Let op! Geld lenen kost geld

Woning isoleren

Lening voor isolatie - Vaste rente vanaf 6,6% en fiscaal aftrekbaar

indicator
Woning isoleren

Uw woning isoleren met een lening is vaak goedkoper dan via een hypotheek. De totale kosten zijn lager en u heeft sneller toegang tot uw geld. Wij helpen u graag. Dat doen wij voordelig, foutloos en helemaal online. U kiest de best passende lening voor deze verbetering aan uw woning en wij regelen de rest.

Geld lenen om uw woning te isoleren is geen onverstandige keuze. Niet alleen is het isoleren van uw woning goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Dankzij de energiebesparende isolatie zal uw energierekening dalen. En u levert langdurig een bijdrage aan een beter milieu. Voor de financiering van het isoleren van uw woning kiest u zelf de hoogte van het bedrag en de looptijd.

Zolder isolatie

Met zolder isolatie bespaart u algauw 30% op uw energiekosten. Er gaat veel minder warmte verloren in de winter en in de zomer houdt u de hitte buiten. Vaak levert zolder isolatie een beter milieulabel op. Goed voor het milieu en voor de verkoopwaarde van uw woning! 

De prijzen voor het isoleren van uw zolder lopen uiteen van 20 tot zo’n 65 euro per vierkante meter. Het gewenste isolatiemateriaal en de dikte hiervan, de methode van isoleren en de wijze van afwerking (afwerkingslaag) bepalen mede de kosten van uw zolder isolatie.

Kruipruimte isolatie

Het grote voordeel van kruipruimte isolatie is het comfortabele gevoel. De vloer voelt warmer aan en koelt veel langzamer af in de wintermaanden. Uw huis blijft langer warm en u hoeft daardoor minder energie te verstoken. Dat scheelt u zeker 10 tot 15 procent op de energierekening. Bovendien helpt kruipruimte isolatie mee om een beter energielabel op de woning te krijgen. Voor het isoleren van de kruipruimte kunt u de vloer laten aanpakken, de grond of een combinatie van beide. De opties hangen af van de toegankelijkheid van uw kruipruimte en het type kou- of vochtprobleem. 

Voor de kosten kunt u rekening houden met ongeveer 50 euro per vierkante meter. Uw energieverbruik daalt onmiddellijk, zodat de kosten voor uw kruipruimte isolatie binnen 5 tot 10 jaar terugverdiend zijn.

Financiering van woningisolatie

Uw woningisolatie financieren met een Persoonlijke Lening betekent financiële zekerheid, verantwoord lenen en een belastingvoordeel.

 • U krijgt het geld in één keer op uw rekening gestort, vaak al binnen 48 uur. 
 • De vaste lage rente van deze leenvorm is fiscaal aftrekbaar.
 • Maandelijks lost u een vast bedrag aan aflossing en rente af. 
 • De looptijd staat vast dus u weet de einddatum waarop de lening is afgelost. 
 • Bij een Persoonlijke Lening betaalt u geen advies-en afsluitkosten. Ter vergelijking: bij financieren via een hypotheek kunnen de advies-, afsluit- en notariskosten oplopen tot zo’n 2500 euro. 
 • De looptijd van een Persoonlijke Lening ligt gemiddeld rond de 10 jaar. Daardoor bent u uiteindelijk goedkoper uit dan bij financieren via een hypotheek met een looptijd van 30 jaar. Ook al ligt de hypotheekrente lager.

Wist u: een persoonlijke lening kan u zelfs voordeel opleveren in box 3. Dit geldt voor schulden vanaf 3000 euro per persoon.

 

Waarom bij ons lenen?

 • Vrije besteding van uw Persoonlijke Lening voor woningisolatie. Dat betekent dat wij geen restricties stellen voor het leendoel ‘woningisolatie’. Bij andere kredietmaatschappijen moet u bijvoorbeeld 75% van de lening besteden aan zonnepanelen en 25% aan overige energiebesparende zaken. Bij ons bent u vrij om zelf te bepalen welke isolerende maatregelen u neemt.
 • Laagste vaste rente van Nederland 
 • Met 1 aanvraag een compleet en realistisch aanbod van 5 banken.
 • Geen dure adviseurs nodig en daarom goedkoper dan de grote banken (waarom wij goedkoper zijn dan banken)
 • Altijd boetevrij extra aflossen.

3 Tips voor het isoleren van uw woning

 1. Vraag meerdere offertes aan. Het loont om prijzen te vergelijken! Check bij een (voordelige) offerte ook altijd hoe er wordt omgegaan met meerwerk en of er andere bijkomende kosten zijn. 
 2. Als u toch gaat isoleren, vraag dan bij de uitvoerder na hoe duurzaam het gebruikte materiaal is. Ook al is er inmiddels een keur aan milieuvriendelijke isolatiematerialen beschikbaar, heeft de bouwsector vaak nog onvoldoende aandacht voor ecovriendelijk isoleren. Natuurlijke en duurzame isolatiematerialen zijn bijvoorbeeld leem, stro, kurk, tonzon, schapenwol, cellulose, hennep, gereycled katoen, vlas of houtvezels. 
 3. Onderzoek of u in aanmerking komt voor premies of subsidies en of u gebruik kunt maken van een lager BTW- tarief op het isolatiewerk. Zo kunt u de kostprijs soms nog aardig terugdringen.

Gerelateerde informatie en gebruikte bronnen:

Rijksoverheid : subsidie isolatie

Financiering verduurzamen woning

Verduurzamen woning onbetaalbaar of niet?

fiscaal-aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar

Een Persoonlijke Lening voor woningverbetering is fiscaal aftrekbaar.

huis

Vaste extra lage rente vanaf 6,6%

Huiseigenaren profiteren van extra rentevoordeel. 

variabele-rente

Binnen enkele dagen uitgekeerd

2 werkdagen na het tekenen van het contract staat het bedrag op uw rekening.

aflossen

Geen notaris- en taxatiekosten

Anders dan bij het verhogen van uw hypotheek komen er bij een lening geen kosten bij.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen