Laden

Vertrouwd door velen

9,4

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Onze rentetarieven

Verantwoord geld lenen vanaf 4,1%

vervolg

De banken waarmee wij samenwerken behoren tot de voordeligste van Nederland. Dankzij hun samenwerking met partners zoals wij en onze online werkwijze, besparen we beiden veel kosten. Zo kunt u goedkoper geld lenen. Bekijk hieronder de actuele rentetarieven van een Doorlopend Krediet en Persoonlijke Lening.

Bereken uw rente

Offerte aanvragen Kennisbank
Kennisbank

{{kennisbank.mainContent.title}}


Heeft u een specifieke vraag? Stel hem hier:

Veelgestelde vragen

 1. Hoeveel rente betaal ik bij een lening?

  Hoeveel rente u betaalt voor een lening verschilt per situatie. Om te bepalen hoeveel rente u betaalt voor een krediet bekijken aanbieders uw persoonlijke situatie, waaronder uw inkomen, leeftijd en uitstaande leningen. Dit houdt in dat hoeveel rente u betaalt voor een lening afhankelijk is van de mate waarin u de lening kunt terugbetalen. Daarnaast is de rente die u betaalt voor een lening afhankelijk van de verhouding tussen uw lasten en inkomen, in hoeverre u een positieve BKR betalingsgeschiedenis heeft en hoeveel geld u in totaal kunt lenen. Bovendien bepalen ook het type krediet, de hoogte en duur van de lening hoeveel rente u betaalt bij een lening. Zo is de hoeveelheid rente die u betaalt bij een Persoonlijke Lening hoger dan bij een Doorlopend Krediet. En omdat de vaste kosten bij een kleine lening naar verhouding hoger zijn dan bij een grote lening betaalt u meer rente voor een kleine lening. Ook wanneer u kiest voor een krediet met een vaste rente beïnvloedt dat hoeveel rente u betaalt voor het krediet.

  Bent u benieuwd hoeveel rente momenteel wordt gerekend voor een lening? Bekijk de laagste rentetarieven van de Nederlandse Kredietmaatschappij. Hoeveel rente u betaalt voor een lening is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Na het indienen van een aanvraag voor een lening, ontvangt u een overzicht van de mogelijkheden bij verschillende banken waarin u ziet hoeveel rente de banken rekenen voor de lening. Op basis hiervan kunt u zelf bepalen bij welke bank u een lening wenst af te sluiten en hoeveel rente u betaalt voor de lening.

 2. Wat zijn de regels voor renteaftrek bij een restschuld?

  Fiscaal voordeel bij restschuld

  U verkocht uw huis na 28 oktober 2012, en hield een restschuld over. Voor dit bedrag kunt u nog maximaal 15 jaar de rente aftrekken.

  Verkocht u na 28 oktober 2012 uw woning die uw hoofdverblijf was? En is de verkoopprijs lager dan uw eigenwoningschuld en de verkoopkosten? Dan hebt u een restschuld. U mag voor die restschuld nog maximaal 15 jaar na de verkoopdatum de betaalde rente en financieringskosten aftrekken.

  Belastingconsulent

  Indien u twijfelt of in uw situatie de rente van de lening aftrekbaar is vraag dan om advies bij een belastingconsulent of kijk op de website van de belastingdienst voor alle regels en voorbeelden.

  Een belastingconsulent is specialist op financieel en fiscaal gebied. Hij blijft op de hoogte van de jaarlijkse wijzigingen in de belastingwetgeving.

 3. Wat zijn de regels voor renteaftrek bij woningverbetering en/of verbouwing?

  Fiscaal voordeel bij Woningverbetering, verbouwing

  Hebt u in 2013 of daarna een lening afgesloten voor verbouwing of onderhoud eigen woning? Dan mag u de rente alleen aftrekken als u de lening aflost. U moet de lening aflossen in maximaal 30 jaar (360 maanden), en ten minste annuïtair. Dit betekent dat u maandelijks een vast bedrag betaalt, dat bestaat uit rente en aflossing.

  Hebt u de lening tijdens of na het onderhoud of de verbouwing afgesloten? En hebt u de onderhouds- of de verbouwingskosten al gedeeltelijk betaald? Als u binnen 6 maanden na het begin van de verbouwing een lening afsluit, zijn de rente over en de kosten van deze verbouwingslening aftrekbaar tot het bedrag dat u al hebt betaald.

  Gaat u onderhoud doen aan uw eigen woning? Of uw eigen woning verbouwen? Als u hier geld voor leent, mag u de rente die u hierover betaalt aftrekken.

  Wat zijn onderhoud- en verbouwingskosten?

  Onderhouds- en verbouwingskosten zijn bijvoorbeeld:

  • aanleg, onderhoud en inrichting van de tuin die horen bij bij de eigen woning
  • vervanging van kozijnen, ramen, deuren etc
  • vloeren die onlosmakelijk met het huis zijn verbonden zoals parket (geen laminaat), plavuizen en grindvloer
  • onderhoudsschilderwerk
  • zonnescherm, buitenkant op maat gemaakt, blijvend aan de woning bevestigd
  • vervanging of verbouw badkamer, keuken etc
  • asbestverwijdering bij verbouw of verbetering
  • zonnepanelen

  Belastingconsulent

  Indien u twijfelt of in uw situatie de rente van de lening aftrekbaar is vraag dan om advies bij een belastingconsulent of kijk op de website van de belastingdienst voor alle regels en voorbeelden.

  Een belastingconsulent is specialist op financieel en fiscaal gebied. Hij blijft op de hoogte van de jaarlijkse wijzigingen in de belastingwetgeving.