Let op! Geld lenen kost geld

Auto financiering

Geld lenen voor een auto vanaf 7%

indicator
Auto financiering

Een nieuwe auto kopen is niet goedkoop. Heeft u een mooie auto gezien maar niet voldoende gespaard of wilt u uw spaargeld niet gebruiken voor het financieren van de auto? Dan is een autofinanciering een interessante optie voor u. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw auto financieren, bijvoorbeeld met een financiering bij de dealer, met geld lenen bij de bank of online kredietverstrekker of te kiezen voor een lease-constructie. De keuze hangt af van uw voorkeuren.

Iedere leenvorm voor het financieren van een auto kost geld (op spaargeld na). Belangrijkste is dat u niet teveel gaat betalen voor de autofinanciering. Wij geven een overzicht van de mogelijkheden om te lenen en vergelijken van leningen zodat u voordelig uit bent met een autolening.

Geld lenen voor een auto

Uw nieuwe auto financieren kan op een aantal manieren. Uw keuze voor de financiering is afhankelijk van of u jarenlang spaart voor een auto of dat u er nú van wilt genieten en/of direct een nieuwe auto nodig heeft. Maar ook van of u uiteindelijk de auto in bezit wilt hebben of niet. Het maakt in ieder geval niet uit of u een benzine- of elektrische auto wilt financieren

 

Auto financieren met een persoonlijke lening

Gaat u geld lenen voor een auto, dan is een persoonlijke lening een prima optie. Het is de veiligste manier van geld lenen en biedt veel financiële zekerheid.

U sluit een persoonlijke lening af bij een online kredietverstrekker (zoals wij). Na afhandeling ontvangt u binnen 2 werkdagen het volledige bedrag op uw betaalrekening. Gedurende de gehele looptijd betaalt u hetzelfde, vaste maandbedrag aan aflossing en rente. Hierbij stemt u het beste de looptijd af op de economische levensduur van uw auto. Zo hoeft u straks geen afbetalingen meer te doen terwijl de auto al niet meer in uw bezit is. Aan het einde van de looptijd is uw persoonlijke lening volledig afbetaald, inclusief de rente.

Omdat het maandbedrag, de rente en de looptijd vast staan, weet u van tevoren precies wat de lening u maandelijks kost en wanneer u klaar bent met aflossen.

Heeft u een leuke tweedehands auto gezien? Ook dan is een persoonlijke lening bijna altijd de voordeligste optie.

Het is ook mogelijk om bij een bank een persoonlijke lening af te sluiten. Maar u betaalt altijd een hoger rentepercentage dan bij ons (lees ook waarom wij goedkoper zijn dan banken?).

Financieren van auto bij de merkdealer

De auto financieren bij de merkdealer ligt voor de hand, omdat u de auto daar ook koopt. Maar het is in de praktijk een dure vorm van financieren. Waarom? Niet alleen is de rente van de autofinanciering bij de merkdealer vaak een paar procent hoger dan bij een bank of kredietverstrekker, u moet vaak ook nog een slottermijn betalen. Daarnaast bent u pas eigenaar van de auto, nadat de auto geheel is afbetaald. Bovendien kunt u minder scherp onderhandelen, omdat u ook om een lening moet vragen voor de auto.

Auto financieren met financial of private lease

Een derde optie is een auto leasen, in plaats van het geld ervoor te lenen. U rijdt dan in een nieuwe auto en de leasemaatschappij betaalt de autoverzekering, wegenbelasting en het onderhoud. Hiervoor betaalt u een vast maandbedrag aan de leasemaatschappij.

Wilt u een nieuwe auto, dan kost leasen maandelijks waarschijnlijk minder dan een persoonlijke lening. Houdt er rekening mee dat u geen bedrag kunt aflossen bij een lease constructie. U zult ook moeten op het aantal gereden kilometers gedurende de looptijd. Rijdt u meer dan afsgesproken dan betaalt u daar extra voor. Een ander kenmerk is dat u aan het eind van de rit alsnog geen eigenaar van de auto bent. Maar u zit wel vast aan een meerjarig leasecontract, met weinig flexibiliteit en vaak ook nog een slottermijn.

Meer weten over de voor- en nadelen van een auto leasen?

Let op: Net als bij een persoonlijke lening wordt een private lease geregistreerd bij het BKR en dat heeft gevolgen voor uw leencapaciteit. U kunt dus minder lenen voor bijvoorbeeld een hypotheek.

Auto financieren met uw spaargeld 

Heeft u voldoende spaargeld dan is het de beste manier om een auto te kopen. U bent namelijk geen geld kwijt aan rente. Maar het grote nadeel is wel dat uw buffer voor onvoorziene uitgaven slinkt of weg is. Alleen wanneer u ruim voldoende gespaard heeft is een autofinanciering met spaargeld een interessante optie.

Wist u dat?

31% van de mensen die geld lenen, geld lenen om een auto te financieren.

auto

 

Tips voor het financieren van uw auto

We hebben een aantal handige tips voor u op een rij gezet wanneer u op zoekt bent naar het financieren van uw auto. Lees verder ook financieringsmogelijkheden van de auto verder uitgelegd.

Bepaal de looptijd van de autolening

Als u een persoonlijke lening kiest voor het financieren van uw auto, is het verstandig om de looptijd van uw autolening af te stemmen op de economische levensduur van de auto. Gemiddeld is een auto na 5 jaar afgeschreven. Het is dan niet verstandig een autolening af te sluiten voor een periode langer dan 5 jaar.

Leen niet meer dan nodig voor een auto

Voordat u de lening afsluit berekent u uw maximale lening. Op die manier leent u niet méér dan verantwoord is voor uw persoonlijke situatie. Vervolgens sluit u een autolening af, voor een bedrag dat past binnen die kaders. Omdat een auto altijd waarde verliest is het niet verstandig een te dure auto te kopen. Na 5 tot 6 jaar is de restwaarde vaak niet zo hoog.

Houd rekening met de maandlasten van de auto

Voor de lening van uw auto bent u maandelijks geld kwijt aan de terugbetaling, inclusief de rente. De maandlasten van een auto bestaan echter niet alleen uit de kosten van de lening. Houdt u ook rekening met de autoverzekering, belastingen, het onderhoud en natuurlijk de brandstof/elektriciteit?
Wij hebben de daadwerkelijke kosten van het kopen en bezitten van een auto op een rij gezet.

Vergelijk autoleningen

Voordat u een autolening afsluit, vergelijkt u altijd de aanbiedingen van verschillende kredietverstrekkers. Er zijn veel aanbieders en de rentepercentages en voorwaarden kunnen flink verschillen. Wist u, dat u bij een bank al snel 1% -2% meer kwijt bent aan rentekosten dan bij een online kredietverstrekker (zoals wij)? Met vergelijken bespaart u op uw autolening. Zo kunt u kiezen voor de lening met de laagste rente, die het beste bij uw wensen aansluit, voor de financieel meest overzichtelijke autolening.

Leningen oversluiten

Heeft u een auto op afbetaling gekocht? Of een autofinanciering lopen met een vrij hoge rente? Geen nood. Uw lening oversluiten naar een goedkopere variant kan u door de jaren heen honderden tot zelfs duizenden euro’s aan rentekosten schelen. Een lening oversluiten is een gratis dienst en wij regelen het graag voor u.

Verzeker uw nieuwe auto all risk

Koopt u een auto die net van de band komt rollen? Dan moet u deze nieuwe auto uiteraard goed verzekeren. Niets vervelender dan een ongeluk krijgen, en door een verzekering met een lage dekking te weinig terugkrijgen voor uw gloednieuwe auto. In het ergste geval moet u dan zelfs bijlenen om eenzelfde auto terug te kunnen kopen.

Heeft u een nieuwe auto gekocht met een lening? Ook dan kunt u hem het beste allrisk verzekeren, zodat u bij een ongeluk voldoende terugkrijgt om de lening af te kunnen lossen.  Net als het vergelijken van leningen is het dus verstandig om autoverzekeringen te vergelijken. Zo kiest u voor de autoverzekering met de beste dekking tegen de beste prijs.

Bekijk ook de mogelijkheden voor het financieren van een elektrische auto of een van de andere leendoelen.

Gerelateerde informatie:

Auto kopen op afbetaling

 

Vrijblijvend offerte aanvragen

Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen een paar uur het aanbod van 5 banken in 1 overzicht.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen