Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor zonnepanelen

Een verantwoorde lening en lage rente vanaf 3,9%

Een eigen zonnefabriek aan huis. Veel mensen dromen ervan. Als u zelf het geld niet heeft, kunt u altijd kiezen voor een verantwoorde lening. Want zonnepanelen zijn een slimme investering waarmee u elke maand geld bespaart op uw energierekening. Wij helpen u graag.

Lening zonnepanelen

Investeren in duurzame energie zoals zonnepanelen is een verstandige keuze. U bespaart elke maand op uw energiekosten en het is beter voor het milieu. Bovendien profiteert u van dubbel belastingvoordeel: de BTW mag u terugvragen en de rente van uw lening is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. 

Wat is het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing?

Het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing is €27.500,- en wordt binnen 8 tot 10 jaar terugbetaald.

renovatie

Voordelen zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds populairder. De voordelen zijn dan ook overtuigend, met name op het gebied van kostenbesparing en waardevermeerdering:

 • U heeft gratis stroom en verdient zelfs geld doordat u stroom teruglevert. De investering voor zonnepanelen is na zo’n zes jaar terugverdiend en vanaf dan maakt u winst.
  Het is veel beter voor het milieu.
 • U bent niet meer afhankelijk van een (dure) energieleverancier.
 • Waardestijging van uw woning: zonnepanelen zijn zeer aantrekkelijk voor kopers. Bovendien krijgt u een beter energielabel; uw woning stijgt hierdoor in waarde.

Tip: Bereken op de site van de Consumentenbond hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.

Financieringsmogelijkheden

Veel mensen willen hun hypotheek verhogen voor zonnepanelen of het verduurzamen van de woning. Maar voor duurzame verbouwingen onder de €50.000,- is dat een dure financieringsvorm. 
Er zijn alternatieven, bijvoorbeeld in de vorm van een Duurzaamheidslening/ Energiebespaarlening (vanuit de overheid) en een consumptief krediet.
In de praktijk blijken de Duurzaamheidslening / Energiebespaarlening echter niet populair te zijn. De voorwaarden zijn strikt - bij een Energiebespaarlening kunt u maximaal 75% van de zonnepanelen financieren, de rest moet alsnog uit eigen zak komen. En soms is het budget in de betreffende woonplaats zelfs op.


Daarom kiezen veel mensen voor een consumptief krediet om hun zonnepanelen en andere vormen van woningverbetering/ verduurzaming van hun woning te financieren.

Persoonlijke Lening

Een Persoonlijke Lening is de meest gekozen lening voor zonnepanelen. U leent precies het bedrag dat u nodig heeft voor uw zonnesysteem. Binnen een paar dagen staat het geld op uw rekening. Met een Persoonlijke Lening:

 • betaalt u een vaste lage rente die fiscaal aftrekbaar is;
 • profiteert u van een vaste looptijd. Hierdoor kunt u de looptijd aanpassen op de levensduur van de zonnepanelen;
 • leent u een vast bedrag voor zonnepanelen dat u maandelijks aflost met een vast bedrag aan aflossing en rente.

Doorlopend Krediet

U kunt ook kiezen voor een Doorlopend Krediet om uw zonnesysteem te financieren. Een handige lening als u ook andere uitgaven wilt doen en gewoon wat extra geld achter de hand wilt hebben. Want met een Doorlopend Krediet:

 • kunt u afgeloste bedragen altijd opnieuw opnemen;
 • bepaalt u zelf hoeveel geld u precies opneemt, tot aan het kredietlimiet;
 • heeft u altijd extra geld achter de hand, want er is geen vaste deadline waarop de lening afgelost moet zijn.

Let op: de rente van een Doorlopend Krediet voor zonnepanelen is niet aftrekbaar.

Weet u nog niet welke lening het best bij u past? Gebruik onze online leenwijzer en ontdek het direct.

Duurzame verbouwing

Alle duurzame investeringen in uw woning zoals zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie kunt u gewoon via De Nederlandse Kredietmaatschappij financieren. U sluit één overzichtelijke, fiscaal aftrekbare lening af met alle vrijheid over hoe uw verbouwing vorm wilt geven. Zo is onze Groene Lening specifiek voor duurzame verbouwingen bedoeld. Tussentijds aflossen mag altijd en is volledig boetevrij.

Elektrische auto meefinancieren

Rijdt u elektrisch of overweegt u de aanschaf van een elektrische auto? Dan zijn zonnepanelen extra interessant in verband met uw extra stroomgebruik. Indien gewenst kunt u alles in één lening financieren. Houd er wel rekening mee dat de rente voor de elektrische auto (bijvoorbeeld een Tesla 3) niet fiscaal aftrekbaar is en dat de looptijd voor sommige autoleningen maximaal 96 maanden is.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

fiscaal-aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar

Een Persoonlijke Lening voor woningverbetering is fiscaal aftrekbaar.

huis

Vaste extra lage rente vanaf 3,9%

Huiseigenaren profiteren van extra rentevoordeel. 

variabele-rente

Binnen enkele dagen uitgekeerd

2 werkdagen na het tekenen van het contract staat het bedrag op uw rekening.

aflossen

Geen notaris- en taxatiekosten

Anders dan bij het verhogen van uw hypotheek komen er bij een lening geen kosten bij.

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen