Let op! Geld lenen kost geld
Geld lenen voor een tweede huis

Geld lenen voor een tweede huis

Een verantwoorde financiering vanaf 6,6% vaste rente

Uw spaargeld investeren in een recreatiewoning aan zee. Of in een appartement in de stad voor uw studerende kinderen. Slim, zeker nu uw spaargeld weinig rendement oplevert. Maar vaak heeft u ook aanvullende financiering nodig. Omdat uw spaargeld niet toereikend is of omdat u zelf spaargeld achter de hand wilt houden. Wij helpen u graag verder. Daarom leest u hier alles over de financieringsmogelijkheden voor een tweede woning. 

Tweede huis financieren met een hypotheek of lening

Een tweede hypotheek voor uw vakantiehuis of beleggingspand is vaak lastig. Door de strenge regels staan banken niet te springen om een hypotheek te verstrekken op een tweede huis. Zeker niet als u wilt verhuren. En als ze het al doen, is het vaak voor een klein leenbedrag met extra ingebouwde zekerheden voor de bank en extra kosten.

Een consumptief krediet is een goed alternatief voor de financiering van een tweede huis. Een lening is sneller geregeld dan een hypotheek en u betaalt geen afsluit- of advieskosten en andere extra kosten zoals taxatie – en notariskosten.

Verschillen hypotheek en lening voor een tweede huis

 • Een hypotheek heeft vaak een iets lagere rente dan een lening, maar door de langere looptijd kost de financiering u toch vaak meer dan bij een lening.
 • U zult eigen geld nodig hebben voor de financiering via een hypotheek. De meeste banken financieren namelijk niet meer dan 75% van het bedrag bij een tweede huis. Met een lening kunt u het volledige bedrag financieren.
 • U betaalt aanvullende kosten voor de notaris, advies en de makelaar bij een hypotheek. Bij een lening betaalt u geen extra kosten.

Recreatiewoning financieren

Veel mensen dromen van een vakantiehuisje. Hoeveel en tegen welke voorwaarden u kunt lenen, is uiteraard afhankelijk van uw financiële situatie. Bovendien is ook de duurzaamheid van het vakantiehuis van invloed. Dit betekent dat u meer financiering krijgt voor een stenen huis dan voor een houten chalet of een stacaravan.

Gebruik onze online rekentool en wij geven u direct een indicatie van uw leenmogelijkheden.

familie genieten van recreatiewoning

Recreatiewoning financieren met een lening

U kunt kiezen uit twee leenvormen: een persoonlijke lening of een combinatie krediet om uw tweede woning te kunnen financieren.

Financieren met een Persoonlijke Lening

 • U leent eenmalig een vast bedrag tegen een vaste looptijd en vaste rente vanaf 6,6%.
 • De bank betaalt het leenbedrag in één keer aan u uit.
 • Vaste looptijd: u weet vooraf precies op welke datum de lening is afgelost.
 • U mag altijd boetevrij extra aflossen om de lening sneller af te lossen.

Persoonlijke Lening aanvragen

Financieren met een Combinatie Krediet

Dankzij ons combinatie krediet is het lenen van een extra hoog leenbedrag mogelijk. De leningen worden bij meerdere partnerbanken ondergebracht en hiermee wordt het risico gespreid. Dit biedt meer en betere mogelijkheden: een hoog leenbedrag tot €150.000 en een laag rentetarief.

Combinatie Krediet aanvragen

Waarom bij ons lenen?

 • Laagste vaste rente vanaf 6,6%
 • Geheel vrijblijvend en kosteloos offerte aanvragen
 • Met één aanvraag een compleet en realistisch aanbod van 5 banken in één overzicht
 • Vergelijk rente, voorwaarden en datum uitbetaling in één overzicht
 • Altijd boetevrij extra aflossen
 • Snel, foutloos en voordelig
 • Niet tevreden, geld terug!

Tips voor het financieren van een tweede huis

 • Algemene tips tweede huis financieren
 • Tweede huis kopen voor kind
 • Huis kopen in Turkije
 • Beleggingspand financieren

Algemene tips tweede huis financieren

Algemene tips tweede huis financieren

 • Investeer alleen geld dat u een tijdje kunt missen. Het geld zit namelijk vast in stenen en kan niet zomaar vrijgemaakt worden.
 • Investeer niet al uw spaargeld, maar zorg voor een financiële buffer. Gebruik de Nibud BufferBerekenaar en ontdek hoeveel u idealiter achter de hand houdt.
 • Probeer uw tweede woning te verhuren. Maak hierbij een realistische verwachting van het verwachte rendement: wat voor type vakantiewoning betreft het, hoe zit het met de faciliteiten, ligging en de bereikbaarheid?   Goed te weten: zolang u zelf regelmatig in het huis verblijft en verhuur bijzaak is, betaalt u geen belasting over de verhuurinkomsten. Zo haalt u nog meer uit uw investering.
 • Houd rekening met aanvullende kosten zoals vermogensbelasting over uw tweede huis, forensenbelasting en gemeentelijke belastingen in de gemeente van uw tweede woning.
 • Verzeker uw tweede woning goed. Het is verstandig om zo’n grote investering als uw vakantiewoning in eigen land of in het buitenland goed te beschermen tegen onvoorziene zaken. Stel u koopt een tweede woning in een gebied met extreme weersomstandigheden (sneeuw, zon, wind) of in een stad met veel inbraken. Dan is een goede verzekering onmisbaar. 
 • Let op: Een Persoonlijke Lening voor een verbouwing van uw eerste huis is meestal fiscaal aftrekbaar. Dit geldt niet voor de verbouwing van een tweede woning.
 • Let op: De hypotheekrente van een tweede huis is nooit aftrekbaar.

Op Hoeveel kan ik lenen geven wij u direct een indicatie van uw leenmogelijkheden.

Tweede huis kopen voor kind

Tweede huis kopen voor kind

Uw geld investeren in een huis voor uw kind is leuk voor uzelf en voor uw kind. U helpt hem of haar bij de eerste stappen op de woningmarkt. En zelf profiteert u van vermogensgroei,  huurinkomsten en betaalt u minder vermogensrendementsheffing over het huis. Want volgens de Belastingdienst neemt de waarde van uw tweede woning af door verhuur. Daarom betaalt u minder heffing. 

Als u uw eigen vermogen wilt aanvullen met een lening voor een tweede woning voor uw kind, bent u bij ons aan het juiste adres.

Vraag vrijblijvend een voorstel aan en ontvang meestal nog dezelfde werkdag een leenvoorstel op maat. 

Huis kopen in Turkije

Huis kopen in Turkije

Ziet u uzelf al zitten? In uw recreatiewoning onder de Turkse zon, terwijl u geniet van het Turkse eten en de Middellandse Zee? 

Een tweede huis in Turkije is een rendabele investering. De Turkse lira is sterk in waarde gedaald, waardoor u voor een relatief laag bedrag kunt beschikken over uw eigen recreatiewoning. Om zelf van te genieten of om te verhuren bijvoorbeeld. 

Huis kopen in Turkije

Beleggingspand financieren

Beleggingspand financieren

Ook als u gewoon wilt investeren in vastgoed, helpen wij u graag. Met een verantwoorde lening als aanvulling op uw eigen vermogen. Zodat u voldoende geld heeft voor uw belegging zonder ál uw spaargeld te investeren. Zo zorgt u dat uw spaargeld rendeert en u zelf nog genoeg geld achter de hand heeft voor onverwachte uitgaven.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen een paar uur het aanbod van 5 banken in 1 overzicht.

Onze voordeligste banken

Bekijk de rentetarieven van onze partnerbanken in vergelijking met rentetarieven van de traditionele grootbanken.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen