bij een lagere rente, maar aan het einde van de rit betaalt u alsnog meer rente dan bij een kortere looptijd. Vergelijk dus uitgebreid op looptijd, rente en bedenk goed hoelang u de keuken wilt gaan gebruiken. 
 6. Controleer ook nog even uw verzekeringen. Een nieuwe keuken wilt u misschien met een hoger bedrag/ uitgebreidere dekking laten verzekeren op uw opstal-en inboedelverzekering.

fiscaal-aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar

Een Persoonlijke Lening voor woningverbetering is fiscaal aftrekbaar.

huis

Vaste extra lage rente vanaf 7%

Huiseigenaren profiteren van extra rentevoordeel. 

snel

Binnen 24 uur antwoord

Per e-mail en in Mijn DNKM ontvangt u een overzicht met uw mogelijkheden.

consument

Verantwoorde lening

Leningen speciaal voor particulieren.

bespaar

Geen afsluit- en advieskosten

Voordelig online geld lenen zonder advies. 

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen