Laden

Vertrouwd door velen

9,4

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld
blog_-_creditcard

24 november 2016

Negatieve BKR bij Rood staan

Rood staan op je bankrekening: dat heeft iedereen wel eens. Niets aan de hand; voor de meeste Nederlanders zijn het vaak kleine bedragen en is het...lees meer

Actuele rentetarieven

Offerte aanvragen Kennisbank
Kennisbank

{{kennisbank.mainContent.title}}


Heeft u een specifieke vraag? Stel hem hier:

Begrippen op deze pagina

 1. Looptijd

  Met de looptijd van een lening wordt bedoeld de termijn waarop de lening volledig afgelost wordt. Dit wordt of in maanden of in jaren uitgedrukt. Bij een persoonlijke lening wordt een vast aantal termijnen afgesproken. Als er geen extra aflossingen gedaan worden en alle betalingen op tijd verricht worden is de looptijd in dat geval dus altijd gelijk aan het van tevoren afgesproken aantal termijnen.

  Bij een doorlopend krediet wordt gesproken over een theoretische looptijd. Omdat de rente variabel is, er tijdens de looptijd extra opnames gedaan kunnen worden en boetevrij extra afgelost kan worden verandert de looptijd ook direct. Verandert er tijdens de looptijd echter niets, dan is de theoretische looptijd echter gelijk aan de werkelijke looptijd.

 2. Consumptief krediet


  Alle kredieten die bestemd zijn voor de aankoop van (duurzame) consumptiegoederen, voor zover deze een looptijd hebben van drie maanden of langer, de kredietgever deelneemt in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf en de kredietnemer een natuurlijk persoon is. Hypothecaire leningen worden hier niet onder begrepen.

  Consumptief krediet is een persoonlijke lening, doorlopend (of continu) krediet, rekening courant krediet en blanco krediet. Behalve voor een rekening courant krediet hoeft voor een consumptief krediet geen zekerheid te worden gesteld (pand of hypotheek).

  Consumptief krediet is een bankterm voor kredietvormen die worden gebruikt voor de aanschaf van goederen met beperkte houdbaarheid. De belangrijkste vormen van consumptief krediet zijn: Artikelen die vaak met consumptief krediet worden gefinancierd zijn auto`s, wit- en bruingoed, maar ook reizen. De tegenhanger voor consumptief krediet is de hypotheek.

  Consumptief krediet wordt meestal gebruikt voor de financiering van: Auto, Boot, Caravan of Woningverbetering.

 3. Autofinanciering

  De aankoop van een (nieuwe) auto gaat vaak gepaard met het afsluiten van een financiering. Omdat een auto een beperkte economische levensduur heeft, namelijk 5 tot 6 jaar, is het raadzaam de looptijd van de lening ter financiering van uw auto hierop af te stemmen. Wanneer u wilt voorkomen om te blijven zitten met een restschuld op het moment dat de auto (financieel) is afgeschreven, is een persoonlijke lening met een looptijd van 60 tot 72 maanden de beste leenvorm voor uw autofinanciering.

  Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor een lening voor uw auto. U ontvangt van ons geheel vrijbijvend en zonder extra kosten een overzicht met de beste rentes van de 5 banken waarmee wij samenwerken. Na het vergelijken van alle aanbiedingen van alle banken, bieden wij u de goedkoopste mogelijkheid ter financiering van uw auto! Vraag nu online uw autolening aan.

Meer..