Let op! Geld lenen kost geld
Tweede huis financieren?

Tweede huis financieren?

Kies voor een verantwoorde lening vanaf 7% vaste rente

Uw spaargeld investeren in een recreatiewoning aan zee. Of in een appartement in de stad voor uw studerende kinderen. Slim, zeker nu uw spaargeld weinig rendement oplevert. Maar vaak heeft u ook aanvullende financiering nodig. Omdat uw spaargeld niet toereikend is of omdat u zelf spaargeld achter de hand wilt houden. Wij helpen u graag verder. Daarom leest u hier alles over de financieringsmogelijkheden voor een tweede woning. 

Financiering kan met een hypotheek of lening

Een tweede hypotheek voor uw vakantiehuis in Nederland of het buitenland is vaak lastig. Door de strenge regels staan banken niet te springen om een hypotheek te verstrekken op een tweede huis. Zeker niet als u (gedeeltelijk) wilt verhuren. Als ze het al doen, is het vaak voor een klein leenbedrag met extra ingebouwde zekerheden voor de bank en extra kosten. Met de opgelopen huizenprijzen is een hypotheek dan vaak niet toereikend.

Een goed alternatief voor de financiering van een tweede huis is een persoonlijke lening of combinatie krediet. Zo’n lening is sneller geregeld dan een hypotheek. U betaalt ook geen afsluit- of advieskosten en andere extra kosten zoals taxatie – en notariskosten. Hieronder leggen we nog een aantal verschillen uit tussen een hypotheek en een lening voor een tweede huis:

Verschillen hypotheek en lening voor een tweede huis

Als u al een koophuis heeft, lijkt een extra hypotheek voor een tweede huis een logische stap. Toch is dat vaak niet de makkelijkste en voordeligste oplossing.

 • Bij het aanvragen van een tweede hypotheek komen aanvullende kosten kijken. U bent zo een paar duizend euro kwijt aan hypotheekadvies, taxatiekosten en de notaris. Bij een persoonlijke lening heeft u die kosten niet.
 • Een hypotheek heeft vaak een iets lagere rente dan een persoonlijke lening. Maar door de langere looptijd (30 jaar) kost de financiering u toch vaak meer dan een lening van maximaal 15 jaar. Zie ook het volgende punt.
 • U vraagt een hogere hypotheek aan en daarom valt u voor de bank mogelijk in een hogere risicogroep. Dat betekent dat u een hoger rentepercentage voor uw hypotheek gaat betalen. Die extra rentekosten komen bovenop de toch al hogere rentekosten voor het verhoogde hypotheekbedrag. Een hypotheek wordt meestal voor 30 jaar afgesloten. U betaalt die dubbele extra kosten dus nog tientallen jaren.
 • Voor de financiering van een tweede huis via een extra hypotheek heeft u eigen geld nodig. De meeste banken financieren namelijk niet meer dan 75% van het bedrag bij een tweede huis. Met een persoonlijke lening kunt u in één keer het volledige bedrag financieren.
 • Kiest u voor een persoonlijke lening of een combinatie krediet, dan heeft u nog een voordeel: snelheid. Het leenbedrag staat namelijk na goedkeuring van de aanvraag al binnen 2 werkdagen op uw rekening. Zo kunt u direct overgaan tot de aankoop van uw ideale tweede huis. Bij een hypotheek duurt het vaak 4 tot 6 weken voordat u over het geld kunt beschikken.

Recreatiewoning financieren

Veel mensen dromen van een vakantiehuisje. Hoeveel en tegen welke voorwaarden u kunt lenen, is uiteraard afhankelijk van uw financiële situatie. Bovendien is ook de duurzaamheid van het vakantiehuis van invloed. Dit betekent dat u meer financiering krijgt voor een stenen huis dan voor een houten chalet of een stacaravan.

Gebruik onze online rekentool en wij geven u direct een indicatie van uw leenmogelijkheden.

familie genieten van recreatiewoning

Recreatiewoning financieren met een lening

U kunt kiezen uit twee leenvormen: een persoonlijke lening of een combinatie krediet (een combinatie van 2 persoonlijke leningen om in totaal 150.000 euro te kunnen lenen) om uw tweede huis te kunnen financieren.

Financieren met een persoonlijke lening

 • U leent eenmalig een vast bedrag vanaf 5000 euro tot 75.000 euro, tegen een vaste looptijd en vaste rente vanaf 7%.
 • De bank betaalt het leenbedrag in één keer aan u uit.
 • Vaste looptijd: u weet vooraf precies op welke datum de lening is afgelost.
 • U mag altijd boetevrij extra aflossen om de lening sneller af te lossen.

Persoonlijke lening aanvragen

Financieren met een combinatie krediet

Een combinatie krediet maakt het mogelijk om een extra hoog leenbedrag te lenen. Hoe dat werkt? U sluit 2 persoonlijke leningen af en deze worden bij verschillende partnerbanken ondergebracht. Zo wordt het risico gespreid en dat biedt meer en betere mogelijkheden. U kunt met een combinatie krediet een hoog leenbedrag tot 150.000 euro lenen, tegen een laag rentetarief.

Combinatie krediet aanvragen

Waarom bij ons lenen voor een tweede huis?

 • Lage vaste rente vanaf 7%
 • Met één aanvraag een compleet en realistisch aanbod van 6 banken in één overzicht
 • Altijd boetevrij extra aflossen
 • Snel, foutloos en voordelig

Tips voor het financieren van een tweede huis

 • Algemene tips tweede huis financieren
 • Tweede huis kopen voor kind
 • Tweede huis kopen in Turkije

Algemene tips tweede huis financieren

Algemene tips tweede huis financieren

 • Investeer alleen geld dat u een tijdje kunt missen. Het geld zit namelijk vast in stenen en kan niet zomaar vrijgemaakt worden.
 • Investeer niet al uw spaargeld, maar zorg voor een financiële buffer. Gebruik de Nibud BufferBerekenaar en ontdek hoeveel u idealiter achter de hand houdt.
 • Probeer uw tweede woning te verhuren. Maak hierbij een realistische verwachting van het verwachte rendement: wat voor type vakantiewoning betreft het, hoe zit het met de faciliteiten, ligging en de bereikbaarheid?   Goed te weten: zolang u zelf regelmatig in het huis verblijft en verhuur bijzaak is, betaalt u geen belasting over de verhuurinkomsten. Zo haalt u nog meer uit uw investering.
 • Houd rekening met aanvullende kosten zoals vermogensbelasting over uw tweede huis, forensenbelasting en gemeentelijke belastingen in de gemeente van uw tweede woning.
 • Verzeker uw tweede woning goed. Het is verstandig om zo’n grote investering als uw vakantiewoning in eigen land of in het buitenland goed te beschermen tegen onvoorziene zaken. Stel u koopt een tweede woning in een gebied met extreme weersomstandigheden (sneeuw, zon, wind) of in een stad met veel inbraken. Dan is een goede verzekering onmisbaar. 
 • Let op: Een Persoonlijke Lening voor een verbouwing van uw eerste huis is meestal fiscaal aftrekbaar. Dit geldt niet voor de verbouwing van een tweede woning.
 • Let op: De hypotheekrente van een tweede huis is nooit aftrekbaar.

Op Hoeveel kan ik lenen geven wij u direct een indicatie van uw leenmogelijkheden.

Tweede huis kopen voor kind

Tweede huis kopen voor kind

Uw geld investeren in een huis voor uw kind is leuk voor uzelf en voor uw kind. U helpt hem of haar bij de eerste stappen op de woningmarkt. En zelf profiteert u van vermogensgroei,  huurinkomsten en betaalt u minder vermogensrendementsheffing over het huis. Want volgens de Belastingdienst neemt de waarde van uw tweede woning af door verhuur. Daarom betaalt u minder heffing. 

Als u uw eigen vermogen wilt aanvullen met een lening voor een tweede woning voor uw kind, bent u bij ons aan het juiste adres.

Vraag vrijblijvend een voorstel aan en ontvang meestal nog dezelfde werkdag een leenvoorstel op maat. 

Tweede huis kopen in Turkije

Tweede huis kopen in Turkije

Ziet u uzelf al zitten? In uw recreatiewoning onder de Turkse zon, terwijl u geniet van het Turkse eten en de Middellandse Zee? 

Een tweede huis in Turkije is een rendabele investering. De Turkse lira is sterk in waarde gedaald, waardoor u voor een relatief laag bedrag kunt beschikken over uw eigen recreatiewoning. Om zelf van te genieten of om te verhuren bijvoorbeeld. 

Huis kopen in Turkije

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen een paar uur het aanbod van 5 banken in 1 overzicht.

Onze voordeligste banken

Bekijk de rentetarieven van onze partnerbanken in vergelijking met rentetarieven van de traditionele grootbanken.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen