Let op! Geld lenen kost geld
Vakantiewoning financieren

Vakantiewoning financieren

Geld lenen voor een vakantiewoning vanaf 6,7% rente

Geld lenen voor een vakantiewoning

We zien een toenemende vraag naar leningen voor tweede woningen of vakantiewoningen: als recreatie en belegging. Is eigenaar worden van een vakantiewoning een grote wens maar niet binnen handbereik? Wel met behulp van onze financieringen tot € 150.000.

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij regelt u online uw lening en betaalt u geen advies- en afsluitkosten. In één overzicht laten wij u het beste aanbod van minimaal vijf banken zien waaruit u zelf een keuze kunt maken.

Vakantiewoning financieren, wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn 2 opties voor het financieren van een vakantiewoning: 

 1. Uw hypotheek verhogen / tweede hypotheek
 2. Een consumptieve lening

Uw eerste woning heeft u waarschijnlijk gefinancierd met een hypotheek. Hierbij ontvangt u als eigenaar een voordeel in de vorm van een lage (hypotheek) rente en hypotheekrenteaftrek. Deze gunstige belastingregel geldt echter alleen bij de koop van een eerste woning, niet bij een tweede- of vakantiewoning.

U kunt uw vakantie-/recreatiewoning financieren met overwaarde van uw huidige hypotheek of een gedeeltelijk tweede nieuwe hypotheek.

Let op bij het afsluiten van een hypotheek voor een vakantiewoning: Een hypotheek brengt extra kosten mee (notaris, taxatie/makelaar en afsluit-/advieskosten). Een consumptieve lening (Persoonlijke Lening of Combinatie Krediet) heeft deze kosten niet. Als u de vakantiewoning als belegging koopt wilt u bovendien een kortere beleggingsperiode van bijvoorbeeld maximaal 10 jaar in plaats van 30 jaar bij een hypotheek. Het afsluiten van een lening is door de kortere looptijd voordeliger, ondanks de iets hogere rente.

Geld lenen voor een vakantiewoning tot € 150.000

Als u geen hypotheek krijgt of wilt afsluiten voor uw tweede woning dan kunt u voor het gehele bedrag een consumptieve lening afsluiten tot een leenbedrag van €150.000. Of u financiert met een consumptieve lening het resterende deel van het aankoopbedrag van uw vakantie-/ recreatiewoning of chalet. 

Het maximale leenbedrag voor een vakantiewoning ligt bij ons vaak hoger dan bij andere kredietverstrekkers. Wij kunnen u een bedrag tot wel € 150.000 lenen. Dit hoge bedrag wordt niet door alle kredietverstrekkers verleend; bij de meeste kunt u een maximumbedrag van €50.000 - €75.000 lenen. Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij leent u meer om uw droom te verwezenlijken dankzij de spreiding van de leningen. Uw lening wordt bijvoorbeeld als twee keer een Persoonlijke Lening verdeeld ondergebracht bij twee banken. Hierdoor is sprake van een ruimere acceptatie van de lening, met betere voorwaarden en tegen een lagere rente.

Waarom bij ons lenen?

 • Laagste vaste rente vanaf 3,6%
 • Altijd boetevrij aflossen
 • Met één aanvraag een compleet en realistisch aanbod van 5 banken in één overzicht
 • Vergelijk rente, voorwaarden en datum uitbetaling in één overzicht
 • Snel, foutloos en voordelig
 • Niet tevreden, geld terug!

Vrijblijvende offerte voor een vakantiewoning


Via ons financiert u makkelijk tot €150.000 van uw vakantiewoning. Binnen een paar uur weet u of uw droom kunt verwezenlijken. Vraag geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aan.

vakantiewoningen

Vakantiewoning financieren met een lening

U kunt kiezen uit twee leenvormen: een Persoonlijke Lening of een Combinatie Krediet om (een deel van) uw vakantiewoning te financieren.

Persoonlijke Lening voor vakantiewoning

Met een Persoonlijke Lening leent u eenmalig een vast bedrag tot €150.000,- tegen een vaste rente en vaste looptijd. Dat houdt in dat u gedurende een vooraf afgesproken looptijd maandelijks hetzelfde bedrag aflost en aan het einde van de looptijd schuldenvrij bent. U mag tussendoor altijd boetevrij extra aflossen zodat u nog eerder schuldenvrij van uw vakantiewoning kunt genieten.

Kenmerken Persoonlijke Lening

 • De bank betaalt u eenmalig het afgesproken bedrag uit.
 • U betaalt maandelijks een vast bedrag terug. Dit bedrag verandert niet gedurende de looptijd. Hierdoor vermindert na elke maandelijkse aflossing uw schuldbedrag. Zeer motiverend, zeker bij een vakantiewoning!
 • De lening heeft een vaste rente en vaste looptijd. U weet precies wanneer de lening is afgelost.
 • U mag tussentijds altijd boetevrij extra aflossen zodat u de lening eerder heeft afbetaald.

 

Vakantiewoning financieren met het Combinatie Krediet

Het combinatie krediet is een combinatie van meerdere leningen:

 • Twee persoonlijke leningen
 • Een deel persoonlijke lening en een deel doorlopend krediet

Het combineert het beste van de leenvormen in één lening en het beste van twee banken door risicospreiding. Als u het combinatie krediet kiest met twee Persoonlijke Leningen dan zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar. De rente en de looptijd staan vast en u betaalt elke maand dezelfde lasten.

De zekerheid van een persoonlijke lening: u weet vooraf hoe snel u de lening in maandelijkse termijnen aflost. 
De flexibiliteit van een doorlopend krediet: u profiteert van de lage variabele rente en lage maandlasten en u heeft altijd geld achter de hand omdat u het afgeloste geld weer opnieuw kunt opnemen.

Dankzij de risicospreiding van een Combinatie Krediet kunnen wij een lagere rente bieden en zijn hogere leenbedragen mogelijk voor de financiering van recreatie objecten als caravans, stacaravans, bungalows, chalets en vakantiewoningen. Als u de vakantiewoning verhuurt kunt u de huurinkomsten direct terugstorten in het doorlopend krediet gedeelte of boetevrij extra termijnen aflossen op het deel van de Persoonlijke Lening.

3 Tips voor geld lenen voor een vakantiewoning

 1. Stem de looptijd van de Persoonlijke Lening/Combinatie Krediet af op uw plannen. Hoe langer de looptijd die u kiest om de lening af te betalen, hoe lager de rente wordt. Dit betekent echter niet dat een langere looptijd uiteindelijk ook de voordeligste keuze is. U hebt namelijk ook langer een betalingsverplichting. Misschien is de slimste keuze juist om zo snel mogelijk de lening af te lossen, tegen een wat hogere rente en maandelijkse aflossingsbedrag.
 2. Hoe zit het met de verzekeringen? Is de financiering van de vakantiewoning van uw dromen rond? Dan is het tijd om naar de verzekering te kijken. U bent niet altijd aanwezig in de woning, daarom is een goede verzekering voor onvoorziene zaken een slim idee. U hoeft hierbij niet automatisch te kiezen voor de verzekeraar waar u al uw verzekeringen hebt lopen. Dit is vaak niet de goedkoopste en meest optimale voor uw recreatiewoning.
 3. Uw vakantiewoning verhuren. Het woord vakantiewoning zegt het al: u bent er zelf niet altijd, maar het is wel een ideale woning voor vakanties. Daarom kunt u uw recreatiewoning ook prima verhuren aan anderen. U verdient er wat extra geld mee en kunt de opbrengt zelfs terugstorten in uw Persoonlijke Lening voor (extra) aflossingen. Verdiep u wel goed in de plaatselijke regelgeving. Er is over het algemeen veel mogelijk

Offerte aanvragen voor een lening voor een vakantiewoning

U kunt via onze rekentool zelf berekenen hoeveel u kunt lenen. U vult vervolgens het offerteformulier in en op basis van uw gegevens sturen wij u een voorstel van onze partnerbanken. U kiest welk leenbedrag u bij welke bank onderbrengt en wij regelen de rest voor u.

Via ons financiert u makkelijk tot €150.000 van uw vakantiewoning. Binnen een paar uur weet u of uw droom kunt verwezenlijken. Vraag geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Ontvang binnen een paar uur kosteloos het aanbod van 5 banken in 1 overzicht.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen