Laden

Vertrouwd door velen

9,4

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een tweede huis

Uw spaargeld investeren in een recreatiewoning aan zee. Of in een appartement in de stad voor uw studerende kinderen. Slim, zeker nu uw spaargeld weinig rendement oplevert. Maar vaak heeft u ook aanvullende financiering nodig. Omdat uw spaargeld niet toereikend is of omdat u zelf spaargeld achter de hand wilt houden. Wij helpen u graag. Daarom leest u hier alles over de financieringsmogelijkheden voor een tweede woning. 

Tweede huis financieren met een hypotheek of lening

Als u een tweede huis koopt, heeft u eigen geld nodig. De meeste banken financieren namelijk niet meer dan 75% van het bedrag. Een tweede hypotheek voor uw vakantiehuis of beleggingspand is vaak lastig. Door de strenge regels staan banken niet te springen om een hypotheek te verstrekken op een tweede huis. Zeker niet als u wilt verhuren. En als ze het al doen, is het vaak voor een klein bedrag met extra ingebouwde zekerheden voor de bank en extra kosten (notaris, advies en makelaar). U ontvangt geen renteaftrek, want een hypotheek voor een tweede huis is nooit aftrekbaar. 

Een consumptief krediet is een goede manier om te gebruiken voor de financiering van een tweede huis. Een lening is sneller geregeld dan een hypotheek, u betaalt geen afsluit- of advieskosten en andere extra kosten zoals taxatie – en notariskosten. Het rentetarief van een lening is laag. U sluit al een lening af vanaf 4,2%.

U kunt kiezen uit drie leenvormen: een doorlopend krediet, een persoonlijke lening of een combinatie krediet om uw tweede woning te kunnen financieren. Dankzij ons combinatie krediet is het lenen van een extra hoog leenbedrag mogelijk. De leningen worden bij meerdere partnerbanken ondergebracht en hiermee wordt het risico gespreid. Dit biedt meer en betere mogelijkheden: een hoog leenbedrag tot €150.000 en een laag rentetarief.

Recreatiewoning financieren 

Veel mensen dromen van een vakantiehuisje. Als investering of gewoon voor zichzelf en familie. Ook hiervoor kunt u een lening afsluiten. Hoeveel en tegen welke voorwaarden u kunt lenen, is uiteraard afhankelijk van uw financiële situatie. Bovendien is ook de duurzaamheid van het vakantiehuis van invloed. Dit betekent dat u meer financiering krijgt voor een stenen huis dan voor een houten chalet of een stacaravan.

Gebruik onze online rekentool en wij geven u direct een indicatie van uw leenmogelijkheden.

Tweede huis kopen voor kind

Uw geld investeren in een huis voor uw kind is leuk voor uzelf en voor uw kind. U helpt hem of haar bij de eerste stappen op de woningmarkt. En zelf profiteert u van vermogensgroei,  huurinkomsten en betaalt u minder vermogensrendementsheffing over het huis. Want volgens de Belastingdienst neemt de waarde van uw tweede woning af door verhuur. Daarom betaalt u minder heffing. 

Als u uw eigen vermogen wilt aanvullen met een lening voor een tweede woning voor uw kind, bent u bij ons aan het juiste adres.

Vraag vrijblijvend een voorstel aan en ontvang meestal nog dezelfde werkdag een leenvoorstel op maat. 

Beleggingspand financieren 

Ook als u gewoon wilt investeren in vastgoed, helpen wij u graag. Met een verantwoorde lening als aanvulling op uw eigen vermogen. Zodat u voldoende geld heeft voor uw belegging zonder ál uw spaargeld te investeren. Zo zorgt u dat uw spaargeld rendeert en u zelf nog genoeg geld achter de hand heeft voor onverwachte uitgaven. 

Tips tweede huis financieren 

  • Investeer alleen geld dat u een tijdje kunt missen. Het geld zit namelijk vast in stenen en kan niet zomaar vrijgemaakt worden.
  • Investeer niet al uw spaargeld, zorg voor een financiële buffer. Gebruik de Nibud BufferBerekenaar en ontdek hoeveel u idealiter achter de hand houdt. 
  • Probeer uw tweede woning te verhuren. Zolang u regelmatig in het huis verblijft en verhuur bijzaak is, betaalt u geen belasting over de verhuurinkomsten. Zo haalt u meer uit uw investering.
  • Houd rekening met aanvullende kosten zoals vermogensbelasting over uw tweede huis, forensenbelasting en gemeentelijke belastingen in de gemeente van uw tweede woning. 
  • Let op: Een Persoonlijke Lening voor een verbouwing van uw huis is meestal fiscaal aftrekbaar. Dit geldt niet voor een tweede woning. 
  • Let op: De hypotheekrente van een tweede huis is nooit aftrekbaar. 

Huis kopen in Turkije

Ziet u uzelf al zitten? In uw recreatiewoning onder de Turkse zon, terwijl u geniet van het Turkse eten en de Middellandse Zee? 

Een tweede huis in Turkijke is een rendabele investering. De Turkse Lira is sterk in waarde gedaald, waardoor u voor een relatief laag bedrag kunt beschikken over uw eigen recreatie. Om zelf van te genieten of om te verhuren bijvoorbeeld. 

Huis kopen in Turkije

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen