Let op! Geld lenen kost geld

Garagebox financieren

indicator
Garagebox financieren

Garage kopen met een lening

Het laten bouwen en kopen van een garage om uw auto te kunnen parkeren is een interessante optie. U bent verzekerd van een parkeerplaats voor uw auto of motor en hij staat overdekt en veilig. Heeft u inboedel of andere zaken die u thuis niet goed kwijt kunt? Dan is een garagebox ook handig. Daarnaast kan het een goede belegging zijn voor de langere termijn. Mocht u de garagebox verhuren of verkopen dan kunt u er nog winst op maken ook.

U kunt bij ons terecht voor het financieren van een garagebox door middel van een persoonlijke lening. Wij bieden bovendien altijd de laagste rentes van Nederland.

Waarom een garagebox kopen?

Een eigen garage of garagebox biedt niet alleen parkeergelegenheid en onderdak aan uw auto, motor of e-bike. Zo’n overdekte extra ruimte heeft ook nog andere voordelen:

1. Uw vervoersmiddel staat veilig en beschermd en daarmee verlengt u de levensduur.

2. Opslag en extra bescherming voor andere (waardevolle) spullen.

3. Werkruimte voor reparaties en doe-het-zelfprojecten of extra ruimte voor uw hobby’s.

4. Een garagebox is onroerend goed en dat wordt op de langere termijn altijd meer waard.

Persoonlijke lening voor uw garagebox

Wilt u eenmalig een bedrag lenen voor uw garage, met de laagste rente van Nederland? Een persoonlijke lening om uw garage te financieren biedt deze zekerheid. U betaalt elke maand hetzelfde termijnbedrag terug, op een datum die u zelf bepaalt. U weet precies op welke datum de lening is afgelost en er zijn geen extra kosten achteraf. Extra aflossen mag onbeperkt en is boetevrij. Zo kunt u zo verantwoord mogelijk geld lenen voor uw garage.

Is de lening van een garagabox fiscaal aftrekbaar?

Een persoonlijke lening biedt vaak ook een fiscaal voordeel. Gebruikt u de lening voor de verbouwing, verduurzaming of elke andere vorm van woningverbetering van uw koopwoning? Dan mag u (onder voorwaarden) de rente volledig aftrekken in box 1 (inkomstenbelasting).
Een eigen garage valt ook onder woningverbetering en kan daarom in aanmerking komen voor dit fiscale voordeel. Voorwaarde is wel dat de garage aan uw woning vastzit of op de grond rondom uw woning is geplaatst.

Als de garagebox een paar straten verderop ligt krijgt u géén fiscaal voordeel.

Tips voor het financieren van een garagebox

1. Vraag meerdere offertes op wanneer u een garage laat bouwen. Een garagebox (laten) bouwen kost tussen de 10.000 en 30.000 euro, afhankelijk van uw wensen. Van de garage kaal van binnen laten opleveren tot een aflevering inclusief stucwerk, CV en een mooi puntdakje, er is veel mogelijk. Om niet te duur uit te zijn wilt u offerte met elkaar kunnen vergelijken.

Wilt u een garagebox kopen, bijvoorbeeld van rond de 20m2 in Utrecht? Dan kunt u rekening houden met bedragen vanaf ongeveer 35.000 euro (bron: Funda).  

2. Zorg voor extra opslagruimte door een vliering in te bouwen wanneer u toch een garage met een hoog plafond laat bouwen. Met een vliering of houten latten net onder het plafond, voor ski’s of tuingereedschap, creëert u nog meer handige ruimte.

3. Stem de looptijd van de lening af op de gebruikstijd van de garagebox. Omdat een persoonlijke lening ieen financiële verplichting is voor langere tijd is het verstandig rekening te houden met de gebruiksduur van de garage. Heeft u een garage bij de woning laten bouwen en wilt u de woning bijvoorbeeld binnen 5 jaar weer verkopen? Dan is het zonde om nog steeds afbetalingen te moeten doen voor een garage die u allang niet meer gebruikt. Bent u van plan om oud te worden in uw huis met garage? Dan is een langere looptijd natuurlijk prima.

4. Een ander belangrijk punt is de afweging tussen een lange looptijd of hogere maandlasten. Hoe langer de lening loopt (bijvoorbeeld 10 jaar) hoe lager uw maandlasten zijn. Maar uiteindelijk bent u duurder uit dan bij een kortere looptijd, omdat u langer rente betaalt. Een kortere looptijd gaat gepaard met hogere maandlasten. Maar u bent uiteindelijk goedkoper uit. Iets om rekening mee te houden als u de looptijd kiest, vooral als u geen gebruik kunt maken van het fiscale voordeel in box 1.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de financiering

U kunt bij ons online eenvoudig berekenen hoeveel u kunt lenen voor een garage. U kunt ook direct en vrijblijvend een offerteaanvraag indienen.

Garage fiscaal aftrekbaar?

De rente van de lening is fiscaal aftrekbaar als de garage aan uw woning vastzit of op de grond rondom uw woning is geplaatst. Een garage valt onder verbetering van de eigen woning en komt in aanmerking voor deze belastingvoordeelregel omdat het de waarde van uw huis verhoogt.

Let op: als de garagebox een paar straten verderop ligt krijgt u géén fiscaal voordeel.

Tips voor het financieren van een garagebox

 1. Wat kost een garagebox (laten) bouwen?
  De kosten liggen tussen de 10.000 en 19.000 euro, afhankelijk van uw wensen. Van de garage kaal van binnen laten opleveren tot een aflevering inclusief stucwerk, CV en een mooi puntdakje, er is veel mogelijk. Vraag dus meerdere offertes op.

  Wilt u een garagebox kopen, bijvoorbeeld van maximaal 50m2 in Utrecht, dan moet u rekening houden met bedragen vanaf ongeveer 20.000 euro (bron: Funda). 

 2. Zorg voor extra opbergruimte.
  Komt er een hoog plafond in de garage? Dan kunt u er een vliering in laten bouwen voor extra opbergruimte. Maar ook zonder een hoog plafond kan er veel opbergplek worden gewonnen: houten latten net onder het plafond voor ski’s of tuingereedschap. Of speciale haken voor de fietsen aan de achterwand. Of een garagebrede werkbank met veel lades en muurkastjes. De zijmuren houdt u zoveel mogelijk vrij zodat u makkelijk in en uit de auto kunt stappen. 

 3. Stem de looptijd van de lening af op de gebruikstijd van de garagebox.
  Een financiering zoals een Persoonlijke Lening is een financiële verplichting voor langere tijd. Hoe langer de lening loopt (bijvoorbeeld 10 jaar) hoe lager de maandlasten. Maar uiteindelijk bent u duurder uit dan bij een kortere looptijd (1 – 5 jaar) met wat hogere maandlasten. U betaalt tenslotte langer rente.

  Houd bij het bepalen van de looptijd bovendien rekening met de gebruiksduur van de garage. Wilt u de woning bijvoorbeeld binnen 2 jaar weer verkopen? Dan is het zonde om nog steeds afbetalingen te moeten doen voor een garage die allang niet meer door u wordt gebruikt. Bent u van plan om oud te worden in uw huis met garage? Dan is een langere looptijd natuurlijk prima. 

Wij wensen u alvast veel plezier en woongenot met uw mooie nieuwe garagebox! 

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen