Let op! Geld lenen kost geld

Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Autoriteit Financiële Markten (AFM)

AFM is de afkorting van Autoriteit Financiële Markten. In Nederland is de AFM toezichthouder op de financiële markt. Zij heeft als doel dat consumenten duidelijke en transparante informatie krijgen over financiële producten zoals sparen, beleggen, verzekeren en lenen. Juist op deze grote markt met een wirwar aan mogelijkheden en regels is het van belang dat iedere partij die een financiële dienst of product aanbiedt dat doet volgens de wet. De AFM controleert dit. Als een bedrijf zich niet aan de regels houdt wordt zij op de vingers getikt door de AFM en moet zij verbetering laten zien. Helpt deze maatregel niet dan kan een boete volgen.

AFM vergunning

Hoe weet u als consument of u in zee gaat met een betrouwbaar en professioneel bedrijf dat zich aan de regels houdt? Financiële dienstverleners in Nederland moeten in het bezit zijn van een AFM vergunning. Via de AFM website kunt u als consument controleren of de dienstverlener over de benodigde vergunning beschikt.

De Nederlandse Kredietmaatschappij heeft AFM vergunningnummer 12019152 en mag hiermee bemiddelen in consumptief krediet en overlijdensrisico verzekeringen.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen