Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Vakantiewoning financieren

Geld lenen voor een vakantiewoning vanaf 3,9% vaste rente

Geld lenen voor een vakantiewoning

We zien een toenemende vraag naar leningen voor tweede woningen of vakantiewoningen: als recreatie en belegging. Is eigenaar worden van een vakantiewoning een grote wens maar niet binnen handbereik? Wel met behulp van onze financieringen tot € 150.000.

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij regelt u online uw lening en betaalt u geen advies- en afsluitkosten. In één overzicht laten wij u het beste aanbod van minimaal vijf banken zien waaruit u zelf een keuze kunt maken.

Hypotheek of lening voor een vakantiewoning?

Op de eerste woning wordt als lening in bijna alle gevallen gebruik gemaakt van een hypotheek. Hierbij ontvangt u als eigenaar een voordeel in de vorm van een lage (hypotheek) rente en hypotheekrenteaftrek. Deze gunstige belastingregel geldt alleen bij de koop van een eerste woning, bij een tweede- of vakantiewoning niet.

U kunt uw vakantie-/recreatiewoning financieren met een (overwaarde van uw huidige) hypotheek of een gedeeltelijk tweede nieuwe hypotheek. Met een lening kunt u vervolgens het resterende deel van het aankoopbedrag van uw vakantie-/recreatiewoning of chalet financieren. Als u geen hypotheek krijgt of wilt afsluiten voor uw tweede woning dan kunt u voor het gehele bedrag een lening afsluiten tot een leenbedrag van €150.000. 

Let op bij het afsluiten van een hypotheek voor een vakantiewoning: Een hypotheek brengt extra kosten mee (notaris, taxatie/makelaar en afsluit-/advieskosten). Een lening heeft deze kosten niet en als u de vakantiewoning als belegging koopt wilt u een kortere beleggingsperiode van bijvoorbeeld maximaal 10 jaar in plaats van 30 jaar bij een hypotheek. Het afsluiten van een lening is voordeliger ondanks de iets hogere rente zeker als je kiest voor een kortere looptijd.

Geld lenen voor een vakantiewoning tot € 150.000

Het maximale leenbedrag voor een vakantiewoning ligt bij ons vaak hoger dan bij andere kredietverstrekkers. Wij kunnen u een bedrag tot wel € 150.000 lenen. Dit hoge bedrag wordt niet door alle kredietverstrekkers verleend; bij de meeste kunt u een maximumbedrag van €50.000 - €75.000 lenen. Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij leent u meer om uw droom te verwezenlijken dankzij de spreiding van de leningen. Uw lening wordt bijvoorbeeld als twee keer een Persoonlijke Lening verdeeld ondergebracht bij twee banken. Hierdoor is sprake van een ruimere acceptatie van de lening, met betere voorwaarden en tegen een lagere rente.

Vrijblijvende offerte voor een vakantiewoning


Via ons financiert u makkelijk tot €150.000 van uw vakantiewoning. Binnen een paar uur weet u of uw droom kunt verwezenlijken. Vraag geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aan.

vakantiewoningen

Vakantiewoning financieren met een lening

U kunt kiezen uit drie leenvormen: een doorlopend krediet, een persoonlijke lening of een combinatie krediet om (een deel van) uw vakantiewoning te financieren.

Persoonlijke Lening voor vakantiewoning

Met een Persoonlijke Lening leent u eenmalig een vast bedrag tot €150.000,- tegen een vaste rente en looptijd. Dat houdt in dat u gedurende een vooraf afgesproken looptijd, maandelijks hetzelfde bedrag aflost en aan het einde van de looptijd schuldenvrij bent.

Kenmerken Persoonlijke Lening

  • De bank betaalt u eenmalig het afgesproken bedrag uit.
  • U betaalt maandelijks een vast bedrag terug, dit bedrag veranderd niet gedurende de looptijd.
  • De lening heeft een vaste rente en vaste looptijd. U weer precies wanneer de lening is afgelost.
  • U kunt tussentijds wel altijd boetevrij extra aflossen zodat u de lening eerder heeft aftbetaald.

Persoonlijke Lening

Doorlopend Krediet voor vakantiewoning

Een Doorlopend Krediet is geen gebruikelijke leenvorm voor het financieren van een vakantiewoning. Bij de meeste banken kunt u maar tot €50.000,- lenen met een Doorlopend Krediet. Wel kunt u een Combinatie Krediet afsluiten waarbij u een deel van het totale leenbedrag onderbrengt in een Doorlopend Krediet. Zo kunt u toch profiteren van de voordelen die een Doorlopend Krediet u biedt.

Kenmerken Doorlopend Krediet

  • De bank geeft u een kredietlimiet, u kunt vrij opnemen tot aan dit limiet.
  • Afgeloste bedragen kunt u opnieuw opnemen.
  • De rente is variabel en kan wijzigen (zowel omhoog als omlaag) gedurende de looptijd.
  • U spreekt geen datum af waarop de lening is afgelost. U heeft altijd extra geld acher de hand.

Doorlopend Krediet

Vakantiewoning financieren met het Combinatie Krediet

Het combinatie krediet is een combinatie van meerdere leningen:

  • Twee persoonlijke leningen
  • Een deel persoonlijke lening en een deel doorlopend krediet

Het combineert het beste van de leenvormen in één lening en het beste van twee banken door risicospreiding. Als u het combinatie krediet kiest met twee persoonlijke leningen dan zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar. De rente en de looptijd staan vast en u betaalt elke maand dezelfde lasten.

De zekerheid van een persoonlijke lening; u weet vooraf hoe snel u de lening in maandelijkse termijnen aflost.  De flexibiliteit van een doorlopend krediet; u profiteert van de lage variabele rente en lage maandlasten en u heeft altijd geld achter de hand omdat u het afgeloste geld weer opnieuw kunt opnemen.

Dankzij de risicospreiding van een combinatie krediet kunnen wij een lagere rente bieden en zijn hogere leenbedragen mogelijk voor de financiering van recreatie objecten als caravans, stacaravans, bungalows, chalets en vakantiewoningen. Als u de vakantiewoning verhuurt kunt u de huurinkomsten direct terugstorten in het doorlopend krediet gedeelte of boetevrij extra termijnen aflossen op het deel van de persoonlijke lening.

Offerte aanvragen voor een lening voor een vakantiewoning

U kunt via onze rekentool zelf berekenen welk leenbedrag u kunt lenen. U vult vervolgens het offerteformulier in en op basis van uw gegevens sturen wij u een voorstel van onze partnerbanken. U kiest welk leenbedrag u bij welke bank onderbrengt en wij regelen de rest voor u.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Ontvang binnen een paar uur kosteloos het aanbod van 5 banken in 1 overzicht.

Vrijblijvend offerte aanvragen