Let op! Geld lenen kost geld
Lening oversluiten voor lagere kosten

Lening oversluiten voor lagere kosten

Betere voorwaarden en een lagere rente vanaf 6,7%

U wilt geld lenen tegen de laagste rente en de beste voorwaarden. Logisch. Maar omdat een lening een overeenkomst is die u aangaat voor langere tijd is de kans groot, dat een lening die u jaren geleden heeft afgesloten, niet meer aansluit bij uw huidige situatie. Dit kan zijn omdat u een andere baan met gewijzigd inkomen heeft. Uw kinderen zijn uit huis of misschien is uw gezin juist uitgebreid. 

Een lening met een (te) hoge rente of zelfs meerdere kredieten bij verschillende aanbieders kan stress en onnodig hoge kosten opleveren. Oversluiten naar één overzichtelijke, veel voordeligere persoonlijke lening kan dan een goede optie zijn!

De historisch lage rentes zijn ook een goede reden om een lening over te sluiten. Net als de gewijzigde, moderne voorwaarden zoals het vervallen van de boeterente bij het oversluiten van een lening of de verhoging van de leeftijd waarop het krediet moet zijn afgebouwd.

Waarom een lopende lening oversluiten?

De rente staat op dit moment historisch laag en de meeste banken hebben hun voorwaarden geactualiseerd. Ook als u meerdere leningen heeft kan het zinvol zijn om ze over te sluiten en samen te voegen tot één lening. U profiteert dan van lagere maandlasten omdat de rente op kleinere leningen hoger is dan op één grote lening. Bovendien heeft u beter overzicht. Periodiek uw lening onder de loep nemen en eventueel oversluiten kan een besparing op uw maandlasten betekenen.

Lees ook: 4 Tips om verstandig over te sluiten.

Is oversluiten goedkoper?


Als je een lening hebt die vóór 2018 is afgesloten, dan is de kans groot dat je geld kan besparen met oversluiten. Dit komt doordat er in 2018 veel rentes voor consumptieve kredieten zijn verlaagd. 

Euro bankbiljetten

Waarom bij ons lenen?

 • Oversluiten is gratis, u betaalt geen kosten voor deze service
 • Met één aanvraag een compleet aanbod van 5 banken in één overzicht
 • Vergelijk rente, voorwaarden en datum uitbetaling in één overzicht
 • U ontvangt een realistisch aanbod
 • Geheel vrijblijvend en kosteloos offerte aanvragen
 • Snel, foutloos en voordelig

Lagere maandlasten of een kortere looptijd- wat zijn de mogelijkheden?

Sluit u één of meerdere dure leningen over, dan profiteert u van een lagere rente en lagere maandlasten en/of een kortere looptijd van de lening. Bij een nieuwe lening horen immers nieuwe voorwaarden die vaak beter en gunstiger zijn dan de oude. Oversluiten van uw dure lening, of het nu uw doorlopend krediet is of een persoonlijke lening, kan bij ons eenvoudig en online op het moment dat het u uitkomt. U heeft dan weer een lening die aansluit op uw huidige situatie en met de gunstige rentetarieven van dit moment. Bij een persoonlijke lening ligt het lage rentetarief van nu vast tijdens de gehele looptijd. Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij doen wij een jaarlijkse check of de lening nog bij u past.

Welk soort leningen kunt u (laten) oversluiten of samenvoegen?

De volgende leningen kunt u oversluiten en/of samenvoegen:

 • Persoonlijke Lening(en) bij een andere bank
 • Doorlopend Krediet(en) bij een andere bank
 • Creditcardschulden
 • Postorderkredieten of kopen op afbetaling bij bijvoorbeeld Wehkamp, MediaMarkt of Bijenkorf
 • Roodstand op uw betaalrekening

Hoe werkt het oversluiten van uw dure lening(en)?

Uw lopende lening oversluiten lijkt misschien ingewikkeld, maar het is heel eenvoudig. Bij het oversluiten van een doorlopend krediet, persoonlijke lening of ander krediet wordt de oude lening afgelost en wordt een nieuwe lening afgesloten:

 • Vaste lage rente vanaf 6,5% bij een persoonlijke lening - Laagste van Nederland!
 • Vast bedrag lenen vanaf € 5.000,-
 • Vaste looptijd
 • Vaste maandtermijnen
 • Altijd boetevrij extra aflossen
 • Veilig, verantwoord en voordelig online afsluiten

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij regelen wij het oversluiten van uw lening online, foutloos en snel. U vult uw gegevens op ons online offerteformulier in, óók als uw lening niet via ons loopt.
Per e-mail sturen wij u de aanbiedingen van onze partnerbanken met de leningen waarvoor u in aanmerking komt. Duidelijk in één overzicht alle rentes en voorwaarden naast elkaar, zodat u eenvoudig de lening kunt uitkiezen die het beste aansluit bij uw wensen. Op basis van uw keuze sturen wij u direct per mail of post de offerte en uw nieuwe voorwaarden. Wij regelen de hele overstap voor u met de oude en nieuwe bank.

 

Persoonlijke lening oversluiten 

Als u niet één lening heeft maar meerdere losse, dan kunt u uw leningen samenvoegen tot een overzichtelijke lening. De rente voor één grotere lening is over het algemeen lager dan de rente op meerdere kleine leningen. Heeft u een persoonlijke lening maar wilt u meer flexibiliteit wat betreft de looptijd van de lening? Dan kunt u uw lening omzetten naar een doorlopend krediet.

Hoeveel kost het oversluiten van een lening?

Het oversluiten van een persoonlijke lening is in bijna alle gevallen gratis. De meeste banken berekenen geen boeterente meer voor het wegvallen van hun rente-inkomsten na uw overstap. Een enkele bank berekent deze wettelijke boeterente nog wel door. Dit is met name het geval bij oude leningen. Het oversluiten van een persoonlijke lening heeft voordelen: besparing van maandelijkse lasten en nieuwe voorwaarden bij de lening.

Hoe werkt het oversluiten van een lening?

Het oversluiten van uw leningen of krediet regelen wij eenvoudig na ontvangst van uw aanvraag. U kunt gebruik maken van onze online service. Hier ziet u direct hoeveel geld u kunt besparen. Als u een vrijblijvende offerte aanvraagt sturen wij u een aanbod op maat. U maakt een keuze voor de aanbieding die het beste bij uw situatie past. Wij regelen vervolgens alles voor u. Op deze manier kunt u op korte termijn profiteren van uw nieuwe goedkopere lening.

Wurgkrediet oversluiten

De term wurgkrediet wordt gebruikt in leensituaties, waarin de rente van de lening zo hoog oploopt dat u alleen nog maar rente betaalt, niets aflost op de schuld en niet meer van de lening afkomt. Het is een term die in 2016 veelvuldig negatief in het nieuws was. 

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kunt u uw wurgkrediet oversluiten. Sluit u uw wurgkrediet over naar een persoonlijke lening, dan weet u precies wat uw maandelijkse kosten zijn en wanneer u de lening heeft afbetaald. 

Tips bij het oversluiten van uw dure lening

 1. Check goed of u boetevrij mag aflossen. Zo niet wegen de kosten van het oversluiten dan nog wel op tegen een goedkopere Persoonlijke Lening? Bij ons kunt u altijd uw persoonlijke lening boetevrij aflossen.
 2. Een korte looptijd is goedkoper en u kunt de lening versneld aflossen. De looptijd is immers korter en de rente ligt lager. In het begin zal door de kortere looptijd het maandelijks af te lossen bedrag iets hoger liggen dan bij uw oude lening. Maar doordat de lening elke maand weer een stukje wordt afgelost, zakt dit bedrag snel. Een lening met een korte looptijd is daarmee altijd voordeliger.
 3. Eenvoudige acceptatie van hetzelfde leenbedrag. Sluit u een of meerdere leningen over, beoordeelt de kredietverstrekker opnieuw of u het krediet kunt afsluiten. Er wordt informatie bij het BKR opgevraagd over uw betalingsgedrag. Daarnaast beoordeelt de bank uw aanvraag/lening opnieuw op basis van uw huidige inkomsten en lasten. Leent u hetzelfde bedrag (dus geen hoger bedrag), dan is de kans heel groot dat u probleemloos kunt oversluiten.
 4. Hoe hoger het leenbedrag, hoe lager de rente. Of anders gezegd: voor (meerdere) kleinere leningen betaalt u doorgaans een hogere rente dan voor grotere consumptieve kredieten. De beste manier om geld te besparen op al die kleine leningen is samenvoegen tot één grotere lening waarmee u alle kleinere leningen in één keer aflost. 

Wat kunt u besparen met het oversluiten van uw lening(en)?

Is uw situatie veranderd? Zijn de rentetarieven verlaagd? Heeft u verschillende kleine leningen bij meerdere partijen? Is uw antwoord ‘ja’? Redenen genoeg om uw lening te bekijken of oversluiten loont. Bereken wat u kunt besparen op uw lening!

Voor welke leningen kunt u bij ons terecht?

Onze voordelige leningen

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kunt u kiezen uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wilt u een hoog bedrag veilig lenen voor bijvoorbeeld een recreatiewoning of een grote verbouwing? Dan kunt u deze leenvormen ook combineren in een combinatie krediet bij verschillende banken.

Persoonlijke Lening

Alle kosten zijn bij een Persoonlijke Lening vooraf inzichtelijk, daarom wordt de lening vaak in één adem genoemd met verantwoord lenen.

 • De Persoonlijke Lening is een lening met een vast totaalbedrag (leenbedrag plus rente).
 • Het totaalbedrag vermindert u door gedurende een vooraf afgesproken looptijd maandelijks een vast bedrag af te lossen.
 • U mag altijd boetevrij extra aflossen.
 • De lening wordt na akkoord van de bank direct in zijn geheel aan uw overgemaakt.

Met een Persoonlijke Lening weet u dus precies hoeveel u per maand moet betalen, hoe lang u nog moet betalen en wat de totale kosten van uw lening zijn.

Meer informatie over Persoonlijke Lening

Doorlopend Krediet

Met een Doorlopend Krediet kunt u constant opnieuw geld lenen tot een vooraf afgesproken bedrag, u bepaalt zelf hoeveel u overmaakt naar uw betaalrekening.

 • Een Doorlopend Krediet is vergelijkbaar met de roodstand op een bankrekening, maar gemiddeld drie keer goedkoper.
 • U kunt tot een maximumbedrag geld lenen en alles wat u aflost kunt u weer opnieuw opnemen.
 • U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.
 • U mag altijd boetevrij extra aflossen.
 • De lening is na akkoord direct beschikbaar.

Een Doorlopend Krediet is dus de ideale leenvorm indien u een terugkerende leenbehoefte hebt en een goedkoper alternatief zoekt voor bijvoorbeeld de creditcard en roodstand.

Meer informatie over Doorlopend Krediet

variabele-rente

Lagere rente

De rente is lager op één grote lening dan meerdere kleinere leningen.

looptijd

Kortere looptijd

Met een lagere rente kunt u maandelijks een groter deel van uw lening aflossen.

bespaar

Minder betalen

Door een lagere rente op één lening hoeft u (maandelijks) minder terug te betalen.

rekenmachine

Betere voorwaarden

Geld besparen door een lening met betere voorwaarden.

snel

Binnen 24 uur antwoord

Per e-mail en in Mijn DNKM ontvangt u een overzicht met uw mogelijkheden.

verantwoord

Lage rente van 6,7%

Bereken de rente waar u voor in aanmerking komt.

aflossen

Dure lening oversluiten

Profiteer van een lagere rente. 

gespecialiseerde krediet banken

Gespecialiseerde banken

Verantwoord geld lenen bij een gerenommeerde bank

Maak gebruik van onze gratis oversluitservice

Uw lopende leningen oversluiten naar één nieuwe lening. Voor meer overzicht in uw financiële administratie. Of een enkele lening oversluiten om te profiteren van een lagere rente. Ontdek hieronder hoeveel u kunt besparen als u uw lening oversluit. Wij regelen het voor u. Gewoon online en helemaal gratis.

Wis lening

Wis lening
U kunt {{(currentLoan.totalprice - newLoan.totalprice) | currency}} besparen

U kunt {{(currentLoan.totalprice - otherLoan.totalprice) | currency}} besparen

U kunt {{(currentLoan.period - otherLoan.period)}} maanden minder lang aflossen

Het lijkt erop dat we u geen voordeligere lening kunnen aanbieden

down

Bekijk onderstaande vergelijking met het voordeligste alternatief van één van onze partners

  Uw huidige lening Ons aanbod Ons aanbod
Leenbedrag {{currentLoan.stillToPay | currency}} {{newLoan.stillToPay | currency}} {{otherLoan.stillToPay | currency}}
Maandlast {{currentLoan.monthlyCosts | currency}} {{newLoan.monthlyCosts | currency}} {{otherLoan.monthlyCosts | currency}}
Looptijd {{currentLoan.period}} maanden {{newLoan.period}} maanden {{otherLoan.period}} maanden
Rentepercentage {{currentLoan.showRente}} {{newLoan.interest}} {{otherLoan.interest}}
Totaal te betalen {{currentLoan.totalprice | currency}} {{newLoan.totalprice | currency}} {{otherLoan.totalprice | currency}}
    Vrijblijvend offerte aanvragen Vrijblijvend offerte aanvragen
Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen