Let op! Geld lenen kost geld

Kopen op afbetaling of lenen?

Kopen op afbetaling klinkt aantrekkelijk; u koopt nu, krijgt direct uw product en betaalt later (en/of in termijnen) het aankoopbedrag terug. Bijna te mooi om waar te zijn en meestal is dat ook zo. U bent duur uit omdat de verkoper/ webshop vaak het maximale wettelijk toegestane rentepercentage aan u doorberekent tot wel 10%.

Betalen in termijnen

Met kopen op afbetaling of betalen in termijnen stelt de verkoper u in staat om nu een product te kopen zonder dat u het gehele bedrag direct moet voldoen. Dit is de betalingsregeling ‘koop nu, betaal later’, waarbij u uw aankoop in vooraf afgesproken termijnen afbetaalt. Dat kan een mooie regeling zijn maar er hangt wel een duur prijskaartje aan. Veel verkopers/ webwinkels, zoals wehkamp, berekenen voor deze ‘service’ namelijk een hoge rente die soms oploopt tot 10%. Dit bedrag aan rente komt bovenop het aankoopbedrag dat u nog verschuldigd bent.

Geld lenen

Online geld lenen is voordeliger en verantwoorder dan kopen op afbetaling. Onze vaste lage rente begint al bij 4,4%, een stuk minder dan 10% bij kopen op afbetaling.

Die mooie auto, camper of boot wordt realiteit zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een torenhoge rente of een onverantwoord hoge lening. Maar ook een keuken, badkamer of verduurzaming van uw woning kunt u beter financieren met een lening in plaats van kopen op afbetaling. Bijkomend voordeel bij lenen voor woningverbetering is dat de rentekosten bij een Persoonlijke Lening fiscaal aftrekbaar zijn.

U kunt kiezen uit drie soorten leningen: een Persoonlijke Lening (vanaf € 5.000), een Doorlopend Krediet of een Combinatie Krediet (als u een hoog leenbedrag tot € 150.000 nodig heeft).

Welke lening past bij u?

Persoonlijke lening

Houdt u van zekerheid dan kiest u voor een persoonlijke lening met een vaste rente en vaste looptijd. U betaalt iedere maand hetzelfde bedrag aan rente en aflossing; u weet precies wanneer de lening is afgelost. Tussentijds mag u ook kosteloos extra aflossen.

Fiscaal voordeel bij persoonlijke lening

Gebruikt u de lening om uw woning te verbeteren? Dan zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar. Extra voordeel dus dankzij deze belastingregeling! Een nieuwe keuken of badkamer verhoogt de waarde van uw woning en u doet bij verduurzaming iets goeds voor het milieu. Bovendien dalen uw vaste lasten door het lagere energiegebruik.

Doorlopend krediet

Wilt u meer flexibiliteit? Dan is een Doorlopend Krediet een passende leenvorm. Een doorlopend krediet heeft een variabele rente en looptijd. Tussentijds mag u kosteloos extra inlossen op de lening en deze bedragen mag u weer opnieuw opnemen.
Goed om te weten: deze leenvorm wordt wel steeds minder aangeboden. Dat komt omdat de rente kan schommelen en door de flexibele looptijd het einde van de lening niet snel in zicht is.

Combinatie krediet

Een Combinatie Krediet combineert het beste van beide leningen en is bedoeld voor consumenten die een wat hoger leenbedrag nodig hebben (van € 50.000 euro tot 150.000 euro).
Een combinatie van twee Persoonlijke Leningen biedt een lage vaste rente. Een combinatie van een Persoonlijke Lening en een Doorlopend Krediet biedt een vaste lage rente én de mogelijkheid om extra geld achter de hand te hebben.
Deze leenvorm biedt veel mogelijkheden en een lage rente dankzij risicospreiding van de lening. De bijbehorende voorwaarden zijn gunstig.

Welke lening u ook kiest, u bent altijd voordeliger uit dan bij betalen in termijnen of kopen op afbetaling. Dankzij een lening kunt u óók direct de aanschaf van een product financieren. Maar de rentes liggen wel veel lager en de voorwaarden zijn een stuk gunstiger.  

Eenvoudig online uw lening afsluiten

Wij werken volgens ‘execution only’: volledig online en zonder advies. Dat betekent dat u zelf beschikt over voldoende financiële kennis en ervaring om de meest geschikte lening voor uw wensen te kiezen.

Wij bieden u een lage rente, goede voorwaarden en u betaalt geen afsluit- en advieskosten. Vraag direct een lening aan via ons aanvraagformulier. U ontvangt daarna van ons een aanbod van 5 partnerbanken (waaronder DEFAM en Interbank)
U kiest het beste aanbod en wij regelen vervolgens de rest.

Waarom bij ons lenen?

  • Laagste vaste rente vanaf 4,4%
  • Vergelijk rente, voorwaarden en datum uitbetaling in 1 overzicht 
  • Met 1 aanvraag een compleet en realistisch aanbod van 5 banken, waar u ook echt voor in aanmerking komt   
  • 100% online, dus geen dure kantoren nodig en daarom lagere kosten  
  • Geen dure adviseurs nodig en daarom goedkoper dan de grote banken  
  • Gespecialiseerd in alleen kredieten  
  • Snel, foutloos en voordelig 
  • Altijd boetevrij extra aflossen
  • Nazorg: minimaal eenmaal per jaar bekijken we samen met u of alles nog klopt qua inkomsten/lasten/woon- en gezinssituatie. Hebben we aanbieders met een lagere rente? Dan maken wij u daarop attent en sluiten we de lening kosteloos over.

Keuken kopen op afbetaling

Veel mensen regelen de financiering van een nieuwe keuken via de keukenleverancier: kopen op afbetaling. U koopt de nieuwe keuken en spreekt een betalingsregeling af om tijdens een afgesproken looptijd in vaste termijnen de keuken af te betalen. Dit bedrag bestaat uit aflossing en rente. De rente van kopen op afbetaling is echter hoog. Veel keukenleveranciers rekenen de wettelijk maximaal toegestane rente van 10%. U betaalt dus niet alleen voor de keuken maar ook nog eens 10% rente over het aankoopbedrag! Dat kan veel goedkoper.

Persoonlijke Lening voor keuken

U kunt er ook voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten voor de aanschaf van uw nieuwe keuken. De rente begint al bij 4,4% en bij een persoonlijke lening zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar omdat een nieuwe keuken valt onder woningverbetering.
U geniet dus niet alleen van een belastingvoordeel, ook is de rente van een persoonlijke lening stukken lager dan de rente van kopen op afbetaling. Bovendien geniet u van gunstige voorwaarden. Heeft u bijvoorbeeld een financiële meevaller? Dan mag u tussentijds altijd boetevrij extra inlossen op de lening.

Meubels kopen op afbetaling

Meubels kopen op afbetaling is een financieringsmogelijkheid die sommige meubelzaken aanbieden. U ontvangt de meubels nu maar betaalt pas achteraf, in termijnen. Deze gespreide betaling biedt u de mogelijkheid om het aankoopbedrag - vaak een behoorlijke uitgave -  niet direct volledig te hoeven voldoen.
U heeft weliswaar de mogelijkheid om uw uitgave in termijnen terug te betalen, maar de rente ligt hoog. Meubelzaken berekenen vaak de wettelijk maximaal toegestane rente van 10%. Bij een uitgave van bijvoorbeeld € 6.000 euro moet u dus € 6.600 euro terugbetalen. Dat kan voordeliger, met een persoonlijke lening.

Persoonlijke Lening voor inrichting huis

U kunt een persoonlijke lening afsluiten voor de inrichting van uw huis. U leent een afgesproken bedrag en weet van tevoren precies wanneer uw lening is afbetaald. De rente ligt nu historisch laag – al vanaf 4,4%. De lage rente staat vast gedurende de gehele looptijd.
Bovendien geniet u van gunstige voorwaarden. Heeft u bijvoorbeeld een financiële meevaller? Dan mag u tussentijds altijd boetevrij extra inlossen op de lening.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen