Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Nieuwe (Elektrische) fiets financieren

Van elektrische stadsfiets tot Speed Pedelecs

De elektrische fiets of e-bike, fiets met trapondersteuning, is steeds vaker te zien in ons straatbeeld. Deze fiets wint steeds meer aan populariteit onder verschillende doelgroepen. De prijs van de elektrische fiets ligt een stuk hoger dan de prijs van een normale fiets. Een lening kan dan uitkomst bieden om de fiets te kopen. Wij berekenen geen afsluit- en advieskosten en u sluit zelf online de lening van uw keuze af.

E-bike financiering

Uw elektrische fiets kunt u financieren met een consumptief krediet. U kunt kiezen uit twee leenvormen:

Beide vormen consumptief krediet zijn geschikt voor de financiering van een e-bike. Het verschil zit in de zekerheid die de lening biedt. De rente en looptijd (en hiermee de maandlasten) staan vast bij een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet biedt een variabel rentetarief en de looptijd staat niet vast. Op beide leningen kunt u extra boetevrij aflossen zodat het leenbedrag lager wordt.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet biedt niet alleen de mogelijkheid om de fiets te kunnen financieren maar naast dit bedrag heeft u extra geld achter de hand. U kunt zelf bepalen wanneer en hoeveel u opneemt. Heeft u bedragen afgelost? U kunt deze opnieuw opnemen met als maximum het afgesproken kredietlimiet.

Persoonlijke lening

Geld lenen met de zekerheid van elke maand dezelfde lasten gedurende de looptijd van de lening doet u via een persoonlijke lening. De rente staat laag en dat lage tarief kunt u nu vastzetten. U vraagt de lening aan en de bank stort vervolgens eenmalig het leenbedrag op uw rekening. Met een persoonlijke lening financiert u een specifiek leendoel: de aankoop van uw elektrische fiets. Afgeloste bedragen kunt u niet opnieuw opnemen zoals wel het geval is bij een doorlopend krediet. Hou met het bepalen van de looptijd van de lening rekening met de economische levensduur van de e-bike.

Lening aanvragen voor elektrische fiets

U kunt gebruik maken van onze leenwijzer om zelf te berekenen hoeveel u kunt lenen en welke leenvorm het meest geschikt is. Weet u welke lening u wilt aanvragen? Maak gebruik van ons online aanvraagformulier en wij sturen u een offerte met een aanbod van onze partnerbanken. Onze rentetarieven zijn laag en wij bieden gunstige voorwaarden.

Groene lening voor een elektrische fiets?

Bij een elektrische fiets denken veel mensen aan termen als ‘groen’, ‘goed voor het milieu’ en ‘duurzaam’. Elektrische fietsen worden steeds vaker aangeschaft als serieus en duurzaam alternatief voor een auto. Om zo’n fiets te financieren, overwegen veel consumenten een ‘groene lening’. Echter is dat een lening die bestemd is voor duurzame en/of energiebesparende investeringen. 

Ondanks dat een elektrische fiets een groene uitstraling heeft, bestaat er niet zoiets als een ‘groene fietslening’. Voor de aanschaf van een e-bike is een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet de beste optie, met een minimum van € 5000 euro. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een groene lening? Bekijk dan onze informatie over een groene lening en hoe u een duurzame verbouwing kunt financieren. Een lening voor duurzame en/of energiebesparende investeringen is er al vanaf 3,6%.

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen