Let op! Geld lenen kost geld
Flexibel en zeker geld lenen

Flexibel en zeker geld lenen

Voordelig lenen voor extra financiële ruimte

Steeds minder kredietverstrekkers bieden een doorlopend krediet aan. Dat komt omdat de flexibiliteit van een doorlopend krediet vaak tot financiële problemen leidt. Een doorlopend krediet biedt gemak, doordat afgeloste bedragen opnieuw kunnen worden opgenomen. Maar juist daardoor wordt het lastig om het krediet volledig af te lossen en komen veel klanten maar niet van hun lening af. Daarom verdwijnt deze leenvorm uit het aanbod van consumptief kredieten. 

Om consumenten de mogelijkheid te bieden om flexibel geld te lenen, is er de Flex en Zeker lening. Deze lening, combineert het gemak van flexibel lenen met de zekerheid van een vaste rente en een vaste einddatum. 

Eigenschappen Flex en Zeker lening

De flex en zeker lening combineert de beste eigenschappen van twee leenvormen: de eerste 24 maanden de flexibiliteit van een doorlopend krediet; daarna de zekerheid van een persoonlijke lening.

Een Flex en Zeker lening is een goede optie voor mensen die tijdelijk extra financiële armslag willen hebben, zonder in te leveren op zekerheid en financieel overzicht.

De Flex en Zeker lening bestaat uit 2 fases:

Fase 1: Flexibel opnemen tot aan kredietlimiet

 • Tijdens de eerste 24 maanden bepaalt u zelf hoeveel u precies opneemt, tot aan de afgesproken kredietlimiet. U betaalt alleen rente over het geld dat u opneemt. 
 • De kredietlimiet ligt tussen de 5.000 euro en 75.000 euro.
 • De maandelijkse aflossing bedraagt 1,5% of 2% over de kredietlimiet. 
 • De rente en het termijnbedrag staan vast. 
 • Het termijnbedrag (maandbedrag) is opgebouwd uit een deel aflossing en een deel rente. Als u veel geld heeft opgenomen betaalt u (binnen dat vaste maandbedrag) een groter deel rente en een kleiner gedeelte aan aflossing.  
 • Tijdens deze 24 maanden mag u onbeperkt en boetevrij extra aflossingen doen. 

Fase 2: Aflossen met vaste einddatum

 • Na 24 maanden stopt de mogelijkheid tot opnemen automatisch. Het bedrag dat nu nog openstaat kan alleen nog maar worden afgelost. 
 • Het termijnbedrag en de rente blijven hetzelfde als in fase 1. 
 • De aflossing van het openstaande bedrag vindt plaats binnen maximaal 120 maanden. Na de eerste flexibele 24 maanden heeft u dus nog maximaal 8 jaar tijd om de Flex en Zeker lening volledig af te lossen. De totale looptijd van een Flex en Zeker lening is daarmee nooit langer dan 120 maanden (is 10 jaar)
 • Ook in deze aflossingsperiode mag u onbeperkt en boetevrij extra aflossingen doen.

Goed om te weten: anders dan bij een persoonlijke lening, is de rente niet fiscaal aftrekbaar als u de Flex en Zeker lening gebruikt voor woningverbetering.

Wilt u een lening afsluiten specifiek voor het verbouwen/ verduurzamen/ verbeteren van uw woning, inclusief fiscaal voordeel? Dan is een persoonlijke lening de enige optie.

Wie kan een Flex en Zeker lening afsluiten? 

Om in aanmerking te komen voor een Flex en Zeker lening moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

 1. U moet minimaal 21 zijn
 2. U heeft een koopwoning of een huurwoning
  • Wanneer u een koopwoning heeft dan kunt u tot maximaal uw 67ste een lening aanvragen. De lening moet dan zijn afgelost voor uw 78e
  • Wanneer u een huurwoning heeft dan kunt u tot maximaal uw 64ste een lening aanvragen. De lening moet dan zijn afgelost voor uw 75e
 3. U heeft een vast dienstverband of een tijdelijk dienstverband 
  • Uitzendkrachten alleen uitzendfase B of 3 en uitzendfase C of 4

Bereken uw rente en ontdek welke rente voor uw situatie geldt. 

Heeft u nog een doorlopend krediet lopen?

Heeft u nog een doorlopend krediet lopen en wilt u dit graag oversluiten naar een Flex en Zeker lening?

U mag een doorlopend krediet boetevrij aflossen en dus ook boetevrij oversluiten. Oók als het bij een andere kredietverstrekker loopt. 

Sluit uw doorlopend krediet over naar een flexibel en zeker lening

Kiest u liever voor de volledige zekerheid van een persoonlijke lening?

Sluit uw doorlopende krediet over naar een persoonlijke lening

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen