Let op! Geld lenen kost geld
Geld lenen voor zonnepanelen

Geld lenen voor zonnepanelen

Een verantwoorde lening en lage rente vanaf 6,5%

Een eigen zonnefabriek aan huis. Geen hoge energierekening meer, comfortabel wonen en een duurzamere woning. Als u zelf het geld niet heeft, kunt u er voor kiezen een verantwoorde lening af te sluiten voor zonnepanelen. Want zonnepanelen zijn een slimme investering waarmee uw huis nog meer in waarde toeneemt.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Geld lenen voor zonnepanelen is een verstandige keuze als u duurzamer wilt wonen en tegelijkertijd wilt besparen op uw energierekening. U bespaart elke maand op torenhoge energiekosten en u werkt mee aan een beter milieu. Bovendien moeten per 2030 anderhalf miljoen huizen van het gas af zijn. Dat lijkt nog ver weg, maar komt in rap tempo dichterbij. Daarom kiezen steeds meer mensen voor zonnepanelen in combinatie met een warmtepomp.

Ook profiteert u van dubbel belastingvoordeel: de BTW mag u terugvragen en de rente van uw persoonlijke lening is volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

NB. Update september 2022: Nog een reden om snel te kiezen voor zonnepanelen is de levertijd. Op dit moment kan het namelijk langer duren voordat zonnepanelen (en andere opties om te verduurzamen) geleverd en/of geïnstalleerd kunnen worden. Hoe eerder u ze bestelt hoe beter dus!

Wat is het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing?


Het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing is €27.500,- en wordt binnen 8 tot 10 jaar terugbetaald.

renovatie

Wat kosten zonnepanelen?

Een set van 10 zonnepanelen komt neer op ongeveer 5.500 euro inclusief installatie en BTW. De BTW ligt nu op 21 procent en u mag het bedrag terugvorderen van de Belastingdienst. U ontvangt ongeveer 900 euro terug en betaalt dus feitelijk 4.600 euro.
U bespaart daarna direct op uw energierekening door de groene stroom die u nu zelf opwekt.

Een zonnepanelensysteem van 15 zonnepanelen inclusief montage en BTW kost ongeveer 7.400 tot 10.000 euro.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

De voordelen van zonnepanelen zijn overtuigend, met name op het gebied van kostenbesparing, vermindering van CO2-uitstoot en waardevermeerdering van uw woning;

  • U heeft gratis stroom en verdient zelfs geld doordat u stroom teruglevert. De investering voor zonnepanelen is na zes tot zeven jaar terugverdiend en vanaf dan maakt u winst
  • Zonnepanelen zijn een stuk beter voor het milieu, zelfs als u de uitstoot van de productie meeneemt. Eén zonnepaneel van 320 kWh voorkomt na twee jaar duurzame stroom al de uitstoot van 233 kg CO2
  • U bent niet meer afhankelijk van een (dure) energieleverancier. Wel zo prettig met de huidige hoge energieprijzen en de ontwikkelingen op de energiemarkt.
  • In combinatie met een warmtepomp bent u van het gas af. Zo bent u niet meer afhankelijk van gaslevering uit welk land dan ook.
  • Waardestijging van uw woning: zonnepanelen zijn zeer aantrekkelijk voor kopers. Uw huis stijgt minimaal de aanschafprijs van de zonnepanelen in waarde. Bovendien krijgt u een beter energielabel;  hierdoor stijgt uw woning nog eens extra in waarde. 

Tip: Bereken op de site van de Consumentenbond hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.

Een persoonlijke lening is ideaal voor het financieren van zonnepanelen

Het is niet meer mogelijk om een landelijke subsidie aan te vragen voor de aanschaf van zonnepanelen (alleen terugvragen van de BTW is nog mogelijk). Via uw gemeente kan het soms nog wel, maar de voorwaarden kunnen lastig zijn en vaak moet u lang wachten. 

Veel mensen overwegen om hun hypotheek te verhogen voor de financiering van zonnepanelen. Maar voor duurzame verbouwingen onder de 50.000 euro is dat een dure financieringsvorm. U betaalt namelijk een hogere rente (hoger risico voor de hypotheekverstrekker) en dat gedurende de gehele looptijd van uw hypotheek (30 jaar).

Een persoonlijke lening is daarom de meest gekozen lening voor zonnepanelen: u leent eenmalig een vast bedrag met een vaste looptijd (tot 15 jaar). U leent precies het bedrag dat u nodig heeft voor uw zonnepanelen. Binnen 2 werkdagen staat het geld op uw rekening en kunt u direct aan de slag.
Zonnepanelen zijn een investering voor langere tijd, daarom is een persoonlijke lening met een looptijd van meer dan 10 jaar mogelijk (121 – 180 maanden, dus 10 – 15 jaar). Bijvoorbeeld met een verbouwingskrediet, waarin u zonnepanelen meeneemt. Het grote voordeel van een lange looptijd zijn de lage maandelijkse termijnbedragen voor rente en aflossing. Hoe langer de looptijd, hoe lager het maandbedrag.

Bijkomend voordeel is dat de rente voor de lening voor zonnepanelen 100% fiscaal aftrekbaar is. Dus u betaalt uiteindelijk alleen het leenbedrag zelf, niet de rente. Zonnepanelen leveren winst op, waardoor u uiteindelijk budgetneutraal de persoonlijke lening uit uw energiebesparing kunt terugbetalen.

3 Tips voor de aanschaf van zonnepanelen

  1. Geteste zonnepanelen: koop alleen zonnepanelen die door een testinstituut als goed zijn beoordeeld. Bij (te) goedkope zonnepanelen die onderdelen los te koop aanbieden geldt vaak: goedkoop is duurkoop. Met alle reparaties en problemen tot gevolg.
  2. Let op de efficiency van de zonnepanelen. Voor het maximale rendement zijn zonnepanelen met een efficiency van 17% - 22% de beste aanschaf. Met een efficiency van 15% of lager koopt u eigenlijk een kat in de zak, doordat u naar verhouding veel te weinig energie bespaart.
  3. Let op de levensduur van zowel de zonnepanelen als de omvormer. Zonnepanelen dienen en gemiddelde levensduur van (minimaal) 25 jaar te hebben. Bij omvormers van goede kwaliteit ligt dat op 8 tot 12 jaar.

U kunt alle duurzame investeringen in uw woning financieren via De Nederlandse Kredietmaatschappij. Dus zonnepanelen, maar ook een warmtepomp of isolatie. U sluit één overzichtelijke, fiscaal aftrekbare lening af met alle vrijheid over hoe u uw verbouwing/verduurzaming vorm wilt geven. Zo is onze Groene Lening specifiek voor duurzame verbouwingen bedoeld.

Meer over het financieren van duurzaam wonen

fiscaal-aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar

Een Persoonlijke Lening voor woningverbetering is fiscaal aftrekbaar.

huis

Vaste extra lage rente vanaf 6,7%

Huiseigenaren profiteren van extra rentevoordeel. 

variabele-rente

Binnen enkele dagen uitgekeerd

2 werkdagen na het tekenen van het contract staat het bedrag op uw rekening.

aflossen

Geen notaris- en taxatiekosten

Anders dan bij het verhogen van uw hypotheek komen er bij een lening geen kosten bij.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen