Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Kopen op afbetaling of lenen?

Kopen op afbetaling klinkt aantrekkelijk; u koopt nu, krijgt direct uw product en betaalt later (en/of in termijnen) het aankoopbedrag terug. Bijna te mooi om waar te zijn en vaak is dat ook zo. U bent duur uit omdat de verkopende partij in de meeste gevallen het maximale wettelijk toegestane rentepercentage aan u doorberekend tot soms wel 14%. Een andere optie om een grote aankoop direct te kunnen betalen is lenen.

Met kopen op afbetaling stelt de verkoper u in staat om het product aan te kopen en te ontvangen zonder dat u het gehele bedrag direct moet voldoen. U maakt gebruik van een betalingsregeling: “koop nu, betaal later”. U betaalt uw aankoop in vooraf afgesproken termijn af. Een mooie regeling alleen wel een dure. Veel verkopers berekenen voor deze ‘service’ een hoge rente die soms oploopt tot 14%. Dit bedrag aan rente komt bovenop het aankoopbedrag dat u nog verschuldigd bent.

Betalen in termijnen

De mogelijkheid om uitgesteld te betalen werd vooral gebruikt door autodealers; voor veel consumenten een makkelijke manier om hun auto direct te kunnen kopen en gebruiken en hem vervolgens af te betalen in termijnen. In de advertenties voor nieuwe auto’s is de slogan “koop nu, betaal later” opgenomen zodat voor de consument duidelijk is dat kopen op afbetaling een mogelijkheid is. Inmiddels is deze betalingsregeling bij veel meer (web)winkels mogelijk.

Geld lenen

Online geld lenen is voordeliger dan kopen op afbetaling; de berekende rente ligt een stuk lager bij ons. Onze vaste lage rente begint al bij 4,1% tegen een rente van soms wel 14% als u koopt op afbetaling.

Die mooie auto, caravan of boot wordt realiteit zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een torenhoge rente of een onverantwoord hoge lening. Maar ook een keuken of badkamer kunt u beter financieren met een lening in plaats van kopen op afbetaling. Bijkomend voordeel bij een leendoel voor woningverbetering is dat de rentekosten fiscaal bij een persoonlijke lening aftrekbaar zijn.

U kunt kiezen uit drie soorten leningen: een doorlopend krediet, een persoonlijke lening of een combinatie krediet (als u een hoog leenbedrag tot €150.000 nodig heeft).

Welke lening past bij u?

Persoonlijke lening

Houdt u van zekerheid dan kiest u voor een persoonlijke lening met een vaste rente en looptijd. U betaalt iedere maand hetzelfde bedrag aan rente en aflossing. Tussentijds mag u kosteloos extra aflossen maar dit bedrag kunt u niet meer opnieuw opnemen.

Fiscaal voordeel bij persoonlijke lening

Als u de lening gebruikt om uw woning te verbeteren dan zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar. Extra voordeel dankzij deze belastingregeling. Een nieuwe keuken of badkamer verhoogt de waarde van uw woning.

Doorlopend krediet

Wilt u meer flexibiliteit? Dan is een doorlopend krediet een passende leenvorm. Een doorlopend krediet heeft een variabele rente en looptijd. Tussentijds mag u kosteloos extra inlossen op de lening en deze bedragen mag u weer opnieuw opnemen. U heeft altijd een financiële buffer achter de hand.

Combinatie krediet

Een combinatie krediet combineert het beste van beide leningen: een vaste lage rente maar ook de mogelijkheid om extra geld achter de hand te hebben. Een combinatie van twee persoonlijke leningen biedt een lage vaste rente. Deze leenvorm biedt veel mogelijkheden dankzij risicospreiding van de lening. De bijbehorende voorwaarden zijn gunstig.

Welke lening u ook kiest u bent voordeliger uit dan wanneer u kiest voor termijnen of uitgesteld betalen. Dankzij een lening kun je ook vrijwel direct de aanschaf van het product financieren maar wel tegen een lager rentetarief en gunstige bijbehorende voorwaarden.

Eenvoudig online

Wij werken volgens ‘execution only’: wij bemiddelen zonder advies, kredietadviseur of callcenter. U beschikt over voldoende financiële kennis en ervaring om zelf de meest geschikte lening te kiezen. Wij voeren uw wensen online uit: geen afspraken op kantoor of ongewenste telefoontjes. U leent bij ons op de manier zoals u wenst.

Wij bieden u een lage rente zonder afsluit- en advieskosten. Vraag direct een lening aan via ons aanvraagformulier. U ontvangt daarna van ons een aanbod van vier partnerbank overzichtelijk op een rijtje. U kiest het beste aanbod en wij regelen vervolgens de rest.

Hoeveel en bij wie kan ik lenen?

Als u een lening gaat afsluiten wilt u graag vooraf weten welk bedrag u kunt lenen, bij wie en tegen welke voorwaarden, rentetarieven en looptijd.

Via onze site kunt u uw gewenste lening eenvoudig zelf regelen. U vult uw gegevens in op ons aanvraagformulier. U geeft aan voor welke leenvorm u kiest: een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Verder vult u het bedrag dat u wilt lenen in, de looptijd van de lening en het maandbedrag dat u wilt betalen. Wij sturen u een voorstel en u kiest voor de bank met de beste aanbieding. Wij regelen vervolgens de rest.

Keuken kopen op afbetaling

De financiering van uw nieuwe keuken kunt u regelen via de keukenleverancier door de keuken op afbetaling te kopen. U koopt de nieuwe keuken en u spreekt een betalingsregeling af. Gedurende een bepaalde looptijd betaalt u in vaste termijnen de keuken af. Dit bedrag bestaat uit aflossing en rente. De rente van kopen op afbetaling is hoog. U kunt er ook voor kiezen om een lening af te sluiten voor de aanschaf van een nieuwe keuken. Als u deze financiert met een persoonlijke lening dan zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar omdat een nieuwe keuken valt onder woningverbetering. Daar staat belastingvoordeel tegenover. De rente van een persoonlijke lening is een stuk lager dan de rente van kopen op afbetaling en de voorwaarden zijn gunstig. Heeft u tussentijds een financiële meevaller? Dan kunt u boetevrij extra inlossen op de lening.

Meubels kopen op afbetaling

Meubels kopen op afbetaling is een financieringsmogelijkheid die door sommige meubelzaken wordt aangeboden. U ontvangt de meubels maar u betaalt pas achteraf. Deze gespreide betaling biedt u de mogelijkheid het bedrag niet volledig te hoeven voldoen. De aanschaf van nieuwe meubels kan een behoorlijke uitgave zijn. Een uitgave die u met een betaling in termijnen spreidt. Deze vorm van financieren is een dure vorm; de berekende rente is hoog.

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen