Let op! Geld lenen kost geld

Kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling betekent nu het product kopen en ontvangen en later betalen. Het klinkt aantrekkelijk maar u bent altijd duurder. Veel webshops, zoals Wehkamp, berekenen voor deze ‘service’ namelijk een hoge rente die kan oplopen tot 10%. Dit rentebedrag komt bovenop het aankoopbedrag dat u nog verschuldigd bent. U bent dus altijd duurder uit dan wanneer u in een keer uw aanschaf betaalt.

Bovendien: betaalt u te laat, krijgt u te maken met extra kosten zoals een boete of incassokosten. De hoge rente en extra kosten bij wanbetaling vormen het grootste verdienmodel voor aanbieders van betalen in termijnen.

Welke betaalmethodes zijn kopen op afbetaling?

Het aantal betaalmethodes waarmee consumenten hun aanschaf kunnen afrekenen, groeit nog steeds. Dit zijn de bekendste betaalmethodes voor kopen op afbetaling/ betalen in termijnen:

Let op: Niet elke betaalmethode rekent rente, maar u betaalt bij betalingsachterstanden wel degelijk extra kosten.

Welke winkels bieden kopen op afbetaling aan?

Een groot aantal (web)winkels bieden de mogelijkheid om te kopen op afbetaling. De bekendere winkelkestens zijn:

Kopen op afbetaling wordt geregistreerd bij het BKR

Kopen op afbetaling is een vorm van krediet. Elk krediet vanaf 250 euro wordt geregistreerd bij het BKR. Na de laatste afbetalingstermijn blijft uw registratie nog vijf jaar staan.
Heeft u een betalingsachterstand van twee maanden, dan krijgt u – naast de extra kosten van de webwinkel - een negatieve BKR-registratie. Ook deze blijft nog vijf jaar staan, zelfs als u de betalingsachterstand allang weer heeft ingehaald.
Een negatieve BKR- registratie kan ervoor zorgen dat u geen lening of hypotheek kunt afsluiten.

Een lening is altijd voordelig dan kopen op afbetaling

Ook een lening wordt geregistreerd maar online geld lenen is goedkoper en ook verantwoorder dan kopen op afbetaling. Waarom? Onze vaste lage rente begint al bij 7%. Een behoorlijk verschil met minimaal 10% rente bij kopen op afbetaling. Niet alleen de rentes lzijn bij ons een stuk lager, ook de voorwaarden zijn een stuk gunstiger. Mist u bijvoorbeeld een keer een betaling, dan spreken we gewoon samen met u een regeling af, in plaats van extra kosten te berekenen.

Vraag direct een lening aan en ontvang binnen 24 uur het beste aanbod voor uw wensen en situatie. U kiest de lening die het beste bij u past en wij regelen vervolgens de rest.

Relevante informatie:

Kopen op afbetaling bij webwinkels leidt tot onoverzichtelijke schulden

Auto kopen op afbetaling

VISA Card lening oversluiten

Keuken kopen op afbetaling

Veel mensen regelen de financiering van een nieuwe keuken via de keukenleverancier: kopen op afbetaling. U koopt de nieuwe keuken en spreekt een betalingsregeling af om tijdens een afgesproken looptijd in vaste termijnen de keuken af te betalen. Dit bedrag bestaat uit aflossing en rente. De rente van kopen op afbetaling is echter hoog. Veel keukenleveranciers rekenen de wettelijk maximaal toegestane rente van 10%. U betaalt dus niet alleen voor de keuken maar ook nog eens 10% rente over het aankoopbedrag! Dat kan veel goedkoper.

Persoonlijke Lening voor keuken

U kunt er ook voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten voor de aanschaf van uw nieuwe keuken. De rente begint al bij 7% en bij een persoonlijke lening zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar omdat een nieuwe keuken valt onder woningverbetering.
U geniet dus niet alleen van een belastingvoordeel, ook is de rente van een persoonlijke lening stukken lager dan de rente van kopen op afbetaling. Bovendien geniet u van gunstige voorwaarden. Heeft u bijvoorbeeld een financiële meevaller? Dan mag u tussentijds altijd boetevrij extra inlossen op de lening.

Meubels kopen op afbetaling

Meubels kopen op afbetaling is een mogelijkheid die sommige meubelzaken aanbieden, zoals ikea dat doet.. U ontvangt de meubels nu maar betaalt pas achteraf, in termijnen. Deze gespreide betaling biedt u de mogelijkheid om het aankoopbedrag - vaak een behoorlijke uitgave -  niet direct volledig te hoeven voldoen.
U heeft weliswaar de mogelijkheid om uw uitgave in termijnen terug te betalen, maar de rente ligt hoog. Meubelzaken berekenen vaak de wettelijk maximaal toegestane rente van 10%. Bij een uitgave van bijvoorbeeld € 6.000 euro moet u dus € 6.600 euro terugbetalen. Dat kan voordeliger.

Persoonlijke Lening voor inrichting huis

U kunt een persoonlijke lening afsluiten voor de inrichting van uw huis. U leent een afgesproken bedrag, tegen een vaste looptijd en vaste rente. Zo weet u van tevoren precies wanneer uw lening is afbetaald. Bovendien geniet u van gunstige voorwaarden. Heeft u bijvoorbeeld een financiële meevaller? Dan mag u tussentijds altijd boetevrij extra inlossen op de lening.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen