Laden

Vertrouwd door velen

9,4

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Vakantiewoning financieren

Geld lenen voor een Vakantiewoning

We zien een toenemende vraag naar leningen voor tweede woningen of vakantiewoningen: als recreatie en belegging. Is eigenaar worden van een vakantiewoning een grote wens maar niet binnen handbereik? Wel met behulp van ons combinatie krediet. Een lening die bestaat uit een combinatie van twee delen persoonlijke lening of de combinatie van een flexibel deel van het doorlopend krediet en een vast deel van een persoonlijke lening tegen een vaste lage rente. In het geval van twee persoonlijke leningen onderbrengen bij meerdere banken is sprake van risicospreiding voor de bank. U profiteert van ruimere acceptatie en een lage rente.

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij regelt u online uw lening en betaalt u geen advies- en afsluitkosten. In een overzicht laten wij u het beste van minimaal vier banken zien waaruit u zelf een keuze kunt maken.

Leenbedrag tot € 150.000

Het maximale leenbedrag voor een vakantiewoning ligt bij ons vaak hoger dan bij andere kredietverstrekkers. Wij kunnen u een bedrag tot wel € 150.000 lenen als u kiest voor een combinatie krediet. Dit hoge bedrag wordt niet door alle kredietverstrekkers verleend; bij de meeste kunt u een maximumbedrag van € 50.000 - € 75.000 lenen. Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij leent u meer om uw droom te verwezenlijken dankzij de spreiding van de leningen. Uw lening wordt  bijvoorbeeld als twee keer een persoonlijke lening verdeeld ondergebracht bij twee banken. Hierdoor is sprake van een ruimere acceptatie van de lening, met betere voorwaarden en tegen een lagere rente.

Combinatie krediet

Het combinatie krediet is een combinatie van meerdere leningen:

  • Tweee persoonlijke leningen
  • Een deel persoonlijke lening en een deel doorlopend krediet

Het combineert het beste van de leenvormen in één lening en het beste van twee banken door risicospreiding. Als u het combinatie krediet kiest met twee persoonlijke leningen dan zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar. De rente en de looptijd staan vast en u betaalt elke maand dezelfde lasten.

De zekerheid van een persoonlijke lening; u weet vooraf hoe snel u de lening in maandelijkse termijnen aflost.  De flexibiliteit van een doorlopend krediet; u profiteert van de lage variabele rente en lage maandlasten en u heeft altijd geld achter de hand.

Dankzij de risicospreiding van een combinatie krediet kunnen wij een lagere rente bieden en zijn hogere leenbedragen mogelijk voor de financiering van recreatie objecten als caravans, stacaravans, bungalows, chalets en vakantiewoningen. Als u de vakantiewoning verhuurt kunt u de huurinkomsten direct terugstorten in het doorlopend krediet gedeelte of boetevrij extra termijnen aflossen op het deel van de persoonlijke lening.

Hypotheek of krediet

Op de eerste woning wordt als lening in bijna alle gevallen gebruik gemaakt van een hypotheek. Hierbij ontvangt u als eigenaar een voordeel in de vorm van een lage (hypotheek) rente en hypotheekrenteaftrek. Deze gunstige belastingregel geldt alleen bij de koop van een eerste woning, bij een tweede niet.

U kunt uw vakantie-/recreatiewoning financieren met een (overwaarde van uw huidige) hypotheek of een gedeeltelijk tweede nieuwe hypotheek. Met een combinatie krediet kunt u vervolgens het resterende deel van het aankoopbedrag van uw vakantie-/recreatiewoning of chalet financieren.

Als u geen hypotheek krijgt of wilt afsluiten voor uw tweede woning dan kunt u voor het gehele bedrag een combinatie krediet afsluiten tot een leenbedrag van €150.000. Een hypotheek brengt extra kosten mee (notaris, taxatie/makelaar en afsluit-/advieskosten). Een lening heeft deze kosten niet en als u de vakantiewoning als belegging koopt wilt u een kortere beleggingsperiode van bijvoorbeeld maximaal 10 jaar in plaats van 30 jaar bij een hypotheek. Het afsluiten van een lening is voordeliger ondanks de iets hogere rente zeker als je kiest voor een kortere looptijd.

Offerteaanvraag combinatie krediet

U kunt via onze leenwijzer zelf berekenen welk leenbedrag u kunt aanvragen. U vult het offerteformulier in en op basis van uw gegevens sturen wij u een voorstel van onze partnerbanken. U kiest welk leenbedrag u bij welke bank onderbrengt en wij regelen de rest voor u.

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen