Laden

Vertrouwd door velen

9,4

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Boot financieren

Varen met uw eigen boot, jacht of zeilschip ligt binnen handbereik als u een lening afsluit. Of u wilt een sloep aanschaffen om hem te gaan verhuren. Het is een grote aankoop maar een lening maakt de financiering van uw vaartuig mogelijk. De boot financieren met een hypotheek is in sommige gevallen ook mogelijk maar met deze optie bent u in de meeste gevallen duurder uit. Bereken via onze rekentool het maandbedrag voor een bootlening.

Kies de juiste lening

U kunt kiezen uit twee leenvormen om de boot te financieren: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Via onze leenwijzer kunt u bepalen welke lening het beste aansluit bij uw wensen. Als u graag zekerheid wilt dan past een persoonlijke lening bij u. U betaalt elke maand dezelfde lasten; de rente en looptijd staan vast. Wilt u niet alleen de boot financieren maar daarnaast nog de beschikking hebben over extra geld? Deze flexibiliteit biedt een doorlopend krediet u.

Persoonlijke lening

De meeste klanten kiezen voor een persoonlijke lening om sloep of jacht te financieren. De looptijd van de lening stemt u af op het leendoel. Als de looptijd langer is dan de economische levensduur van de boot betaalt u nog voor de lening terwijl de boot al is afgeschreven.

Dankzij de vaste maandelijkse aflossingen is de lening voor de boot op de einddatum volledig afbetaald; u bent schuldenvrij. Renteschommelingen zijn niet van invloed op uw lening. Als u tijdens de looptijd extra wilt aflossen op de lening dan kan dat boetevrij.

Doorlopend krediet

Als u kiest voor een doorlopend krediet kiest u voor een flexibele leenvorm. De looptijd staat niet vast en de rente is variabel en dus onderhevig aan renteschommelingen. De maandlasten staan wel vast. Het bedrag van een persoonlijke lening wordt eenmalig door de bank uitgekeerd. Bij een doorlopend krediet bepaalt u zelf wanneer u welk bedrag opneemt tot het afgesproken kredietlimiet.

Heeft u tijdens de looptijd opnieuw geld nodig bijvoorbeeld voor een reparatie aan de boot? U mag afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Dit is niet mogelijk bij een persoonlijke lening. Tussentijds extra aflossen op het krediet is kosteloos.

Boot meefinancieren in hypotheek

Heeft u een hypotheek bij bijvoorbeeld de ING, Rabobank of ABN AMRO en heeft u niet het maximale hypotheekbedrag afgesloten? Dan kan het zijn dat u de boot kunt meefinancieren. De looptijd van een hypotheek is echter langer dan de looptijd van een lening. De hypotheekrente ligt iets lager dan de rente van leningen maar vanwege de lange looptijd van de hypotheek bent u met een lening uiteindelijk goedkoper uit. De financiering via uw hypotheek brengt extra kosten mee, denk hierbij aan taxatie- en notariskosten, en het aanvraagproces duurt langer dan het regelen van een lening.

Overlijdensrisicoverzekering

In geval van overlijden wilt u niet dat uw nabestaanden uw lening moeten overnemen. Met een overlijdensrisicoverzekering valt het verzekerde bedrag vrij na uw overlijden. Deze verzekering geeft zekerheid zodat u leent zonder zorgen. U sluit de verzekering tegelijk met de lening af tegen een lage premie.

Online afsluiten

Wilt u een voorstel ontvangen van onze partnerbanken voor de lening van uw keuze? Vul uw gegevens in op ons digitale aanvraagformulier en u ontvangt een persoonlijke offerte voor de financiering van de boot. Wij bieden u de laagste rente en gunstige voorwaarden. U betaalt geen advies- en afsluitkosten. Wij regelen graag uw lening zodat u genieten als schipper van uw nieuwe boot. Of als verhuurder van de nieuwe sloep.

aflossen

Boetevrij aflossen

U kunt altijd boetevrij aflossen

snel

Binnen 24 uur antwoord

Per e-mail ontvangt u een overzicht met de mogelijkheden en tarieven.

maandtermijn

Vaste maandlasten

U weet altijd waar u aan toe bent.

looptijd

Vaste looptijd

U weet vooraf precies wanneer u de lening aflost. 

aflossen

Lage premie

Eén van de laagste premies van Nederland. 

Boetevrij aflossen

U kunt altijd boetevrij aflossen

Binnen 24 uur antwoord

Per e-mail ontvangt u een overzicht met de mogelijkheden en tarieven.

Vaste maandlasten

U weet altijd waar u aan toe bent.

Vaste looptijd

U weet vooraf precies wanneer u de lening aflost. 

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen