Laden

Vertrouwd door velen

9,4

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Onze rentetarieven

Verantwoord geld lenen vanaf 4,1%

vervolg

De banken waarmee wij samenwerken behoren tot de voordeligste van Nederland. Dankzij hun samenwerking met partners zoals wij en onze online werkwijze, besparen we beiden veel kosten. Zo kunt u goedkoper geld lenen. Bekijk hieronder de actuele rentetarieven van een Doorlopend Krediet en Persoonlijke Lening.

Bereken uw rente

Offerte aanvragen Kennisbank
Kennisbank

{{kennisbank.mainContent.title}}


Heeft u een specifieke vraag? Stel hem hier:

Veelgestelde vragen

 1. Hoeveel rente betaal ik bij een lening?

  Hoeveel rente u betaalt voor een lening verschilt per situatie. Om te bepalen hoeveel rente u betaalt voor een krediet bekijken aanbieders uw persoonlijke situatie, waaronder uw inkomen, leeftijd en uitstaande leningen. Dit houdt in dat hoeveel rente u betaalt voor een lening afhankelijk is van de mate waarin u de lening kunt terugbetalen. Daarnaast is de rente die u betaalt voor een lening afhankelijk van de verhouding tussen uw lasten en inkomen, in hoeverre u een positieve BKR betalingsgeschiedenis heeft en hoeveel geld u in totaal kunt lenen. Bovendien bepalen ook het type krediet, de hoogte en duur van de lening hoeveel rente u betaalt bij een lening. Zo is de hoeveelheid rente die u betaalt bij een Persoonlijke Lening hoger dan bij een Doorlopend Krediet. En omdat de vaste kosten bij een kleine lening naar verhouding hoger zijn dan bij een grote lening betaalt u meer rente voor een kleine lening. Ook wanneer u kiest voor een krediet met een vaste rente beïnvloedt dat hoeveel rente u betaalt voor het krediet.

  Bent u benieuwd hoeveel rente momenteel wordt gerekend voor een lening? Bekijk de laagste rentetarieven van de Nederlandse Kredietmaatschappij. Hoeveel rente u betaalt voor een lening is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Na het indienen van een aanvraag voor een lening, ontvangt u een overzicht van de mogelijkheden bij verschillende banken waarin u ziet hoeveel rente de banken rekenen voor de lening. Op basis hiervan kunt u zelf bepalen bij welke bank u een lening wenst af te sluiten en hoeveel rente u betaalt voor de lening.

 2. Wat zijn de regels voor renteaftrek bij een restschuld?

  Fiscaal voordeel bij restschuld

  U verkocht uw huis na 28 oktober 2012, en hield een restschuld over. Voor dit bedrag kunt u nog maximaal 15 jaar de rente aftrekken.

  Verkocht u na 28 oktober 2012 uw woning die uw hoofdverblijf was? En is de verkoopprijs lager dan uw eigenwoningschuld en de verkoopkosten? Dan hebt u een restschuld. U mag voor die restschuld nog maximaal 15 jaar na de verkoopdatum de betaalde rente en financieringskosten aftrekken.

  Belastingconsulent

  Indien u twijfelt of in uw situatie de rente van de lening aftrekbaar is vraag dan om advies bij een belastingconsulent of kijk op de website van de belastingdienst voor alle regels en voorbeelden.

  Een belastingconsulent is specialist op financieel en fiscaal gebied. Hij blijft op de hoogte van de jaarlijkse wijzigingen in de belastingwetgeving.

 3. Wat zijn de regels voor renteaftrek bij woningverbetering en/of verbouwing?

  Als u een lening afsluit (of na 2013 heeft afgesloten) om uw koopwoning te verbeteren met een verbouwing dan zijn de rentekosten van die lening fiscaal aftrekbaar (van uw belastbaar inkomen). Voorwaarde hiervoor is dat de lening moet worden afgelost met een vast maandbedrag en binnen een looptijd van maximaal 30 jaar. Hieraan voldoet alleen een persoonlijke lening; met een doorlopend krediet ontvangt u geen belastingvoordeel.

  De rentekosten van het onderhoud of van de verbouwing zijn aftrekbaar; de kosten die u daadwerkelijk maakt niet. Die zijn voor eigen rekening en zijn betaalt met een lening of via hypotheek.

  Welke verbeteringen van en aan uw woning komen in aanmerking voor fiscale renteaftrek:

  • Plaatsen van een nieuwe keuken en/of badkamer
  • Leggen van een nieuwe vloer (op iedere verdieping)
  • Een aan- of uitbouw voor extra ruimte
  • Dakkapellen en/of nieuwe kozijnen; toename van daglicht en verhoogt isolatie
  • Aanleg of renovatie van een nieuwe tuin
  • Plaatsen van zonnepanelen voor energiebesparing
  • Groot onderhoud aan de woning zodat de waarde van uw woning niet daalt

  Als u vragen heeft over de aftrekbaarheid van uw rentekosten kunt u naar de website van de Belastingdienst gaan. Een belastingconsulent kan u verder helpen.


Begrippen op deze pagina

 1. Looptijd

  Met de looptijd van een lening wordt bedoeld de termijn waarop de lening volledig afgelost wordt. Dit wordt of in maanden of in jaren uitgedrukt. Bij een persoonlijke lening wordt een vast aantal termijnen afgesproken. Als er geen extra aflossingen gedaan worden en alle betalingen op tijd verricht worden is de looptijd in dat geval dus altijd gelijk aan het van tevoren afgesproken aantal termijnen.

  Bij een doorlopend krediet wordt gesproken over een theoretische looptijd. Omdat de rente variabel is, er tijdens de looptijd extra opnames gedaan kunnen worden en boetevrij extra afgelost kan worden verandert de looptijd ook direct. Verandert er tijdens de looptijd echter niets, dan is de theoretische looptijd echter gelijk aan de werkelijke looptijd.