Let op! Geld lenen kost geld
Geld lenen voor zonnepanelen

Geld lenen voor zonnepanelen

Een verantwoorde lening en lage rente vanaf 3,5%

Een eigen zonnefabriek aan huis. Veel mensen dromen ervan. Als u zelf het geld niet heeft, kunt u altijd kiezen voor een verantwoorde lening. Want zonnepanelen zijn een slimme investering waarmee u elke maand geld bespaart op uw energierekening.

Waarom zou u zonnepanelen kopen?

Geld lenen voor zonnepanelen is een verstandige keuze wanneer u duurzamer wilt wonen en tegelijkertijd wilt besparen op uw energierekening. U bespaart elke maand op uw energiekosten en het is beter voor het milieu. Bovendien profiteert u van dubbel belastingvoordeel: de BTW mag u terugvragen en de rente van uw lening is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. 

Wat is het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing?


Het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing is €27.500,- en wordt binnen 8 tot 10 jaar terugbetaald.

renovatie

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen worden steeds populairder. De voordelen zijn dan ook overtuigend, met name op het gebied van kostenbesparing en waardevermeerdering:

  • U heeft gratis stroom en verdient zelfs geld doordat u stroom teruglevert. De investering voor zonnepanelen is gemiddeld na zo’n zes jaar terugverdiend en vanaf dan maakt u winst.
  • Zonnenpanelen zijn een stuk beter voor het milieu.
  • U bent niet meer afhankelijk van een (dure) energieleverancier.
  • Waardestijging van uw woning: zonnepanelen zijn zeer aantrekkelijk voor kopers. Bovendien krijgt u een beter energielabel; uw woning stijgt hierdoor in waarde. 
  • Zonnepanelen zijn een investering voor langere tijd, daarom is een looptijd van meer dan 10 jaar ook mogelijk (121 – 180 maanden, dus 10 – 15 jaar). Bijvoorbeeld met een verbouwingskrediet, waarin u zonnepanelen meeneemt. Het grote voordeel van een lange looptijd zijn de lage maandelijkse termijnbedragen voor rente en aflossing. Hoe langer de looptijd, hoe lager het maandbedrag. Zonnepanelen leveren winst op, waardoor u uiteindelijk budgetneutraal de rente en aflossing uit uw energiebesparing kunt betalen.  

Tip: Bereken op de site van de Consumentenbond hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.

Financieringsmogelijkheden voor zonnepanelen

Veel mensen willen hun hypotheek verhogen voor zonnepanelen of het verduurzamen van de woning. Maar voor duurzame verbouwingen onder de €50.000,- is dat een dure financieringsvorm. Er zijn wel alternatieven zoals gemeentelijke subsidieregelingen, maar soms is het budget in de betreffende woonplaats op. Landelijke subsidieregelingen bestaan niet meer. Bovendien blijken zonnepanelen al zo winstgevend dat er geen subsidie meer voor nodig is. 

Daarom raden wij mensen aan om juist te kijken naar een consumptief krediet, zoals een persoonlijke lening, als voordelige manier om de zonnepanelen te financieren.

Waarom is een persoonlijke lening ideaal voor het financieren van zonnepanelen?

Een persoonlijke lening is de meest gekozen lening voor zonnepanelen: u leent een vast bedrag met een vaste looptijd. U leent precies het bedrag dat u nodig heeft voor uw zonnepanelen. Binnen een paar dagen staat het geld op uw rekening. Bijkomend voordeel is dat de rente voor de lening voor zonnepanelen fiscaal aftrekbaar is.

 

3 Tips voor de aanschaf van zonnepanelen

  1. Geteste zonnepanelen: koop alleen zonnepanelen die door een testinstituut als goed zijn beoordeeld. Bij (te) goedkope zonnepanelen die onderdelen los te koop aanbieden geldt vaak: goedkoop is duurkoop. Met alle reparaties en problemen tot gevolg.
  2. Let op de efficiency van de zonnepanelen. Voor het maximale rendement zijn zonnepanelen met een efficiency van 17% de beste aanschaf. Met een efficiency van 15% of lager koopt u eigenlijk een kat in de zak, doordat u naar verhouding veel te weinig energie bespaart. 
  3. Check de prijs per Wp. Bij de aanschaf van zonnepanelen kijkt u het beste niet naar wat een zonnepaneel kost, maar naar de kosten per capaciteitseenheid, de Wp. Een rekensommetje: een 300Wp zonnepaneel kost 230 euro heeft een hogere efficiency dan een 280Wp zonnepaneel van 220 euro. Het iets duurdere zonnepaneel kost uiteindelijk 77 cent per Wp en het goedkopere komt uit op 79 cent per Wp. 

Alle duurzame investeringen in uw woning waaronder dus zonnepanelen maar ook een warmtepomp of isolatie kunt u via De Nederlandse Kredietmaatschappij financieren. U sluit één overzichtelijke, fiscaal aftrekbare lening af met alle vrijheid over hoe uw verbouwing vorm wilt geven. Zo is onze Groene Lening specifiek voor duurzame verbouwingen bedoeld.

Meer over het financieren van duurzaam wonen

fiscaal-aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar

Een Persoonlijke Lening voor woningverbetering is fiscaal aftrekbaar.

huis

Vaste extra lage rente vanaf 3,5%

Huiseigenaren profiteren van extra rentevoordeel. 

variabele-rente

Binnen enkele dagen uitgekeerd

2 werkdagen na het tekenen van het contract staat het bedrag op uw rekening.

aflossen

Geen notaris- en taxatiekosten

Anders dan bij het verhogen van uw hypotheek komen er bij een lening geen kosten bij.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen