Let op! Geld lenen kost geld
Elektrische fiets financieren

Elektrische fiets financieren

Van elektrische stadsfiets tot Speed Pedelecs

De elektrische fiets zoals een e-bike en een Pedelec, fiets met trapondersteuning, is steeds vaker te zien in ons straatbeeld. Elektrische fietsen zoals Pedelecs winnen continu aan populariteit onder verschillende doelgroepen. Logisch, want met dit ‘nationale vervoermiddel’ overbrugt u sportief maar makkelijk wat langere afstanden, het is een duurzame manier van transport en u kunt hem overal parkeren. Door de elektromotor ligt de prijs van e-bikes en Pedelecs een stuk hoger dan de prijs van een normale fiets. Een lening kan dan uitkomst bieden om uw elektrische fiets aan te schaffen. Wij bieden de laagste rente van Nederland met mooie voorwaarden en u sluit zelf online de lening van uw keuze af.

E-bike of Pedelec financiering via Persoonlijke Lening

Uw elektrische fiets financiert u het beste met een Persoonlijke Lening. 

U leent eenmalig een afgesproken bedrag voor een specifiek leendoel, in dit geval uw elektrische fiets (en toebehoren). U lost maandelijks af op het leenbedrag en de rente. Afgeloste bedragen kunt u niet opnieuw opnemen en daarom daalt uw schuld maandelijks. 

De rente en looptijd (en hiermee de maandlasten) staan vast bij een Persoonlijke Lening. Op beide leningen kunt u extra boetevrij aflossen zodat het leenbedrag nog sneller daalt. Op die manier biedt een Persoonlijke Lening de veiligheid en zekerheid om zo verantwoord mogelijk geld te lenen. 

Een Persoonlijke Lening is geld lenen met een vaste lage rente

 • Vaste lage rente vanaf 5,5% - Laagste van Nederland!
 • Eenmalig een vast bedrag lenen vanaf € 5.000,-
 • Vaste looptijd met vaste maandtermijnen
 • Altijd boetevrij extra aflossen
 • Veilig, verantwoord en voordelig online afsluiten

Lening aanvragen voor elektrische fiets

U kunt gebruik maken van onze rekentool om zelf te berekenen hoeveel u kunt lenen. Weet u welke lening u wilt aanvragen? Maak gebruik van ons online aanvraagformulier en wij sturen u een offerte met een aanbod van onze partnerbanken. Onze rentetarieven zijn momenteel historisch laag en wij bieden gunstige voorwaarden.

Waarom bij ons lenen?

 • Laagste vaste rente vanaf 5,5%. Voor een elektrische fiets kunt u lenen vanaf 5000 euro tegen een rente vanaf 8,6%. 
 • Met 1 aanvraag een compleet en realistisch aanbod van 5 banken. Voor dit aanbod komt u ook echt in aanmerking.    
 • 100% online, dus geen dure kantoren nodig en daarom lagere kosten  
 • Geen dure adviseurs nodig en daarom goedkoper dan de grote banken  
 • Gespecialiseerd in alleen kredieten  
 • Snel, foutloos en voordelig 
 • Altijd boetevrij extra aflossen  
 • Niet tevreden, geld terug! 

Tips voor geld lenen voor elektrische fiets

 1. Wat is het verschil tussen een e-bike en een Pedelec? Er bestaan grofweg 4 soorten elektrische fietsen. Een e-bike is een fiets die – net als een gewone fiets – gewoon in beweging komt door trappen.

  Daarnaast is hij uitgerust met een elektromotor. Dat maakt een e-bike eigenlijk tot de elektrische variant van de bekende snorfiets (zoals de vroegere Spartamet). Op een e-bike staat uw trapkracht op de trapas los van de kracht die de elektrische motor levert. Meetrappen kan dus, maar is zeker niet noodzakelijk om de fiets in beweging te krijgen. E-bikes mogen een maximumsnelheid tot 25 km/u hebben.

  Een pedelec (Pedal Electric Cycle) is een fiets met trapondersteuning. Bij een Pedelec wordt de kracht die u op de pedalen uitoefent wél altijd ondersteund door elektromotor. Stopt u met trappen dan stopt ook de elektrische ondersteuning. Pedelecs zijn inmiddels het meest verkochte type elektrische fiets in Nederland. Ook Pedelecs mogen maximaal 25km/u rijden.

  Dan zijn er nog Speed Pedelecs (tot 45 km/u) en Hybrides. 

 2. Wat kost een elektrische fiets? Let op: goedkoop is hierbij vaak duurkoop. Net als de vertrouwde huis-tuin-en-keuken fiets is een elektrische fiets vakwerk. Een elektrische fiets dient immers veilig, stevig en gebruiksvriendelijk te zijn en u wilt dat hij jaren meegaat. Tel daar de techniek van de elektromotor bij op en dan komt u vanzelf uit bij een prijskaartje van zo’n 1000 tot 3000 euro voor een e-bike. Een Pedelec kost ongeveer 3000 tot 5000 euro en aan een Speed Pedelec hangt een prijskaartje van 3500 tot boven de 10.000 euro. Afhankelijk van wat er op de elektrische fiets zit, zoals een zeer krachtige accu, een midden - of achterwielmotor of allerlei accessoires kan de prijs nog wat verder oplopen. U kunt een elektrische fiets aan al uw wensen laten voldoen; een goed idee als u hem veel/ als eerste vervoermiddel wilt gaan gebruiken. Liever niet bezuinigen op een comfortabel zadel, stevige fietstassen of een goede helm, want u wilt jarenlang plezier hebben van uw handige elektrische fiets!

 3. Gebruiksduur elektrische fiets en looptijd lening. Houd met het bepalen van de looptijd van de lening rekening met de economische levensduur van de elektrische fiets. Hoelang wilt u hem gaan gebruiken? Bij een gebruiksduur van bijvoorbeeld 5 - 8 jaar heeft het geen zin om de lening 10 jaar te laten lopen. Het zou zonde zijn als u nog steeds afbetalingen moet doen voor een elektrische fiets die u allang niet meer gebruikt.

 4. Aftrekbaar. Er bestaan allerlei belastingvoordelen als u een auto gebruikt voor woon-werkverkeer. Hetzelfde gaat op voor een elektrische fiets: u mag een elektrische fiets gewoon aftrekken van de belasting. Hiermee bespaart u tot wel 50% van de aankoopkosten. Vraag gerust na bij uw werkgever wat hij/zij hiervoor heeft geregeld.
  Ook voor ondernemers en zzp’ers bestaat een regeling om de elektrische fiets af te trekken bij zakelijk gebruik.

 5. Welke accessoires heeft u nodig? Afgezien van een veilige helm, comfortabel zadel en waterdichte/ hufterproof fietstassen zijn er nog een aantal accessoires die de levensduur van uw elektrische fiets kunnen verlengen en uw fietsplezier kunnen verhogen. Wat dacht u van een accuhoes, displaycover voor uw schermpje, oplader, ijzersterk slot en een afdekhoes voor de gehele e-bike of Pedelec? Er bestaan zelfs alarmboxen die uw spullen beschermen met een geluid van 100db bij pogingen tot diefstal. Neem deze accessoires mee in de kosten van uw elektrische fiets als u een offerte aanvraagt voor de e-bike of Pedelec van uw dromen. Denk ook aan de verzekering!
  Wij wensen u alvast een mooie rit toe. 

Groene lening voor een elektrische fiets?

Bij een elektrische fiets denken veel mensen aan termen als ‘groen’, ‘goed voor het milieu’ en ‘duurzaam’. Elektrische fietsen worden steeds vaker aangeschaft als serieus en duurzaam alternatief voor een auto. Om zo’n fiets te financieren, overwegen veel consumenten een ‘groene lening’. Echter is dat een lening die bestemd is voor duurzame en/of energiebesparende investeringen. 

Ondanks dat een elektrische fiets een groene uitstraling heeft, bestaat er niet zoiets als een ‘groene fietslening’. Voor de aanschaf van een e-bike of Pedelec is een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet de beste optie, met een minimum van 5000 euro. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een groene lening? Bekijk dan onze informatie over een groene lening en hoe u een duurzame verbouwing kunt financieren. Een lening voor duurzame en/of energiebesparende investeringen is er al vanaf 5,5%.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen