Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Goedkope autofinanciering

Geld lenen voor een auto -  Vanaf 3,9%

Een auto is een investering waar u jarenlang plezier van heeft. Maar het kost soms veel geld. Daarom bieden wij verantwoorde leningen voor een auto. Gewoon online en tegen een lage rente. U kiest de lening en wij regelen de rest. Dan kunt u genieten van uw nieuwe aankoop.

Geld lenen voor een auto

Uw nieuwe of tweedehands auto financieren kan op twee verschillende manieren:

  1.      Met een Persoonlijke Lening.
  2.      Met een Doorlopend Krediet.

Welke lening het beste bij u past, is afhankelijk van uw wensen en persoonlijke situatie. Gebruik onze online leenwijzer en ontdek direct wat voor u de beste optie is.

Wist u dat?

31% van de mensen die geld lenen, geld lenen om een auto te financieren.

auto

Persoonlijke lening

De meeste klanten kiezen voor een Persoonlijke Lening als ze geld lenen voor een auto. Want met een Persoonlijke Lening:

  •    heeft u een duidelijke einddatum. Hierdoor weet u vooraf precies wanneer u de lening aflost;
  •    leent u precies het bedrag dat u nodig heeft voor uw nieuwe auto;
  •    lost u de lening maandelijks af tegen een vaste rente;
  •    past u de looptijd van uw lening aan op de verwachte levensduur van de auto (lees meer bij tips voor autofinanciering)

Doorlopend krediet

Ondanks dat de Persoonlijke Lening de populairste autofinanciering is, kunt u ook kiezen voor een Doorlopend Krediet. Met een Doorlopend Krediet ligt alleen het maximaal op te nemen bedrag vast. U bepaalt zelf hoeveel u precies opneemt en aflost.

Afgeloste bedragen kunt u altijd opnieuw opnemen. Handig als u onverwacht de versnellingsbak moet vervangen of uw auto een nieuwe distributieriem nodig heeft. Met een Doorlopend Krediet heeft u, naast het geld voor de aankoop van uw auto, dus ook altijd toegang tot extra geld.

Houd er wel rekening mee dat de rente variabel is en hierdoor op elk moment kan wijzigen.

Online geld lenen

Geld lenen doet u niet zomaar. Een lening is iets waar u goed over na moet denken. U gaat immers een financiële verplichting aan, vaak voor een langere periode. Daarom is het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent voordat u een lening aanvraagt. Zodat u weet welke lening het beste bij uw persoonlijke situatie en uw wensen past en u een verantwoorde lening afsluit. 

Tips voor het financieren van een auto

We hebben een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet waarmee u rekening kan houden tijdens het uitzoeken van een financiering voor een auto. Zo zijn er aan een auto altijd meer kosten verbonden dan alleen de aanschafprijs, en klinkt kopen op afbetaling heel aanlokkelijk maar kan het duur uitpakken.

  • Levensduur
  • Onderhoudskosten
  • Kopen op afbetaling
  • De beste rente

Levensduur

Houd rekening met de levensduur van uw auto

Omdat een auto een beperkte economische levensduur heeft, is het verstandig om de looptijd van de lening hierop af te stemmen. De gemiddelde gebruiksduur van een auto is 5 á 6 jaar. Daarom is een looptijd van 60 tot 72 maanden vaak de beste optie. Zo voorkomt u dat u nog een restschuld heeft op het moment dat de auto (financieel) is afgeschreven.

Onderhoudskosten

Houd rekening met onderhoudskosten

Een auto aanschaffen is één. Maar daarmee bent u er nog niet. Een auto vergt ook onderhoud. En ook daar zijn kosten aan verbonden. Het Nibud berekende dat een auto gemiddeld zo’n €75,- á €100,- per maand aan onderhoud kost. Houd hier rekening mee bij de aanschaf van uw auto. Heeft u een specifieke auto op het oog? Ga dan naar de ANWB autokosten calculator en bereken wat de kosten voor deze auto zijn.

Kopen op afbetaling

Pas op voor betalen in termijnen

Koop nu, betaal later. De meeste autoverkopers bieden ook de mogelijkheid om een nieuwe auto op afbetaling te kopen. Dat klinkt aantrekkelijk, maar pas op; Kopen op afbetaling is gewoon een vorm van geld lenen. En dan ook nog eens een hele dure. Soms betaalt u zelfs de wettelijk maximale rente van 14%. Zonde van uw geld. Met een rentetarief vanaf 3,9% is een Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening veel goedkoper.

De beste rente

Kies de beste rente

Een lening kost altijd geld. De kosten voor uw lening betaalt u door middel van rente. Bij een Persoonlijke Lening staat de rente altijd vast. Bij een Doorlopend Krediet is de rente variabel. Dit betekent dat deze op elk moment kan stijgen of dalen.

De rentetarieven en leenvoorwaarden verschillen per bank. Wij sturen u altijd het aanbod van meerdere banken. Zodat u de rente en voorwaarden snel en gemakkelijk kunt vergelijken. Vervolgens kiest u de lening die het best bij u past en wij regelen de rest. Bij ons sluit u al een autolening af vanaf 3,9%.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen een paar uur het aanbod van 5 banken in 1 overzicht.

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen