Let op! Geld lenen kost geld

Woningisolatie financieren

Verduurzaam uw huis met een voordelige lening

indicator
Woningisolatie financieren

Uw woning isoleren met een lening is vaak goedkoper dan met een hypotheek. Wij helpen u graag uw huis te isoleren met een verantwoorde lening. Voordelig, volledig online en snel geregeld. U kiest de best passende lening voor deze verbetering aan uw woning en wij regelen de rest.

Geld lenen om uw woning te isoleren is geen onverstandige keuze. Niet alleen is het isoleren van uw woning goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.
Dankzij de energiebesparende isolatie zal uw energierekening dalen. En u levert langdurig een bijdrage aan een beter milieu. Bovendien krijgt uw huis door isolatie een beter energielabel en stijgt het daardoor in waarde.

Zoekt u een verantwoorde financiering voor het isoleren van uw woning? U  kiest zelf de hoogte van het bedrag en de looptijd.
De rente van de persoonlijke lening is 100% aftrekbaar in box 1. Zo betaalt u onder de streep alleen het leenbedrag zelf. Isolerende maatregelen aan uw woning verdienen zichzelf vervolgens terug.

Zolder isolatie

Met zolder isolatie bespaart u algauw 30% op uw energiekosten. Er gaat veel minder warmte verloren in de winter en in de zomer houdt u de hitte buiten.

Zolder isolatie levert een beter milieulabel op. Goed voor het milieu en voor de verkoopwaarde van uw woning! De prijzen voor het isoleren van uw zolder lopen uiteen van 20 euro tot zo’n 65 euro per vierkante meter. Het gewenste isolatiemateriaal en de dikte hiervan, de methode van isoleren en de wijze van afwerking (afwerkingslaag) bepalen mede de kosten van uw zolder isolatie.

U heeft de zolder isolatie meestal binnen 4 jaar tijd terugverdiend.

Kruipruimte isolatie

Het grote voordeel van kruipruimte isolatie is het comfortabele gevoel. De vloer voelt warmer aan en koelt veel langzamer af in de wintermaanden. Uw huis blijft langer warm en u hoeft daardoor minder energie te verstoken. Dat scheelt u zeker 10% - 15% op de energierekening.

Bovendien helpt ook kruipruimte isolatie mee om een beter energielabel op de woning te krijgen. Voor het isoleren van de kruipruimte kunt u de vloer laten aanpakken, de grond of een combinatie van beide. De opties hangen af van de toegankelijkheid van uw kruipruimte en het type kou- of vochtprobleem.

Voor de kosten kunt u rekening houden met 15 euro - 40 euro per vierkante meter, afhankelijk van het materiaal. Uw energieverbruik daalt onmiddellijk, zodat de kosten voor uw kruipruimte isolatie binnen 7 jaar - 10 jaar terugverdiend zijn.

Spouwmuur isolatie

Ook spouwmuur isolatie levert vele voordelen op. Het scheelt u zomaar 20% – 25% warmteverlies, u krijgt een comfortabeler leefklimaat in huis en het verhoogt de geluidsisolatie van uw woning.

Spouwmuur isolatie is bovendien beter voor het milieu omdat u minder hoeft te stoken. Extra mooi is dat u kunt kiezen uit diverse ecologische isolatiematerialen voor uw spouwmuur, zoals houtwol, vlaswol en kurk. Ook HR++ EPS parels zorgen voor duurzame isolatie. De kosten zijn ongeveer 18 euro – 36 euro per m2. U verdient deze energiebesparende maatregel vrij snel terug: al binnen 3 tot 5 jaar.

Financiering van woningisolatie

Uw woningisolatie financieren met een persoonlijke lening betekent financiële zekerheid, verantwoord lenen en een belastingvoordeel.

We bieden zelfs 2 typen persoonlijke leningen, speciaal bedoeld voor duurzame investeringen in uw woning: GreenLoans en een verbouwingskrediet.

GreenLoans biedt een persoonlijke lening met een vaste lage rente, ongeacht het leenbedrag. Het geld komt 100% uit groene fondsen (maatschappelijk verantwoord bankieren) en mag ook alleen voor groene investeringen worden gebruikt.

Een verbouwingskrediet is een persoonlijke lening, specifiek voor het verbouwen, verbeteren of verduurzamen van uw koopwoning. Met een koophuis kunt u vaak meer en langer lenen tegen een lage rente, omdat een eigen huis veel stabiliteit biedt aan de kredietverstrekker of bank

Voor al onze leningen geldt dat u boetevrij onbeperkt extra bedragen mag aflossen. Zo geniet u nog sneller schuldenvrij van uw goed geïsoleerde huis!

De rente van een persoonlijke lening voor uw huis is 100% aftrekbaar in box 1. Bewaar dus goed alle bonnetjes en facturen.

Wist u: een persoonlijke lening voor een tweede huis kan u zelfs voordeel opleveren in box 3. Dit geldt voor schulden vanaf 3700 euro per persoon.

Waarom bij ons lenen?

  • Laagste vaste rente van Nederland
  • Geen dure adviseurs nodig en daarom goedkoper dan de grote banken (waarom wij goedkoper zijn dan banken)
  • Vrije besteding van uw persoonlijke lening voor woningisolatie. Dat betekent dat wij geen restricties stellen voor het leendoel ‘woningisolatie’
  • Met 1 aanvraag een compleet aanbod van meerdere banken.

3 Tips voor het isoleren van uw woning

  1. Vraag meerdere offertes aan. Het loont om prijzen te vergelijken! Check bij een (voordelige) offerte ook altijd hoe er wordt omgegaan met meerwerk en of er andere bijkomende kosten zijn. 
  2. Als u toch gaat isoleren, vraag dan bij de uitvoerder na hoe duurzaam het gebruikte materiaal is. Ook al is er inmiddels een keur aan milieuvriendelijke isolatiematerialen beschikbaar, heeft de bouwsector vaak nog onvoldoende aandacht voor ecovriendelijk isoleren. Natuurlijke en duurzame isolatiematerialen zijn bijvoorbeeld leem, stro, kurk, tonzon, schapenwol, cellulose, hennep, gereycled katoen, vlas of houtvezels. 
  3. Onderzoek of u in aanmerking komt voor premies of subsidies en of u gebruik kunt maken van een lager BTW- tarief op het isolatiewerk. Zo kunt u de kostprijs soms nog aardig terugdringen.

Gerelateerde informatie en gebruikte bronnen:

Rijksoverheid : subsidie isolatie

Financiering verduurzamen woning

Verduurzamen woning onbetaalbaar of niet?

fiscaal-aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar

Een Persoonlijke Lening voor woningverbetering is fiscaal aftrekbaar.

huis

Vaste extra lage rente vanaf 6,7%

Huiseigenaren profiteren van extra rentevoordeel. 

variabele-rente

Binnen enkele dagen uitgekeerd

2 werkdagen na het tekenen van het contract staat het bedrag op uw rekening.

aflossen

Geen notaris- en taxatiekosten

Anders dan bij het verhogen van uw hypotheek komen er bij een lening geen kosten bij.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen