Let op! Geld lenen kost geld
Boot financieren

Boot financieren

Online een lening aanvragen voor een boot, sloep of ander vaartuig? Dat kan bij ons vanaf 6,7%

Een boot is een grote aankoop en een lening maakt de financiering van uw vaartuig mogelijk. Bereken hoeveel u kunt lenen voor een boot. Wellicht kunt u binnenkort genieten van een vaartocht met uw eigen boot, sloep of zeilschip.

Welke boottypes met een lening financieren?

U bent bij ons volledig vrij in de keuze van uw ideale boot. Er is bijvoorbeeld geen leeftijdseis voor het voertuig van uw keuze.

Grofweg kunnen we boten in vier categorieën onderverdelen:

  1. Ongemotoriseerde boot, zoals roeiboten en kajaks. Ideaal voor de verhuur.
  2. Zeilboot, zoals zeiljachten en catamarans. Een (moderne) zeilboot heeft meestal ook een motor. 
  3. Motorboot, met binnenboord- of buitenboordmotor, hekaandrijving of jetaandrijving. Motorboten zijn er in een grote diversiteit aan types en maten, zoals een sloep, kajuitboot of kruiser. 
  4. Elektrische boot. In principe is voor elk boottype een elektrische voortstuwing mogelijk – ook al is het niet voor elke boot handig. Meer informatie over geld lenen voor een elektrische boot leest u hieronder.

Hoe kunt u bij ons geld lenen voor een boot?

U kunt kiezen uit twee leenvormen om de boot te financieren: een persoonlijke lening of een Flex en Zeker lening (de opvolger van het doorlopend krediet)

Zoekt u graag zekerheid? Dan past een persoonlijke lening bij u. U betaalt elke maand dezelfde lasten; de rente en looptijd staan vast.

Wilt u niet alleen de boot financieren maar daarnaast nog 24 maanden de beschikking hebben over extra geld? Deze flexibiliteit biedt een Flex en Zeker lening.

Voor een wat hoger leenbedrag, tot 150.000 euro, is het mogelijk combinatie krediet af te sluiten, de zekerheid van 2 persoonlijke leningen bij verschillende banken.

Voor al onze leningen geldt dat u altijd profiteert van de laagste rentes van Nederland. Plus gunstige voorwaarden en boetevrij onbeperkt extra aflossen. U betaalt ook geen advies- en afsluitkosten

Via onze leenwijzer kunt u bepalen welke lening het beste aansluit bij uw wensen.

Boot meefinancieren in hypotheek

Het is soms ook mogelijk om uw bestaande hypotheek te gebruiken voor een boot. Hier zijn wel voorwaarden en nadelen aan verbonden:

  1.     Uw huis is in waarde gestegen en/of u heeft al een behoorlijk deel van uw hypotheek afgelost.
  2.     Vaak kunt u maar tot 70% van de aanschafwaarde van de boot meefinancieren en is er sprake van een leeftijdsgrens van de boot.
  3.     Een financiering via uw hypotheek brengt extra kosten met zich mee en het proces kost veel tijd. Uw huis moet getaxeerd worden, u heeft hypotheekadvies nodig en er zijn notariskosten. De doorlooptijd van de financiering duurt daarom weken tot maanden.

Heeft u echter een geweldige boot gezien en wilt u snel kunnen handelen?

Bij een persoonlijke lening, Flex en Zeker lening of combinatie krediet kunt u al binnen 2 werkdagen na goedkeuring over uw geld beschikken. U leent eenvoudig online het volledige bedrag en u betaalt géén advies-en afsluitkosten. U hoeft ook niet naar de notaris.

Online lening afsluiten

Wilt u een voorstel ontvangen van onze partnerbanken voor de lening van uw keuze?

Vul uw gegevens in op ons aanvraagformulier en u ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvend aanbod voor de bootlening. Voor dit aanbod komt u ook echt in aanmerking.

Wij regelen graag uw lening voor u zodat u kunt genieten als schipper van uw nieuwe boot. Of zodat u direct uw lening kunt terugverdienen als verhuurder van de nieuwe sloep.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Elektrische boot financieren

Elektrisch varen raakt steeds meer in opkomst. Geen wonder, want ‘groen varen’ met uw eigen boot, zeilschip, sloepje of jacht wordt met het groeiend aantal oplaadpunten steeds makkelijker. Wilt u van een eigen elektrische boot genieten? Met een lening wordt het mogelijk. De boot financieren met een hypotheek is soms mogelijk, maar met een consumptief krediet bent u meestal voordeliger uit. Bereken via onze rekentool het maandbedrag voor een bootlening.

Wilt u een elektrische boot financieren? Hieronder vindt u een aantal tips die uw tijd op het water nog mooier maken. Financier uw boot met een verantwoorde lening, zodat u jarenlang plezier beleeft aan uw elektrische boot.

  • Waarom een elektrische boot?
  • Zonnepanelen voor elektrische boot
  • Elektrische buitenboordmotor financieren?

Waarom een elektrische boot?

Waarom een elektrische boot?

Elektrisch varen heeft zoveel voordelen. Geen uitlaatgassen meer, varen in volledige rust, makkelijker de snelheid doseren. Ook is het opladen van een elektrische boot geen enkel probleem meer. Tegenwoordig zijn er overal oplaadpunten te vinden, daarnaast liggen boten vaak al aan de walstroom. Bovendien liggen elektrische boten vaak lang stil, daarom haalt u makkelijk de benodigde oplaadtijd. Nog een voordeel van een elektrische boot zijn de lage toerentallen: door het gelijkmatige tempo leent een boot zich perfect voor een elektrische motor.

Ook hybride boten worden steeds populairder. In steden zoals Amsterdam mag u straks alleen nog elektrisch varen, maar zodra u de stad uitvaart zet u bij een hybride boot de motor weer aan. U overbrugt dan grotere afstanden en laadt de accu weer makkelijk met de motor op.

Zonnepanelen voor elektrische boot

Zonnepanelen voor elektrische boot

Elektrische boten zijn vaak nog wel duurder in aanschaf dan een dieselmotor boot. Wilt u investeren in groen varen en een grotere actieradius, dan kunt u de boot uitbreiden met zonnepanelen, zodat u altijd verzekerd bent van stroom. Zelfs bij aanleggen in de grachten of varen in natuurgebieden zonder oplaadpunt. Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kunt u zonnepanelen voor uw elektrische boot gewoon meefinancieren.

Elektrische buitenboordmotor financieren?

Elektrische buitenboordmotor financieren?

Wilt u geld lenen voor een elektrische buitenboordmotor? Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij is dat mogelijk vanaf leenbedragen van €2.500,- altijd in combinatie met een bootfinanciering. 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen een paar uur het aanbod van 5 banken in 1 overzicht.

Onze voordeligste banken

Bekijk de rentetarieven van onze partnerbanken in vergelijking met rentetarieven van de traditionele grootbanken.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen