Let op! Geld lenen kost geld
Boot financieren

Boot financieren

Geld lenen voor een boot vanaf 6,6% vaste rente

Varen met uw eigen boot, jacht of zeilschip ligt binnen handbereik als u een lening afsluit. Of u wilt een sloep aanschaffen om hem te gaan verhuren. Het is een grote aankoop maar een lening maakt de financiering van uw vaartuig mogelijk. De boot financieren met een hypotheek is in sommige gevallen ook mogelijk maar met deze optie bent u in de meeste gevallen duurder uit. Bereken via onze rekentool het maandbedrag voor een bootlening.

Geld lenen voor een boot

U kunt kiezen uit twee leenvormen om de boot te financieren: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Via onze leenwijzer kunt u bepalen welke lening het beste aansluit bij uw wensen. Als u graag zekerheid wilt dan past een persoonlijke lening bij u. U betaalt elke maand dezelfde lasten; de rente en looptijd staan vast. Wilt u niet alleen de boot financieren maar daarnaast nog de beschikking hebben over extra geld? Deze flexibiliteit biedt een doorlopend krediet u.

Persoonlijke lening

De meeste klanten kiezen voor een persoonlijke lening om sloep of jacht te financieren. De looptijd van de lening stemt u af op de economische levensduur van het leendoel. Als de looptijd langer is dan de economische levensduur van de boot betaalt u nog voor de lening terwijl de boot al is afgeschreven.

Dankzij de vaste maandelijkse aflossingen is de lening voor de boot op de einddatum volledig afbetaald; u bent schuldenvrij. Renteschommelingen zijn niet van invloed op uw lening. Als u tijdens de looptijd extra wilt aflossen op de lening dan kan dat boetevrij.

Doorlopend krediet

Als u kiest voor een doorlopend krediet kiest u voor een flexibele leenvorm. De looptijd staat niet vast en de rente is variabel en dus onderhevig aan renteschommelingen. De maandlasten staan wel vast. Het bedrag van een persoonlijke lening wordt eenmalig door de bank uitgekeerd. Bij een doorlopend krediet bepaalt u zelf wanneer u welk bedrag opneemt tot het afgesproken kredietlimiet.

Heeft u tijdens de looptijd opnieuw geld nodig bijvoorbeeld voor een reparatie aan de boot? U mag afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Dit is niet mogelijk bij een persoonlijke lening. Tussentijds extra aflossen op het krediet is kosteloos.

Boot meefinancieren in hypotheek

Heeft u een hypotheek bij bijvoorbeeld de ING, Rabobank of ABN AMRO en heeft u niet het maximale hypotheekbedrag afgesloten? Dan kan het zijn dat u de boot kunt meefinancieren. De looptijd van een hypotheek is echter langer dan de looptijd van een lening. De hypotheekrente ligt iets lager dan de rente van leningen maar vanwege de lange looptijd van de hypotheek bent u met een lening uiteindelijk goedkoper uit. De financiering via uw hypotheek brengt extra kosten mee, denk hierbij aan taxatie- en notariskosten, en het aanvraagproces duurt langer dan het regelen van een lening.

Overlijdensrisicoverzekering

In geval van overlijden wilt u niet dat uw nabestaanden uw lening moeten overnemen. Met een overlijdensrisicoverzekering valt het verzekerde bedrag vrij na uw overlijden. Deze verzekering geeft zekerheid zodat u leent zonder zorgen. U sluit de verzekering tegelijk met de lening af tegen een lage premie.

Online afsluiten

Wilt u een voorstel ontvangen van onze partnerbanken voor de lening van uw keuze? Vul uw gegevens in op ons digitale aanvraagformulier en u ontvangt een persoonlijke offerte voor de financiering van de boot. Wij bieden u de laagste rente en gunstige voorwaarden. U betaalt geen advies- en afsluitkosten. Wij regelen graag uw lening zodat u kunt genieten als schipper van uw nieuwe boot. Of als verhuurder van de nieuwe sloep.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Elektrische boot financieren

Elektrisch varen raakt steeds meer in opkomst. Geen wonder, want ‘groen varen’ met uw eigen boot, zeilschip, sloepje of jacht wordt met het groeiend aantal oplaadpunten steeds makkelijker. Wilt u van een eigen elektrische boot genieten? Met een lening wordt het mogelijk. De boot financieren met een hypotheek is soms mogelijk, maar met een consumptief krediet bent u meestal voordeliger uit. Bereken via onze rekentool het maandbedrag voor een bootlening.

Wilt u een elektrische boot financieren? Hieronder vindt u een aantal tips die uw tijd op het water nog mooier maken. Financier uw boot met een verantwoorde lening, zodat u jarenlang plezier beleeft aan uw elektrische boot.

  • Waarom een elektrische boot?
  • Zonnepanelen voor elektrische boot
  • Elektrische buitenboordmotor financieren?

Waarom een elektrische boot?

Waarom een elektrische boot?

Elektrisch varen heeft zoveel voordelen. Geen uitlaatgassen meer, varen in volledige rust, makkelijker de snelheid doseren. Ook is het opladen van een elektrische boot geen enkel probleem meer. Tegenwoordig zijn er overal oplaadpunten te vinden, daarnaast liggen boten vaak al aan de walstroom. Bovendien liggen elektrische boten vaak lang stil, daarom haalt u makkelijk de benodigde oplaadtijd. Nog een voordeel van een elektrische boot zijn de lage toerentallen: door het gelijkmatige tempo leent een boot zich perfect voor een elektrische motor.

Ook hybride boten worden steeds populairder. In steden zoals Amsterdam mag u straks alleen nog elektrisch varen, maar zodra u de stad uitvaart zet u bij een hybride boot de motor weer aan. U overbrugt dan grotere afstanden en laadt de accu weer makkelijk met de motor op.

Zonnepanelen voor elektrische boot

Zonnepanelen voor elektrische boot

Elektrische boten zijn vaak nog wel duurder in aanschaf dan een dieselmotor boot. Wilt u investeren in groen varen en een grotere actieradius, dan kunt u de boot uitbreiden met zonnepanelen, zodat u altijd verzekerd bent van stroom. Zelfs bij aanleggen in de grachten of varen in natuurgebieden zonder oplaadpunt. Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kunt u zonnepanelen voor uw elektrische boot gewoon meefinancieren.

Elektrische buitenboordmotor financieren?

Elektrische buitenboordmotor financieren?

Wilt u geld lenen voor een elektrische buitenboordmotor? Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij is dat mogelijk vanaf leenbedragen van €2.500,- altijd in combinatie met een bootfinanciering. 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen een paar uur het aanbod van 5 banken in 1 overzicht.

Onze voordeligste banken

Bekijk de rentetarieven van onze partnerbanken in vergelijking met rentetarieven van de traditionele grootbanken.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen