Let op! Geld lenen kost geld
Geld lenen voor zonnepanelen

Geld lenen voor zonnepanelen

Een verantwoorde lening en lage rente vanaf 3,4%

Een eigen zonnefabriek aan huis. Veel mensen dromen ervan. Als u zelf het geld niet heeft, kunt u altijd kiezen voor een verantwoorde lening. Want zonnepanelen zijn een slimme investering waarmee u elke maand geld bespaart op uw energierekening.

Waarom zou u zonnepanelen kopen?

Investeren in duurzame energie zoals zonnepanelen is een verstandige keuze. U bespaart elke maand op uw energiekosten en het is beter voor het milieu. Bovendien profiteert u van dubbel belastingvoordeel: de BTW mag u terugvragen en de rente van uw lening is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. 

Wat is het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing?


Het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing is €27.500,- en wordt binnen 8 tot 10 jaar terugbetaald.

renovatie

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen worden steeds populairder. De voordelen zijn dan ook overtuigend, met name op het gebied van kostenbesparing en waardevermeerdering:

 • U heeft gratis stroom en verdient zelfs geld doordat u stroom teruglevert. De investering voor zonnepanelen is na zo’n zes jaar terugverdiend en vanaf dan maakt u winst.
 • Het is veel beter voor het milieu.
 • U bent niet meer afhankelijk van een (dure) energieleverancier.
 • Waardestijging van uw woning: zonnepanelen zijn zeer aantrekkelijk voor kopers. Bovendien krijgt u een beter energielabel; uw woning stijgt hierdoor in waarde. 
 • Zonnepanelen zijn een investering voor langere tijd, daarom is een looptijd van meer dan 10 jaar ook mogelijk (121 – 180 maanden, dus 10 – 15 jaar). Bijvoorbeeld met een verbouwingskrediet, waarin u zonnepanelen meeneemt. Het grote voordeel van een lange looptijd zijn de lage maandelijkse termijnbedragen voor rente en aflossing. Hoe langer de looptijd, hoe lager het maandbedrag. Zonnepanelen leveren winst op, waardoor u uiteindelijk budgetneutraal de rente en aflossing uit uw energiebesparing kunt betalen.  

Tip: Bereken op de site van de Consumentenbond hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.

Financieringsmogelijkheden voor zonnepanelen

Veel mensen willen hun hypotheek verhogen voor zonnepanelen of het verduurzamen van de woning. Maar voor duurzame verbouwingen onder de €50.000,- is dat een dure financieringsvorm. Er zijn wel alternatieven zoals gemeentelijke subsidieregelingen, maar soms is het budget in de betreffende woonplaats op. Landelijke subsidieregelingen bestaan niet meer. Bovendien blijken zonnepanelen al zo winstgevend dat er geen subsidie meer voor nodig is. 

Daarom raden wij mensen aan om juist te kijken naar een consumptief krediet zoals een Persoonlijke Lening als voordeligste manier om de zonnepanelen en andere vormen van woningverbetering/ verduurzaming van hun woning te financieren.

Persoonlijke Lening ideaal voor zonnepanelen

Een Persoonlijke Lening is de meest gekozen lening voor zonnepanelen. U leent precies het bedrag dat u nodig heeft voor uw zonnesysteem. Binnen een paar dagen staat het geld op uw rekening. Met een Persoonlijke Lening:

 • betaalt u een vaste lage rente die fiscaal aftrekbaar is;
 • profiteert u van een vaste looptijd. Hierdoor kunt u de looptijd aanpassen op de levensduur van de zonnepanelen;
 • leent u een vast bedrag voor zonnepanelen dat u maandelijks aflost met een vast bedrag aan aflossing en rente.

Waarom bij ons lenen?

 • Laagste vaste rente vanaf 3,9% 
 • Altijd boetevrij aflossen
 • Met één aanvraag een compleet aanbod van 5 banken in één overzicht: vergelijk rente, voorwaarden en datum uitbetaling in één overzicht
 • U ontvangt een realistisch aanbod
 • Geheel vrijblijvend en kosteloos offerte aanvragen
 • Snel, foutloos en voordelig
 • Niet tevreden, geld terug!
 • Altijd goedkoper dan de reguliere banken: wij werken alleen online, brengen geen duur advies uit en zijn gespecialiseerd in leningen. 

 

Wat nog meer interessant is voor u

Duurzame verbouwing

Alle duurzame investeringen in uw woning zoals zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie kunt u gewoon via De Nederlandse Kredietmaatschappij financieren. U sluit één overzichtelijke, fiscaal aftrekbare lening af met alle vrijheid over hoe uw verbouwing vorm wilt geven. Zo is onze Groene Lening specifiek voor duurzame verbouwingen bedoeld. Tussentijds aflossen mag altijd en is volledig boetevrij.

Elektrische auto meefinancieren

Rijdt u elektrisch of overweegt u de aanschaf van een elektrische auto? Dan zijn zonnepanelen extra interessant in verband met uw extra stroomgebruik. Indien gewenst kunt u alles in één lening financieren. Houd er wel rekening mee dat de rente voor de elektrische auto (bijvoorbeeld een Tesla 3) niet fiscaal aftrekbaar is en dat de looptijd voor sommige autoleningen maximaal 96 maanden is. 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

3 Tips voor de aanschaf van zonnepanelen

 1. Geteste zonnepanelen: koop alleen zonnepanelen die door een testinstituut als goed zijn beoordeeld. Bij (te) goedkope zonnepanelen die onderdelen los te koop aanbieden geldt vaak: goedkoop is duurkoop. Met alle reparaties en problemen tot gevolg.
 2. Let op de efficiency van de zonnepanelen. Voor het maximale rendement zijn zonnepanelen met een efficiency van 17% de beste aanschaf. Met een efficiency van 15% of lager koopt u eigenlijk een kat in de zak, doordat u naar verhouding veel te weinig energie bespaart. 
 3. Check de prijs per Wp. Bij de aanschaf van zonnepanelen kijkt u het beste niet naar wat een zonnepaneel kost, maar naar de kosten per capaciteitseenheid, de Wp. Een rekensommetje: een 300Wp zonnepaneel kost 230 euro heeft een hogere efficiency dan een 280Wp zonnepaneel van 220 euro. Het iets duurdere zonnepaneel kost uiteindelijk 77 cent per Wp en het goedkopere komt uit op 79 cent per Wp. 

fiscaal-aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar

Een Persoonlijke Lening voor woningverbetering is fiscaal aftrekbaar.

huis

Vaste extra lage rente vanaf 3,5%

Huiseigenaren profiteren van extra rentevoordeel. 

variabele-rente

Binnen enkele dagen uitgekeerd

2 werkdagen na het tekenen van het contract staat het bedrag op uw rekening.

aflossen

Geen notaris- en taxatiekosten

Anders dan bij het verhogen van uw hypotheek komen er bij een lening geen kosten bij.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen