Let op! Geld lenen kost geld
Geld lenen voor duurzaam wonen

Geld lenen voor duurzaam wonen

Verantwoord lenen voor een duurzame woning al vanaf 6,5% rente. 

Duurzaam wonen is de toekomst. Een duurzame woning levert u veel op: lage energiekosten, bijdrage aan een beter milieu, wonen met meer comfort en een hogere woningwaarde. De financiering voor duurzaam wonen regelt u al vanaf 6,5% rente bij ons, tegen gunstige voorwaarden en zonder dure advies- en afsluitkosten. Vaak is de lening fiscaal aftrekbaar. 

Mogelijkheden om duurzaam wonen te financieren

Uw woning verduurzamen kan zomaar 10.000 – 50.000 euro kosten. Maar niet iedereen heeft zo’n spaarpotje paraat. Wat zijn de financieringsmogelijkheden om uw huis duurzaam te maken? 

  1. Warmtefonds: sinds februari 2020 is het mogelijk om via het Warmtefonds leningen af te sluiten voor verduurzaming van uw woning. Zo’n warmtefonds lening is mogelijk tot 25.000 euro en heeft een maximale looptijd van 20 – 30 jaar. De rente ligt vrij laag (rond de 2%), maar het leenbedrag is beperkt en de looptijd vrij lang.

  2. Een ander nieuw initiatief betreft de gebouwgebonden financiering. Deze lening (nu nog een wetsvoorstel) is niet aftrekbaar en hoort bij de woning, niet bij de eigenaar. Als de woning van eigenaar wisselt, blijft de financiering dus bij de woning. Door deze opzet ervaren eigenaren minder urgentie om de investering snel weer terug te verdienen.

  3. Hypotheek verhogen. Heeft u een woning met overwaarde? Dan mag u het bedrag van de overwaarde lenen tot maximaal 100% van de totale waarde. Hier zijn wel altijd taxatie-, advies- en notariskosten aan verbonden; deze kosten kunnen oplopen tot wel 3.500 euro. Bovendien gaat de verhoging mee in de lange looptijd van een hypotheek.

    Wie een nieuwe, al duurzame woning koopt, kan soms aanspraak maken op korting op de hypotheek. 

  4. Consumptief krediet. Een consumptief zoals een Persoonlijke Lening kan vaak de beste optie zijn voor het financieren van duurzaam wonen. Een Persoonlijke Lening tot en met 25.000 euro is voordeliger en makkelijker dan een hypotheek waar extra kosten mee gemoeid zijn (advies, taxatie, notaris). Bovendien wordt de looptijd van een Persoonlijke Lening afgestemd op de (economische) levensduur van uw investering. Een voorbeeld: zonnepanelen verdient u terug in ongeveer 7 jaar en daar wordt de looptijd op afgestemd. Ter vergelijking: bij financieren via uw hypotheek bent u 30 jaar bezig met aflossen.

Wat is het gemiddelde leenbedrag voor duurzaam wonen?


Het gemiddelde leenbedrag voor een duurzame verbouwing is 25.000 euro en wordt binnen 10 jaar terugbetaald.

renovatie

Financieren met een Persoonlijke Lening

De Persoonlijke Lening is de meest gekozen lening voor een duurzame verbouwing. Begrijpelijk, want deze lening biedt veel zekerheid én fiscale voordelen: 

  • U weet vooraf precies wanneer u de lening af heeft gelost;
  • U profiteert van renteaftrek als u een eigen koophuis heeft;
  • U leent een vast bedrag voor uw duurzame verbouwing dat u maandelijks aflost tegen een vaste lage rente en goede voorwaarden.

Duurzame verbouwing financieren met combinatie krediet

Een aanbouw aan uw huis laten plaatsen of uw totale woning renoveren tot duurzame woning realiseert u met een wat hoger leenbedrag. Bijvoorbeeld met ons combinatie krediet: u kunt een lening afsluiten tot wel €150.000. Dankzij dit hoge leenbedrag kunt u extra woonruimte creëren, uw huis opknappen of volledig verduurzamen. 

Het combinatie krediet bestaat uit twee persoonlijke leningen, die gespreid worden ondergebracht. Het betekent dat het risico voor de bank laag is en daarom profiteert u van een laag rentetarief. De rente van een Persoonlijke Lening is fiscaal aftrekbaar. De gunstige voorwaarden gelden voor de hele looptijd. U mag boetevrij tussentijds extra inlossen op de lening zodat u uw openstaande schuld verlaagt.

Waarom bij ons lenen?
Geen onrealistische verwachtingen

Andere aanbieders en vergelijkers tonen iedereen de laagste rente. Wij sturen direct uw persoonlijke mogelijkheden.

Vrijblijvende en kosteloze offerte

Wij rekenen geen advies- of afsluitkosten. Een offerte is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Compleet aanbod in 1 overzicht

Maar 1 keer uw gegevens invullen en van wel 5 verschillende banken in 1 overzicht het beste aanbod ontvangen.

Niet tevreden, geld terug!

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij zijn wij overtuigd van de kwaliteit van onze dienstverlening. Wij streven naar een klanttevredenheidspercentage van 100% en maken dit waar! Daarom kunnen wij onze klanten deze extra zekerheid bieden: De klanttevredenheidsgarantie!

Wat vinden anderen?

averal

Goede communicatie en duidelijk?

"Goede communicatie en duidelijk instructies."

Geplaatst op: 24-01-2024

Bekijk meer beoordelingen

5 Tips voor duurzaam wonen

Wie duurzamer wil wonen, kan vaak meer doen dan gedacht. Wat is er zoal mogelijk voor duurzaam wonen? We geven u 5 tips waarmee u niet alleen het milieu spaart en goedkoper woont, maar ook de waarde van uw woning én uw wooncomfort flink verhoogt. 

  1. Isoleren is de snelste manier om direct te besparen op uw energiekosten. Dicht gaten en laat uw dak, spouwmuren en gevel isoleren.

  2. Besparen op uw verwarming kan door uw oude cv-ketel te vervangen door een zuinige nieuwe. Heeft u al een nieuwe cv- ketel? Let dan op de afstelling en het inregelen van uw cv-ketel.
    Een warmtepomp zorgt ervoor dat u helemaal zonder gas kunt stoken en soms zelfs uw gasaansluiting op kunt zeggen. Ook hybride warmtepompen zijn een goede optie: goedkoper in aanschaf, makkelijk te combineren met een HR cv-ketel en u bespaart al heel wat op uw energierekening. Voor warmtepompen is zelfs ISDE-subsidie mogelijk. 

  3. Een gezond binnenmilieu en duurzaam materiaalgebruik. Een gezond binnenmilieu ontstaat door goede isolatie in combinatie met voldoende ventilatie. Ook spelen duurzame, vaak innovatieve materialen een steeds grotere rol: bouwblokken van olifantsgras, stro en leem of isolatieplaten van hennep, algen of vlas. Ook gerecycled materialen zoals gebruikt hout en bakstenen van vermalen puin komen steeds meer voor. En wat dacht u van gevelplaten met ruimte voor vogels (uit de bio-bouwmarkt)? Zelfs het voorkomen en scheiden van afval maakt deel uit van een slim ontwerp voor duurzaam wonen. 

  4. De buitenruimte: dak, tuin en balkon. Met een groen dak verduurzaamt u niet alleen uw eigen woning (minder energiekosten, betere luchtkwaliteit, betere isolatie) maar draagt u ook bij aan een gezondere leefomgeving voor uw buurt en aan de biodiversiteit.  

  5. Zonnepanelen en zonne-energie. Zonnepanelen op uw dak laten u flink op het stroomverbruik besparen en met een zonneboiler daalt juist de gasrekening direct.

Offerte aanvragen voor lening duurzaam wonen

Vraag via ons online aanvraagformulier een offerte aan. U ontvangt van ons dan een vrijblijvende offerte op maat.

Heeft u vragen?
Ons team heeft de antwoorden.

Als u geld wilt lenen, heeft u waarschijnlijk ook wel vragen. Bijvoorbeeld welke lening bij uw leendoel past of hoe wij werken. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen, belangrijke begrippen en leendoelen voor u verzameld.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen