Let op! Geld lenen kost geld

Badkamer financieren

Geld lenen voor uw nieuwe badkamer al vanaf 6,7%

Is uw badkamer toe aan vervanging? Een nieuwe, moderne badkamer met fris sanitair en duurzame keuzes maakt uw woning meer waard en is veel gemakkelijker in het onderhoud. U financiert de verbouwing met een verantwoorde persoonlijke lening met fiscaal voordeel. Eenvoudig online, tegen de laagste rente van Nederland en met gunstige voorwaarden.

Waarom uw badkamer verbouwen?

Een nieuwe, mooie badkamer verhoogt uw wooncomfort, is vaak makkelijker schoon te houden en uw woning wordt direct meer waard. Maar er zijn nog meer goede redenen om uw badkamer te verbouwen:

  1. Renoveren van uw oude badkamer, met name de leidingen en vloeren. Een gedateerde badkamer met mankementen aan de tegels of kranen zorgt dagelijks voor ergernis, viezigheid en kan zelfs gevaarlijk zijn. Renoveren en/of volledig verbouwen van uw badkamer maakt hem niet alleen mooier en hygiënischer, maar ook nog eens veiliger.
  2. Verduurzamen van uw badkamer. Bijvoorbeeld met betere ventilatie, een grijswatersysteem, vloerverwarming, een besparende douchekop en isolatie van spouwmuur/ vloer.
  3. Uw badkamer levensloopbestendig maken. Als u op leeftijd raakt, maar de eerstvolgende jaren niet wilt of kunt verhuizen, kan het aanpassen van uw badkamer een goede optie zijn. U kunt zo lang mogelijk thuis blijven wonen met bijvoorbeeld een inloopdouche, eenvoudig te bedienen kranen, beugels of een verhoogd toilet.

Wat kost het verbouwen van een badkamer?

De kosten voor het renoveren en/of verbouwen liggen ongeveer tussen de 6000 en 17.000 euro. Het uiteindelijke prijskaartje hangt natuurlijk af van de afmeting van uw badkamer en de keuzes die u maakt voor bijvoorbeeld materialen en afwerking.

Verbouwing badkamer financieren: hypotheek of lening?

U kunt de verbouwing van uw badkamer financieren met een tweede hypotheek. Dat lijkt een logische en voordelige oplossing. Maar in de praktijk is het vaak niet de voordeligste optie, want u betaalt extra kosten voor taxatie, hypotheekadvies en de notaris. Bovendien heeft een hypotheek een looptijd van 30 jaar en betaalt u dus al die jaren extra rentekosten.

Een persoonlijke lening voor uw huis heeft een veel kortere looptijd, maximaal 10 jaar. De rente ligt weliswaar hoger, maar door de korte looptijd bent u in totaal minder kwijt aan rentekosten. Een lening is daarom meestal voordeliger dan een extra hypotheek. Als huiseigenaar profiteert u van een lage rente. Bovendien betaalt u geen extra kosten, bent u eerder van de lening af en heeft u recht op fiscaal voordeel.

Lees ook: Lening of hypotheek voor verbouwing?

Fiscaal voordeel met een persoonlijke lening

Sluit u een persoonlijke lening af voor het verbouwen of renoveren van uw badkamer? Dan is de rente over de lening onder voorwaarden volledig aftrekbaar. Geld lenen voor een badkamerverbouwing of -renovatie valt voor de Belastingdienst namelijk onder ‘woningverbetering’. Het moet wel gaan om uw eigen koopwoning en u dient de facturen als bewijs te bewaren. 

Lees ook: Woning verbouwen met belastingvoordeel

Tips voor het lenen van geld lenen voor een badkamer

  1. Bedenk goed welke elementen u in uw mooie nieuwe badkamer wilt hebben. Is er plek voor een bad? Een dubbele wastafel? Welke afwerking wilt u voor de kranen en hoe gaan de tegels eruitzien? U kunt hiervoor bijvoorbeeld verschillende ontwerpen (laten) maken.
  2. Zodra u weet hoe de nieuwe badkamer gaat worden, kunt u meerdere offertes bij aannemers op gaan vragen. Zo weet u wat een realistisch bedrag voor de badkamerverbouwing is en welk leenbedrag u nodig heeft. Tel daar ongeveer 10% bij op voor meerwerk of onvoorziene kosten.
  3. Kunt u zelf meewerken? Bijvoorbeeld alvast het sloopwerk doen of alle materialen in huis halen? Dat drukt de kosten en zo houdt u nog wat extra’s over.

Gerelateerde informatie over geld lenen voor uw woning:

Woning verbouwen met belastingvoordeel

Verduurzamen woning onbetaalbaar of niet?

Ik heb een hypotheek en wil een lening afsluiten

Verbouwingskrediet afsluiten

Waar kunt u voor lenen? 

Lening oversluiten

Heeft u via een andere kredietverstrekker een lening voor uw badkamer afgesloten maar betaalt u een hoge rente? U kunt kosteloos de lening naar ons oversluiten via onze online oversluitservice. Zodra de lening is overgesloten profiteert u van onze lage rente en gunstige voorwaarden. Heeft u bijvoorbeeld al een autolening of een lening voor uw keuken? U kunt de leningen samenvoegen tot één lening zodat u meer overzicht heeft en een lagere rente gaat betalen. De rente voor een hoog leenbedrag ligt lager dan de rente van een laag leenbedrag.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen