Laden

Vertrouwd door velen

9,4

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Auto financieren

Geld lenen voor een auto -  Vanaf 3,9%

Een auto is een investering waar u jarenlang plezier van heeft. Maar het kost soms veel geld. Daarom bieden wij verantwoorde leningen voor een auto. Gewoon online en tegen een lage rente. U kiest de lening en wij regelen de rest. Dan kunt u genieten van uw nieuwe aankoop.

Geld lenen voor een auto

Uw nieuwe of tweedehands auto financieren kan op twee verschillende manieren:

  1.      Met een Persoonlijke Lening.
  2.      Met een Doorlopend Krediet.

Welke lening het beste bij u past, is afhankelijk van uw wensen en persoonlijke situatie. Gebruik onze online leenwijzer en ontdek direct wat voor u de beste optie is.

Wat is het gemiddelde leenbedrag voor een auto?


Het gemiddelde leenbedrag voor een auto is €11.000,- en wordt binnen 6 jaar terugbetaald.

Persoonlijke lening

De meeste klanten kiezen voor een Persoonlijke Lening als ze geld lenen voor een auto. Want met een Persoonlijke Lening:

  •    heeft u een duidelijke einddatum. Hierdoor weet u vooraf precies wanneer u de lening aflost;
  •    leent u precies het bedrag dat u nodig heeft voor uw nieuwe auto;
  •    lost u de lening maandelijks af tegen een vaste rente;
  •    past u de looptijd van uw lening aan op de verwachte levensduur van de auto (lees meer bij tips voor autofinanciering)

Doorlopend krediet

Ondanks dat de Persoonlijke Lening de populairste autofinanciering is, kunt u ook kiezen voor een Doorlopend Krediet. Met een Doorlopend Krediet ligt alleen het maximaal op te nemen bedrag vast. U bepaalt zelf hoeveel u precies opneemt en aflost.

Afgeloste bedragen kunt u altijd opnieuw opnemen. Handig als u onverwacht de versnellingsbak moet vervangen of uw auto een nieuwe distributieriem nodig heeft. Met een Doorlopend Krediet heeft u, naast het geld voor de aankoop van uw auto, dus ook altijd toegang tot extra geld.

Houd er wel rekening mee dat de rente variabel is en hierdoor op elk moment kan wijzigen.

Tips voor het financieren van een auto

Houd rekening met de levensduur van uw auto

Omdat een auto een beperkte economische levensduur heeft, is het verstandig om de looptijd van de lening hierop af te stemmen. De gemiddelde gebruiksduur van een auto is 5 á 6 jaar. Daarom is een looptijd van 60 tot 72 maanden vaak de beste optie. Zo voorkomt u dat u nog een restschuld heeft op het moment dat de auto (financieel) is afgeschreven.

Houd rekening met onderhoudskosten

Een auto aanschaffen is één. Maar daarmee bent u er nog niet. Een auto vergt ook onderhoud. En ook daar zijn kosten aan verbonden. Het Nibud berekende dat een auto gemiddeld zo’n €75,- á €100,- per maand aan onderhoud kost. Houd hier rekening mee bij de aanschaf van uw auto. Heeft u een specifieke auto op het oog? Ga dan naar de ANWB autokosten calculator en bereken wat de kosten voor deze auto zijn.

Pas op voor betalen in termijnen

Koop nu, betaal later. De meeste autoverkopers bieden ook de mogelijkheid om een nieuwe auto op afbetaling te kopen. Dat klinkt aantrekkelijk, maar pas op; Kopen op afbetaling is gewoon een vorm van geld lenen. En dan ook nog eens een hele dure. Soms betaalt u zelfs de wettelijk maximale rente van 14%. Zonde van uw geld. Met een rentetarief vanaf 3,9% is een Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening veel goedkoper.

Kies de beste rente

Een lening kost altijd geld. De kosten voor uw lening betaalt u door middel van rente. Bij een Persoonlijke Lening staat de rente altijd vast. Bij een Doorlopend Krediet is de rente variabel. Dit betekent dat deze op elk moment kan stijgen of dalen.

De rentetarieven en leenvoorwaarden verschillen per bank. Wij sturen u altijd het aanbod van meerdere banken. Zodat u de rente en voorwaarden snel en gemakkelijk kunt vergelijken. Vervolgens kiest u de lening die het best bij u past en wij regelen de rest. Bij ons sluit u al een autolening af vanaf 3,9%.

aflossen

Vaste lage rente vanaf 3,9%

Bereken uw rente, maandtermijn en totaalprijs

snel

Binnen 24 uur antwoord

Per e-mail ontvangt u een overzicht met de mogelijkheden en tarieven.

auto

Looptijd afstemmen

Stem de looptijd van uw lening af op de levensduur van uw auto.

variabele-rente

Binnen enkele dagen uitgekeerd

2 werkdagen na het tekenen van het contract staat het bedrag op uw rekening.

bespaar

Geen afsluit- en advieskosten

Voordelig online geld lenen zonder advies. 

Elektrische auto financieren

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Inmiddels is er zelfs al een ruim assortiment aan tweedehands elektrische voertuigen te koop. Wilt u een elektrische auto zoals een Tesla financieren? Bij ons is er geen verschil tussen een lening voor auto’s met een brandstofmotor en een elektrische motor.

Elektrische auto’s zijn over het algemeen wat duurder, maar wel weer goedkoper in onderhoud, wegenbelasting en energie/ brandstof. De hogere aanschafkosten hebben een positieve invloed op de rente (en aflossing) bij het elektrische auto financieren: hoe hoger het leenbedrag, hoe lager het rentepercentage wordt. Let er wel op dat u in absolute euro’s nog steeds meer rente betaalt.

Handig om te weten

Een elektrische auto rijden betekent een slimme investering in de toekomst. Zo rijdt u bijvoorbeeld nog goedkoper als u zelf energie opwekt. Maar niet alleen dat: een elektrische auto geeft een totaal andere beleving in rijden. Zo rijden elektrische auto’s sportiever omdat ze veel meer vermogen hebben.

Ook als u geen leaserijder bent, ligt een nieuwe elektrische auto gewoon binnen de mogelijkheden. Met een financiering wordt de auto meteen van u, in tegenstelling tot bij leasen. Het grote voordeel hiervan is dat u de auto gewoon weer van de hand kunt doen als uw gezinssamenstelling verandert, als u langere afstanden bent gaan rijden of simpelweg een andere auto op het oog heeft.

Elektrische auto leasen of kopen?

Bij de aanschaf of het leasen van een elektrische auto kunt u ook letten op het volgende:

  • De bijtelling. Deze bedraagt 4% tot een bedrag van 50.000 euro (was 150.000 euro) en 22% boven datzelfde bedrag.
  • De prijzen van elektrische auto dalen drastisch, zie dit artikel over de prijsdaling van nieuwe Tesla’s in Nederland. 
U koopt een Tesla beter privé met een financiering dan hem zakelijk te leasen. Op die manier heeft u geen last van de nieuwe fiscale bijtelling en koopt u hem in privé met een behoorlijke prijsverlaging. Leaserijders profiteren hier niet van.

Inmiddels ligt het ook financieren van een tweedehands elektrische auto gewoon binnen handbereik bij veel mensen.

Tesla financiering

Heeft u uw oog op een Tesla laten vallen? Via De Nederlandse Kredietmaatschappij berekent u direct het leenbedrag en de looptijd van de Tesla lening. Dat kan om de financiering voor een nieuwe Tesla gaan, maar geldt ook bij een tweedehands Tesla kopen.

Elektrische fiets of boot financieren

U kunt via DNKM ook een elektrische boot of elektrische fiets financieren. Maak gebruik van onze leenwijzer om direct online te berekenen hoeveel u kunt lenen en welke leenvorm verantwoord is voor u.

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen