Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Dure lening oversluiten

Betere voorwaarden en een lage rente vanaf 3,9%

U wilt geld lenen tegen de laagste rente en de beste voorwaarden. Logisch. Maar omdat een lening een overeenkomst is die u aangaat voor langere tijd is de kans groot, dat een lening die u jaren geleden heeft afgesloten, niet meer aansluit bij uw huidige situatie. Dit kan zijn omdat u een andere baan met gewijzigd inkomen heeft. Uw kinderen zijn uit huis of misschien juist omdat uw gezin is uitgebreid. Gedaalde rentetarieven en gewijzigde modernere voorwaarden zoals bijvoorbeeld geen boeterente meer bij een persoonlijke lening of de verhoging van de leeftijd waarop het krediet moet zijn afgebouwd, zijn ook redenen om een lening over te sluiten.

Waarom een lopende lening oversluiten?

De rente staat op dit moment historisch laag en de meeste banken hebben hun voorwaarden geactualiseerd. Ook als u meerdere leningen heeft kan het zinvol zijn om ze over te sluiten en samen te voegen tot één lening. U profiteert dan van lagere maandlasten omdat de rente op kleinere leningen hoger is dan op één grote lening. Tegelijkertijd heeft u beter overzicht. Periodiek uw lening onder de loep nemen kan een besparing op uw maandlasten betekenen.

Lees ook: Lening aanvragen.

Is oversluiten goedkoper?

Als je een lening hebt die vóór 2018 is afgesloten, dan is de kans groot dat je geld kan besparen met oversluiten. Dit komt doordat er in 2018 veel rentes voor consumptieve kredieten zijn verlaagd. 

Euro bankbiljetten

Lagere maandlasten of een kortere looptijd

Het oversluiten van een lopende lening betekent een lagere rente en lagere maandlasten en/of een kortere looptijd van de lening; bij een nieuwe lening horen nieuwe voorwaarden die vaak beter en gunstiger zijn dan de oude. Oversluiten van uw lening, of het nu uw doorlopend krediet is of een persoonlijke lening, kan bij ons eenvoudig en online op het moment dat het u uitkomt. U heeft dan weer een lening die aansluit op uw huidige situatie en met de gunstige rentetarieven van dit moment. Het lage rentetarief van nu kunt u voor langere tijd vastleggen in geval van een persoonlijke lening. Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij doen wij een jaarlijkse check of de lening nog past bij u.

Doorlopend krediet oversluiten

Het rentepercentage en de looptijd van een doorlopend krediet zijn variabel zijn dus de lening kan op elk moment worden overgesloten naar een andere kredietverstrekker. Het oversluiten van uw doorlopend krediet naar de vorm van een persoonlijke lening is ook een optie als u meer zekerheid zoekt.

Hoeveel kost het?

Een doorlopend krediet oversluiten is kosteloos.

Hoe werkt het oversluiten van een doorlopend krediet? 

Uw lopende lening oversluiten lijkt misschien ingewikkeld, maar het is heel eenvoudig. Bij het oversluiten van een doorlopend krediet wordt de oude lening afgelost en wordt een nieuwe lening afgesloten.

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij regelen wij het oversluiten van uw krediet online en foutloos. U vult uw gegevens op ons online offerteformulier in, ook als uw lening niet via ons loopt. Per e-mail sturen wij u de aanbiedingen van onze partnerbanken met de doorlopende kredieten waarvoor u in aanmerking komt. Duidelijk in één overzicht alle rentes en voorwaarden naast elkaar, zodat u eenvoudig het doorlopend krediet kunt uitkiezen wat het beste aansluit bij uw wensen. Op basis van uw keuze sturen wij u direct per mail of post de offerte en uw nieuwe voorwaarden. Wij regelen de hele overstap voor u met de oude en nieuwe bank.

Rekenvoorbeeld

Stel: u heeft een doorlopend krediet van €20.000 bij de bank. De rente van de lening bij uw eigen kredietverstrekker bedraagt 7,5 %. Als u het hele jaar door het maximale bedrag leent, betaalt u €1.500 rente. Een concurrerende bank biedt eveneens een doorlopend krediet van €20.000 aan, maar tegen een rente van 5,5 %. In dit geval komen de jaarlijkse rentekosten uit op €1.100. Dat is een verschil van maar liefst €400!

Persoonlijke lening oversluiten 

Als u niet één lening heeft maar meerdere losse, dan kunt u uw persoonlijke leningen samenvoegen tot een overzichtelijke lening en de rente voor één grotere lening is lager dan de rente op meerdere kleine leningen. Heeft u een persoonlijke lening maar wilt u meer flexibiliteit wat betreft de looptijd van de lening? Dan kunt u uw lening omzetten naar een doorlopend krediet.

Hoeveel kost het?

Het oversluiten van een persoonlijke lening is in bijna alle gevallen gratis. De meeste banken berekenen geen boeterente meer voor het wegvallen van hun rente-inkomsten na uw overstap. Een enkele bank berekent deze wettelijke boeterente nog wel door. Dit is met name het geval bij oude leningen. Het oversluiten van een persoonlijke lening heeft voordelen: besparing van maandelijkse lasten en nieuwe voorwaarden bij de lening.

Hoe werkt het oversluiten van een persoonlijke lening?

Het oversluiten van uw persoonlijke lening regelen wij eenvoudig na ontvangst van uw aanvraag. U kunt gebruik maken van onze online oversluitservice. Hier ziet u direct hoeveel geld u kunt besparen. Als u een vrijblijvende offerte aanvraagt sturen wij u een aanbod op maat. U maakt een keuze voor de aanbieding die het beste bij uw situatie past. Wij regelen vervolgens alles voor u. Op deze manier kunt u op korte termijn profiteren van uw nieuwe goedkopere lening.

Wurgkrediet oversluiten

De term wurgkrediet wordt gebruikt in leensituaties, waarin de rente van de lening zo hoog oploopt dat u alleen nog maar rente betaalt, niets aflost op de schuld en niet meer van de lening afkomt. Het is een term die in 2016 veelvuldig negatief in het nieuws was. 

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kunt u uw wurgkrediet oversluiten. Sluit u uw wurgkrediet over naar een persoonlijke lening, dan weet u precies wat uw maandelijkse kosten zijn en wanneer u de lening heeft afbetaald. 

Bestaande lening oversluiten: hoe hoog is de besparing voor u?

Is uw situatie veranderd? Zijn de rentetarieven verlaagd? Heeft u verschillende kleine leningen bij meerdere partijen? Is uw antwoord ‘ja’? Redenen genoeg om uw lening te bekijken of oversluiten loont.

Vraag vandaag nog een offerte aan om te zien wat u kunt besparen op uw lening.

Voor welke leningen kunt u bij ons terecht?

Leenvormen

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kunt u kiezen uit Persoonlijke Leningen en Doorlopende Kredieten. Wilt u een hoog bedrag lenen voor bijvoorbeeld een recreatiewoning of een grote verbouwing? Dan kunt u deze leenvormen ook combineren in een combinatie krediet bij verschillende banken.

Bekijk alle leenvormen en variaties.

Persoonlijke Lening

Alle kosten zijn bij een Persoonlijke Lening vooraf inzichtelijk, daarom wordt de lening vaak in één adem genoemd met verantwoord lenen.

  • De Persoonlijke Lening is een lening met een vast totaalbedrag (leenbedrag plus rente).
  • Het totaalbedrag vermindert u door gedurende een vooraf afgesproken looptijd maandelijks een vast bedrag af te lossen.
  • U mag altijd boetevrij extra aflossen.
  • De lening wordt na akkoord van de bank direct in zijn geheel aan uw overgemaakt.

Met een Persoonlijke Lening weet u dus precies hoeveel u per maand moet betalen, hoe lang u nog moet betalen en wat de totale kosten van uw lening zijn.

Meer informatie over Persoonlijke Lening

Doorlopend Krediet

Met een Doorlopend Krediet kunt u constant opnieuw geld lenen tot een vooraf afgesproken bedrag, u bepaalt zelf hoeveel u overmaakt naar uw betaalrekening.

  • Een Doorlopend Krediet is vergelijkbaar met de roodstand op een bankrekening, maar gemiddeld drie keer goedkoper.
  • U kunt tot een maximumbedrag geld lenen en alles wat u aflost kunt u weer opnieuw opnemen.
  • U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.
  • U mag altijd boetevrij extra aflossen.
  • De lening is na akkoord direct beschikbaar.

Een Doorlopend Krediet is dus de ideale leenvorm indien u een terugkerende leenbehoefte hebt en een goedkoper alternatief zoekt voor bijvoorbeeld de creditcard en roodstand.

Meer informatie over Doorlopend Krediet

variabele-rente

Lagere rente

De rente is lager op één grote lening dan meerdere kleinere leningen.

looptijd

Kortere looptijd

Met een lagere rente kunt u maandelijks een groter deel van uw lening aflossen.

bespaar

Minder betalen

Door een lagere rente op één lening hoeft u (maandelijks) minder terug te betalen.

rekenmachine

Betere voorwaarden

Geld besparen door een lening met betere voorwaarden.

snel

Binnen 24 uur antwoord

Per e-mail ontvangt u een overzicht met de mogelijkheden en tarieven.

verantwoord

Lage rente van 3,9%

Bereken de rente waar u voor in aanmerking komt.

aflossen

Dure lening oversluiten

Profiteer van een lagere rente. 

gespecialiseerde krediet banken

Gespecialiseerde banken

Verantwoord geld lenen bij een gerenommeerde bank

Maak gebruik van onze gratis oversluitservice

Uw lopende leningen oversluiten naar één nieuwe lening. Voor meer overzicht in uw financiële administratie. Of een enkele lening oversluiten om te profiteren van een lagere rente. Ontdek hieronder hoeveel u kunt besparen als u uw lening oversluit. Wij regelen het voor u. Gewoon online en helemaal gratis.

Wis lening

Wis lening
U kunt {{(currentLoan.totalprice - newLoan.totalprice) | currency}} besparen

U kunt {{(currentLoan.totalprice - otherLoan.totalprice) | currency}} besparen

U kunt {{(currentLoan.period - otherLoan.period)}} maanden minder lang aflossen

Het lijkt erop dat we u geen voordeligere lening kunnen aanbieden

down

Bekijk onderstaande vergelijking met het voordeligste alternatief van één van onze partners

  Uw huidige lening Ons aanbod Ons aanbod
Leenbedrag {{currentLoan.stillToPay | currency}} {{newLoan.stillToPay | currency}} {{otherLoan.stillToPay | currency}}
Maandlast {{currentLoan.monthlyCosts | currency}} {{newLoan.monthlyCosts | currency}} {{otherLoan.monthlyCosts | currency}}
Looptijd {{currentLoan.period}} maanden {{newLoan.period}} maanden {{otherLoan.period}} maanden
Rentepercentage {{currentLoan.showRente}} {{newLoan.interest}} {{otherLoan.interest}}
Totaal te betalen {{currentLoan.totalprice | currency}} {{newLoan.totalprice | currency}} {{otherLoan.totalprice | currency}}
    Vrijblijvend offerte aanvragen Vrijblijvend offerte aanvragen

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen